FITNESS

Οι ασκήσεις που θα γυμνάσουν το στήθος σου

Shutterstock

Είναι το σημείο του σώματος που δεν θα βαρεθείς ποτέ να τονίζεις. To στήθος σου είναι ένα από τα πιο θηλυκά σου σημεία και, ευτυχώς, ανεξαρτήτως του μεγέθους του, υπάρχει πάντα τρόπος να αναδείξεις. Η γυμναστική είναι ένας από αυτούς.

Εν αρχή ην τα push-ups

Ξέρουμε ότι τα βαριέσαι και δε τα θέλεις καθόλου, αλλά αξίζει να αφιερώσεις χρόνο σε αυτά. Βλέπεις στηρίζοντας το βάρος του σώματός σου ενεργοποιείς πολλά σημεία. Δοκίμασε να κάνεις και παραλλαγές τους (π.χ. τοποθετώντας τα χέρια σου στην ίδια ευθεία με τους ώμους σου σε σχήμα διαμάντι ή έχοντας τα χέρια σου σε τέτοιο σημείο ώστε να εφάπτονται στον κορμό σου). Κάνε 3 σετ από 20 επαναλήψεις το καθένα.

Chest flys με βαράκια

Κάθισε σε έναν πάγκο με ελαφριά κλίση στην πλάτη και πατώτας τα πόδια σου σταθερά στο έδαφος (εναλλακτικά μπορείς να ξαπλώσεις στο πάτωμα λυγίζοντας τα γόνατά σου). Κρατώντας ένα βαράκι (όχι πολύ βαρύ, αλλά όχι τόσο ελαφρύ ώστε να μπορείς να κάνεις πάνω από 15 επαναλήψεις) στο κάθε χέρι, ανοιξε διάπλατα τα χέρια σου και ύστερα κλείσε τα ξανά με φροντίζοντας να είναι ελαφρώς λυγισμένα. Κάνε 3 σετ από 15 επαναλήψεις το καθένα, 2 φορές την εβδομάδα.

Chest press με βαράκια

Ξάπλωσε ανάσκελα λυγίζοντας τα γόνατά σου και τοποθετώντας τα πόδια σου στο άνοιγμα της λεκάνης σου. Κρατώντας ένα βαράκι στο κάθε χέρι, ώθησε τον κορμό σου προς τα επάνω σφίγγοντας τους γλουτούς σου κάνοντας μισή γέφυρα. Από αυτή τη στάση τείνε τα χέρια σου προς το ταβάνι φροντίζοντας τα χέρια σου να είναι στην ίδια ευθεία με τους ώμους σου. Επανάλαβε 12 φορές.