Το τυρί κάνει καλό στη σιλουέτα σου, σύμφωνα με έρευνα

Μια ακόμα φανταστική αφορμή για να βάλεις λίγο παραπάνω τυρί στη διατροφή σου.

Δεν παχαίνει, ομορφαίνει το τυρί αλλά μη το πάρεις και τοις μετρητοίς. Σαφώς και η υπερκατανάλωση κάθε τροφής- ειδικά ζωικής και με πλήρη λιπαρά- είναι επιβαρυντική. Αλλά και πάλι, το γεγονός ότι τα τυριά μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός μικρότερου δείκτη μάζας σώματος, αποτελεί μια πάρα μα πάρα πολύ ευχάριστη είδηση για όλους εμάς που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Δουβλίνου πραγματοποίησαν μελέτη εστιάζοντας στον αντίκτυπο των γαλακτοκομικών προϊόντων σε συνολικά 1.500 άτομα και παρατηρώντας ότι τα άτομα που τρώνε πολύ λευκό και μπλε τυρί έχουν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος συγκριτικά με εκείνους που δεν πολυβάζουν τυρί στο πιάτο τους. Η διαπίστωση αυτή οδήγησε τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά, είναι πιο πιθανό να έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους, χαμηλότερη πίεση αίματος και μικρότερη περιφέρεια μέσης. Μάλιστα τα παραπάνω ευχάριστα δεδομένα ισχύουν κυρίως για όσους προτιμούν τα πλήρη προϊόντα αντί για εκείνα με χαμηλά λιπαρά.  Η εξήγηση που δίνεται είναι πως ένα άτομο που τρώει μόνο γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, καταναλώνει περισσότερους υδατάνθρακες συνδυαστικά ώστε να αναπληρώσει ενέργεια.

Το Α και το Ω για να απολαύσεις αυτή την ευεργετική διάσταση του τυριού, του γάλακτος και των υπόλοιπων «λευκών» τροφών του είδους είναι να καταναλώνονται σε φυσιολογικές μερίδες και πάνω απ' όλα στους σωστούς συνδυασμούς. Μισό κεφάλι φέτα μέσα σε ένα φρατζολάκι ψωμί δύσκολα θα σε αδυνατίσει. Παν μέτρον άριστον.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ