ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 7 σνακ για το γραφείο που «εκτοξεύουν» την ενέργειά σου

Η δουλειά σου είναι αρκετά απαιτητική και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Ότι χρειάζεσαι μπόλικη ενέργεια ώστε να είσαι παραγωγική και για να μη σε πάρει ο ύπνος ενώ δουλεύεις, αλλά κυρίως, για να μη μείνεις νηστική και σε πιάσει ζαλάδα.

Αν δεν έχεις πολύ χρόνο για να ετοιμάσεις κάτι που θα σου πάρει ώρα στην κουζίνα, οι παρακάτω ιδέες είναι γρήγορες, εύχρηστες και σε προετοιμάζουν για το ποια σνακ θα πάρεις τις επόμενες 2 εβδομάδες στη δουλειά, ώστε να υπάρχει ποικιλία.

 

Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα

Καλά κατάλαβες, θα κάνεις ένα έξυπνο mix των δύο αγαπημένων σνακ ώστε να μη βαρεθείς με τα ανάλατα αμύγδαλα. Άνθρωπος είσαι, πόσο να αντέξεις; Αυτός ο συνδυασμός είναι μία καλή ισορροπία των βασικών διατροφικών ομάδων, γιατί παίρνεις καλά λιπαρά και πρωτεΐνη από τους ξηρούς καρπούς και υδατάνθρακα από τα αποξηραμένα φρούτα. Επίσης, οι φυτικές ίνες και των δύο χορταίνουν την πείνα σου για αρκετή ώρα.

Ψητά ρεβίθια

Το ξέρω ότι συνήθως τα επιλέγεις σε μορφή ρεβιθοκεφτέδων, αλλά μιλάμε για την πιο ελαφριά εκδοχή και για το όσπριο που έχει τόση πολλή πρωτεΐνη, που σε κρατά full πολλές ώρες. Έρευνα έχει δείξει ότι συμβάλει σημαντικά και στην απώλεια βάρους. Η ψητή εκδοχή γίνεται στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ψήσιμο 40 λεπτών.

Σπιτική granola

Φτιάξε τις δικές σου μπάρες και άφησέ τις στο γραφείο για να τρως όποτε χρειάζεσαι έξτρα ενέργεια. Συνδύασε βρώμη με αποξηραμένα cranberries, κάσιους, μέλι και λίγο λιωμένο λάδι καρύδας. Βάλε όσες χωρούν στο ταψί και ψήστες στο φούρνο για 40 λεπτά. Μιλάμε για «βόμβες» ενέργειας που μπορείς να έχεις ακόμα και στην τσάντα σου.

Δες κι αυτό: Τα σνακ που πρέπει να καταναλώνεις πριν κάνεις γυμναστική

Γιαούρτι

Πάρε ένα και βάλτο στο ψυγείο της δουλειάς. Είναι ο ιδανικός τρόπος να πάρεις το ασβέστιο που χρειάζεσαι για την υγεία των οστών και των δοντιών σου, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε χορταίνει. Μπορείς να προσθέσεις φρέσκα φρουτάκια (του καλοκαιριού) ή ξηρούς καρπούς.

Καρότα και χούμους

Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου χούμους μέσα σε 5 λεπτά, ανακατεύοντας ρεβίθια, ταχίνι, σκόρδο, ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι. Είναι το ιδανικό ντιπ για να βουτάς τα καρότα σου στο γραφείο. Το χούμους σου δίνει πολλές φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, ενώ τα καρότα είναι υψηλή πηγή βιταμίνης Α.

Διάβασε κι αυτό: Τα 7 πιο υγιεινά σνακ με ελάχιστους υδατάνθρακες

Πικάντικα κάσιους

Όπως είπαμε και πριν, πόσο ανάλατο ξηρό καρπό να φας; Πάρε λοιπόν τα κάσιους και πέρασέ τα από ελαιόλαδο, κύμινο, τσίλι και τζίντζερ. Ψήστα στο φούρνο για 15 λεπτά και έχεις ένα ιδιαίτερο σνακ που είναι γεμάτο καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

Αβοκάντο σε ψωμί με προζύμι

Το αγαπημένο μου. Το μαύρο ψωμί με προζύμι κάνει καλό στο πεπτικό σου σύστημα, ενώ το αβοκάντο είναι γεμάτο φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, δίνοντάς σου ενέργεια τις ώρες που τη χρειάζεσαι περισσότερο.