4 λόγοι που αποδεικνύουν ότι είναι καλύτερο να γυμνάζεσαι το βράδυ

Γυμνάζεσαι την ώρα που οι περισσότεροι χαλαρώνουν στο σαλόνι τους; Και πολύ καλά κάνεις.

Ακόμα κι αν ποτέ δεν μπορείς να ξυπνήσεις νωρίτερα δεν βρίσκεις χρόνο να γυμναστείς το πρωί ή δεν είσαι ιδιαίτερα πρωινός τύπος για να μπεις σε τέτοια διαδικασία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεναχωριέσαι ή να γεμίζεις τον εαυτό σου με τύψεις.

«Μα η πρωινή γυμναστική είναι η καλύτερη», σκέφτηκες αναπαράγοντας μια λαϊκή δοξασία. Ανοησίες. Βασικά (όχι τα πω τώρα) πρόκειται απλώς για ψευδείς φήμες που διαδίδουν αυτοί που (μπορούν και) ξυπνούν πουρνό-πουρνό, γυμνάζονται, και την ώρα που εμείς πατάμε το 5o snooze, εκείνοι φτιάχνουν το τέλειο και πλήρες πρωινό τους.

Εντάξει παιδιά, No hurt feelings. Αφήστε μας εμάς να ιδρώνουμε μετά τις επτά το απόγευμα ή τις δέκα το βράδυ.

Στην πραγματικότητα,  δεν μπορώ να σου περιγράψω για πόσους λόγους είναι 100 φορές καλύτερο να γυμνάζεσαι βράδυ. Ή μάλλον μπορώ και μάλιστα και με επιστημονικές αποδείξεις. Βραδινή γυμναστική λοιπόν και ετοιμάσου να πεις «αντίο» σε όσα σε ταλαιπωρούν.

via GIPHY

 

1. Αντίο αυπνίες

Μελέτη του Εθνικού Κέντρου Ύπνου της Αμερικής έχει αποδείξει, με τρανταχτά στοιχεία, ότι όσοι συνηθίζουν να γυμνάζονται με βάρη το βράδυ απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα και διάρκεια ύπνου σε σχέση με εκείνους που το κάνουν το πρωί ή τις απογευματινές ώρες. Τη στιγμή λοιπόν που οι μύες σου αναπτύσσονται και ανακάμπτουν βοηθούν να έχεις έναν πιο βαθύ και ποιοτικό ύπνο (από αυτούς που ξυπνάς και νιώθεις έτοιμη για όλα).

2. Αντί περιττό λίπος

Όσο κι αν υπάρχει η φήμη ότι περισσότερη ενέργεια έχεις το πρωι (και μάλιστα πριν ακόμα φας πρωινό), το βράδυ, παρόλο που τα αποθέματα ενέργειάς σου μπορεί να έχουν μειωθεί, οι αντοχές σου καλύτερες. Αυτό σημαίνει μυϊκό κέρδος. Έρευνα του Πανεπιστημίου New England του Birmingham έδειξε ότι όσοι γυμνάζονται το βράδυ, η προπόνησή τους έχει 20% μεγαλύτερη διάρκεια και μεγαλύτερη ένταση. Με άλλα λόγια, μπορείς να κάψεις περισσότερες θερμίδες με λιγότερες επαναλήψεις.

via GIPHY

 

3. Αντίο πίεση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Strength Conditioning Research απέδειξε ότι η βραδινή γυμναστική έχει οφέλη και σε αυτό. Οι ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ασκούνταν το πρωί και η δεύτερη, το βράδυ. Το δεύτερο γκρουπ παρουσίασε μείωση της πίεσης κατά 15%.

 

4. Αντίο άγχος

Σαν να μην έφτανε ο ποιοτικότερος ύπνος και οι έξτρα θερμίδες, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, το πρωί τα επίπεδα της κορτιζόλης μας είναι υψηλότερα κάτι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μυών. Αντιθέτως, το βράδυ τα επίπεδα τεστοστερόνης είνα στο φόρτε τους, γεγονός που ενισχύει την ανάπτυξη των μυών.

 

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ