ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν σταματάς τη γυμναστική

Έκανες τακτικά γυμναστική. Είχες βρει το ρυθμό σου, είχες αρχίσει να φτιάχνεις σώμα αλλά ξαφνικά βαρέθηκες. Κάτι η ψυχολογία κάτι οι δουλειές, άφησες στην άκρη τα push ups, τα τρεξίματα, τα βάρη, τις διατάσεις. Εμείς είμαστε εδώ για να σε επαναφέρουμε το συντομότερο!

Το να μειώνεις τις ώρες και τις μέρες που κάνεις γυμναστική είναι φυσιολογικό και δε θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία και την εμφάνιση σου. Για την ακρίβεια, μερικές φορές ίσως χρειάζεσαι μικρά διαλείμματα ή αλλαγές στην ρουτίνα σου για να έχεις αποτελέσματα.

Ωστόσο, το να τις βγάζεις εντελώς από το πρόγραμμα σου δε μπορεί παρά να σου αφήσει σημάδια. Αυτή η αλλαγή ουσιαστικά σε οδηγεί να χάσεις τα πολλά οφέλη που προσφέρει η γυμναστική.

“Μαλακώνεις”

Οι μύες σου αργά και σταθερά θα αρχίσουν να μετατρέπονται σε λίπος και γενικά να τεμπελιάζουν. Αν διατηρήσεις την ίδια διατροφική ρουτίνα με τότε που γυμναζόσουν είναι πολύ πιθανό να παχύνεις.

Θα αναπνέεις χειρότερα

Η VO2 MAX, δηλαδή η σχετική μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, θα μειωθεί περίπου 12 μέρες αφότου σταματήσεις να γυμνάζεσαι. Και θα συνεχίσει να μειώνεται.

Θα κουράζεσαι πιο εύκολα

 

Αν έκανες αερόβια γυμναστική, ετοιμάσου σε περίπου 1 μήνα να νιώθεις ότι τα δέκα σκαλοπάτια είναι 100. Το σώμα ξεσυνηθίζει και εσύ θα κουράζεσαι πιο εύκολα.

Θα αυξήσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιολογικών προβλημάτων

Η άσκηση έχει πολύ καλή επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Αν είχες κάποιο πρόβλημα και είχες διαπιστώσει οφέλη από την εκγύμναση, τότε είναι πολύ πιθανό άμεσα να δεις αυτά τα οφέλη να εξαφανίζονται. Γενικά, ως γνωστόν, το να μην έχεις καθιστική ζωή βοηθάει στο να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.

Θα υποδεχτείς ξανά τις λαβές του έρωτα

Η γυμναστική ρυθμίζει τον τρόπο που το σώμα σου χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες. Όσο πιο πολύ γυμνάζεσαι τόσο πιο καλά μεταβολίζεις το φαγητό. Όπως καταλαβαίνεις, όταν δεν κουνάς πόδι, χέρι, σώμα γενικότερα, αυτό δε συμβαίνει. Οι λαβές του έρωτα που με τόσο κόπο είχες χάσει, να σου! Εμφανίζονται ξανά.

Θα είσαι πιο αγχωμένη

 

Η άσκηση μας βοηθάει να ξεδώσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα τις σκέψεις μας. Για το δεύτερο, σκέψου ότι οποιαδήποτε άσκηση δίνει περισσότερο αίμα στον εγκέφαλο και άρα του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσει καλύτερα. Έτσι, όταν τη διακόπτουμε, αυτόματα ο οργανισμός μας είναι πιο ευάλωτος στις στρεσογόνες καταστάσεις.

Θα κοιμάσαι δυσκολότερα

Μια από τις πιο κοινές συμβουλές στους ανθρώπους που δε μπορούν να κοιμηθούν καλά, είναι να ξεκινήσουν γυμναστική. Μπορείς, λοιπόν, να καταλάβεις πόσο οφελεί η άσκηση σε έναν καλύτερο ύπνο και ότι μπορεί να διαταραχθεί το πρόγραμμα σου αν κόψεις μαχαίρι την καλή σου συνήθεια να πηγαίνεις γυμναστήριο ή για τρέξιμο.