ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Σου βρήκαμε τις 7 ασκήσεις που γυμνάζουν γλουτούς και κοιλιακούς, ενώ είσαι ξαπλωμένη

123rf

Ας παραδεχτούμε ότι υπάρχουν και εκείνες οι μέρες που αρνούμαστε πεισματικά να σηκωθούμε από το κρεβάτι και να κάνουμε κάτι χρήσιμο για τον εαυτό μας. Πολύ περισσότερο δε, για να γυμναστούμε.

Οι δικαιολογίες όμως μόλις τελείωσαν γιατί βρέθηκαν οι ασκήσεις που ανορθώνουν γλουτούς και κάνουν τους κοιλιακούς σου πέτρα, ενώ είσαι ξάπλα στο κρεβάτι και έχεις παρέα μόνο δύο μαλακά μαξιλάρια. Ε, βάλε και λίγη μουσική στο background, για να μη σε πάρει ο ύπνος ενώ γυμνάζεσαι.

 

Η Cassey Ho ξεκινά ενεργοποιώντας τους εσωτερικούς μηρούς ανασηκώνοντας τους γοφούς. Κάνεις δηλαδή μία απλή γέφυρα. Κάτω εισπνοή. Πάνω εκπνοή. Στη συνέχεια, μένεις ψηλά και ζουλάς το μαξιλάρι για να γυμνάσεις τους μηρούς και σηκώνεις ένα ένα τα πόδια για λίγα δευτερόλεπτα. Στην επόμενη άσκηση, κάνεις γέφυρα, όπως στην αρχή, αλλά έχοντας ανασηκωμένο το ένα πόδι. Ολοκληρώνεις με έλξεις ποδιών για να περάσεις στις ασκήσεις που δυναμώνουν τους κοιλιακούς σου.

Δες κι αυτό: Πανεύκολες ασκήσεις για να σφίξεις το πίσω μέρος των μηρών (και να μην έχεις “πιασμένα” πόδια)

Κατεβάζεις τα πόδια ακουμπώντας τα δάχτυλα των ποδιών στο πάτωμα, χωρίς να κινείς το άνω μέρος. Συνεχίζει με κινήσεις χεριών και ποδιών, πάντα με τη βοήθεια ενός μαξιλαριού. Κάπου εδώ θα χρειαστείς και ένα δεύτερο ώστε να ξαπλώσεις πάνω του, στο ύψος της λεκάνης και για να βάλεις το άλλο ανάμεσα στις φτέρνες σου. Γύμνασε το πίσω μέρος των μηρών σηκώνοντας το μαξιλάρι. Και ολοκληρώνει το σετ με τη θέση εμβρύου από τη yoga για να χαλαρώσεις από τη γυμναστική στο κρεβάτι.