ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τέλειο κορμί σε ένα μήνα, με αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής

Σε αυτό το επεισόδιο "θα σας δείξω πόσο fit έχω γίνει τον τελευταίο καιρό", θα σας παρουσιάσω το πρόγραμμα του Παναγιώτη (Βουλγαρίδη), το οποίο υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα σε τριάντα μέρες. Γιατί εγώ ακόμα δεν τα έχω δει; Επειδή του έχω ζητήσει να με κάνει Jennifer Lopez και τίποτα λιγότερο. Είμαι ακόμα work in progress και ακολουθώ άλλο πρόγραμμα.

Ξεκινάμε, λοιπόν, με το να σε ενημερώσω ότι αυτό είναι ένα πρόγραμμα το οποίο απαιτεί να το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα. Ένας μήνας είναι, τι ψυχή έχει; Θα τα καταφέρεις.

Όπως μπορείς (;) να φανταστείς, κάθε μέρα οι ασκήσεις γίνονται πιο απαιτητικές. Δεν αλλάζει το είδος τους, αλλά η ποσότητά τους.

Το μοτίβο που ακολουθούμε κάθε μέρα είναι τρεις “απλές ασκήσεις” και δεκατρία λεπτά στο διάδρομο.

Άσκηση 1η – Ροκανίσματα

Πρόκειται για αυτούς τους κοιλιακούς που δεν είναι ολόκληροι, δεν φτάνει δηλαδή το στήθος να ακουμπήσει στα γόνατα, αλλά σηκωνόμαστε μέχρι τη μέση της απόστασης. Ξεκινάμε με δεκαπέντε επαναλήψεις την πρώτη μέρα. Κάθε επόμενη μέρα προσθέτουμε πέντε επαναλήψεις. Με γρήγορα μαθηματικά, αυτό σημαίνει πως την τελευταία μέρα θα φτάσεις να κάνεις 160 ροκανίσματα. Καλή τύχη.

Άσκηση 2η – Άρσεις ποδιών

Ξαπλώνεις ανάσκελα και σηκώνεις τα πόδια όπως βλέπεις στο gifάκι. Προσοχή, στο κατέβασμα τα πόδια φτάνουν πολύ κοντά στο έδαφος, αλλά δεν ακουμπάνε ποτέ. Ξεκινάμε με έξι επαναλήψεις την πρώτη μέρα και προσθέτουμε δύο κάθε επόμενη. Την τριακοστή μέρα, θα κάνεις 164 άρσεις ποδιών.

Άσκηση 3η – Σανίδα

Η άσκηση με την οποία έχω σχέση αγάπης – μίσους, είναι η σανίδα. Ναι μεν, γυμνάζει όλο το σώμα, αλλά ειλικρινά, από ένα σημείο και μετά, με κάνει να θέλω να κουτουλήσω το κεφάλι μου στο πάτωμα. Ο λόγος που η εικόνα είναι στατική, είναι επειδή και η άσκηση είναι στατική. Αυτό που βλέπεις, αυτό είναι. Στηριζόμαστε στους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών. Προσοχή να είναι ψηλά η λεκάνη, καθ’ όλη τη διάρκεια που βρισκόμαστε στη σανίδα. Αρχίζουμε (εύκολα) με δέκα δευτερόλεπτα παραμονής σε αυτή τη στάση. Κάθε μέρα μένουμε πέντε δευτερόλεπτα παραπάνω από την προηγούμενη στη σανίδα. *μαθηματικοί υπολογισμοί* Την τελευταία μέρα θα πρέπει να μείνεις δυόμιση λεπτά και πέντε δευτερόλεπτα έτσι. Βάλε μπροστά σου κι ένα καφεδάκι – με καλαμάκι. (εγώ προσωπικά μετράω τις ραβδώσεις του στρώματος μέχρι να τελειώσει ο χρόνος).

Διάδρομος

Το πρόγραμμα στο διάδρομο μένει σταθερό και για τις 30 μέρες. Διαρκεί 13 λεπτά, με εναλλαγές στην ταχύτητα και την ανηφόρα.

Λεπτά: 0-3, Ταχύτητα: 4.5, Ανηφόρα: 0

Λεπτά: 3-5, Ταχύτητα: 6.0, Ανηφόρα: 0

Λεπτά: 5-7, Ταχύτητα: 4.5, Ανηφόρα: 10.0

Λεπτά: 7-9, Ταχύτητα: 6.5, Ανηφόρα: 0

Λεπτά: 9-11, Ταχύτητα: 4.5, Ανηφόρα: 10.0

Λεπτά: 11-12, Ταχύτητα: 6.5, Ανηφόρα: 0

Λεπτά: 12-13, Ταχύτητα: 7.0, Ανηφόρα: 0

Φυσικά, για να τελειώσεις, θα κάνεις κάθε μέρα διατάσεις και λίγο stretching για να μην πιαστείς. Να δώσω εδώ ένα tip: όταν κουράζεσαι, βοηθάει πολύ το να βρίζεις κάποιον – αυτή η τακτική δε θα σε βοηθήσει πολύ στη σανίδα, αφού εκεί, η παραμικρή κίνηση μπορεί να σε κουράσει περισσότερο και ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Ραντεβού στην παραλία.