ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 νηστίσιμα φαγητά με λίγες θερμίδες

Η νηστεία μπορεί να μην αποτελεί πλέον επιλογή πολλών, ωστόσο αυτοί που την ακολουθούν έχουν πλέον στη διάθεσή τους πολλά περισσότερα εδέσματα σε σύγκριση με παλαιότερα. Και καθώς η vegan διατροφή είναι πλέον διαθέσιμη παντού, όλοι όσοι νηστεύουν μπορούν να δοκιμάσουν τις συνταγές αυτές και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν νόστιμες γεύσεις ακόμη και κατά την περίοδο της νηστείας.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα μυστικά για τη δίαιτα και τη διατροφή σου, συμβουλέψου έναν διαιτολόγο και φτιάξε αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα ένα πρόγραμμα διατροφής αποκλειστικά για εσένα και τις ανάγκες σου.

Για εσάς που επιλέγετε να μαγειρέψετε μόνοι σας το γεύμα σας και θέλετε να μην επιβαρυνθείτε με πολλές θερμίδες, σας δίνουμε 5+1 επιλογές που μπορείτε να καταναλώσετε και την περίοδο της νηστείας:

1. Σαλάτα με φακές

Η ευρέως γνωστή ως φακοσαλάτα αποτελεί ένα χορταστικό γεύμα που θα αναπληρώσει τη χαμένη σου ενέργεια μέσα στη μέρα. Μεταξύ άλλων στα συστατικά της εμπεριέχονται οι πιπεριές, το ελαιόλαδο (σε πολύ μικρή ποσότητα), το κρεμμύδι και τα μυρωδικά της επιλογής σου.

2. Σπανακόρυζο

Αποτελεί μία επιλογή που και θα σε χορτάσει και θα σου προσφέρει πολύ σημαντικά για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά. Η βάση του είναι το σπανάκι και το ρύζι και μπορείς εύκολα να νιώσεις κορεσμό.

3. Σούπες βελουτέ

Οι επιλογές εδώ είναι πολλές και οι θερμίδες λίγες. Μπορείς να φας ντοματόσουπα, κολοκυθόσουπα, καροτόσουπα, κρεμμυδόσουπα και ό,τι άλλο εσύ θέλεις. Είναι πολύ γευστικό έδεσμα και συγχρόνως πολύ ελαφρύ. Για να χορτάσεις πιο εύκολα μπορείς να συνοδεύσεις τη σούπα σου με παξιμάδια ολικής άλεσης.

4. Καστανό ρύζι με μυρωδικά

Είναι ένα ελαφρύ γεύμα που σε γεμίζει ενέργεια και σου δημιουργεί αίσθημα κορεσμού. Τα μυρωδικά θα προσδώσουν μια έξτρα γεύση στο ρύζι και θα το μετατρέψουν σε ένα γευστικό φαγητό.

5. Μακαρονοσαλάτα λαχανικών με θαλασσινά

Συνήθως τρώγεται κρύα. Μπορείς να προσθέσεις γαρίδες, ελαιόλαδο, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριές και ό,τι άλλο σου αρέσει. Πρόκειται σίγουρα για ένα χορταστικό γεύμα, με λίγες θερμίδες και σπουδαία θρεπτική αξία.

6. Πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς

Εδώ μπορείς πραγματικά να χρωματίσεις το πιάτο σου με τις αγαπημένες σου ελαφριές γεύσεις. Δεν πρόκειται για ένα πλήρες γεύμα που θα καταφέρει σε κάθε περίπτωση να σε χορτάσει, ωστόσο αποτελεί ένα πρώτης τάξεως δυναμωτικό έδεσμα που θα σε δροσίσει και θα αναπληρώσει την ενέργεια που έχασες μέσα στη μέρα. Επίλεξε τους ξηρούς καρπούς που σου αρέσουν, πρόσθεσέ τους στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά της σαλάτας σου και ολοκλήρωσε το πιάτο με ελαιόλαδο. Προσοχή στις αλλεργίες: Πριν προσθέσεις οποιονδήποτε ξηρό καρπό, βεβαιώσου ότι δεν έχεις κάποια αλλεργία.