ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Είναι από εκείνες τις τροφές που κάνουν απόλυτο συνειρμό με την πρωτεΐνη και πολύ λογικό το λες, αφού ένα βραστό αυγουλάκι περιέχει το λιγότερο 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αλλά εντάξει, το αυγό, ειδικά στη βραστή του εκδοχή, δεν το λες και πίτσα πεπερόνι από άποψη γεύσης. Είναι μακράν πιο βαρετό από τη μέση τροφή. Πόσα βραστά αυγά να φας χωρίς να παραπονεθείς; Ευτυχώς, την πρωτεΐνη δεν την έχει μονοπώλιο. Ναι, υπάρχει και το κοτόπουλο- που και πάλι, πόσο κοτόπουλο να φας- αλλά όχι μόνο αυτό. Εμπλούτισε το πρωτεΐνικό διατροφικό σου μενού με επιλογές εξίσου ή πολύ πιο δυνατές.

Ενταμάμε

Τα περίφημα πράσινα φασολάκια σόγιας που κρύβονται μέσα στο λοβό και συνηθίζεις να τρως πριν το sushi αφού τα πασπαλίσεις με χοντρό αλάτι, περιέχουν 9 γραμμάρια πρωτεΐνης στο μισό φλιτζάνι και μετά βίας 100 θερμίδες. Είναι επιπλέον πλούσια σε φυτικές ίνες, ποτάσιο και βιταμίνη Α.

Μαύρα φασόλια

Ένα φλιτζάνι μαύρα φασολάκια (100 γραμ.) «δίνει» 8,7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Δεν χρειάζεται καν να τα μαγειρέψεις, είναι έτοιμα στην κονσέρβα τους και σε περιμένουν. Μπαίνουν στη σαλάτα, στο σάντουιτς ή δίπλα από το κρέας σου, σαν συνοδευτικό.

Ρεβύθια

Λίγη πρωτεΐνη παραπάνω από τα μαύρα φασόλια θα σου δώσουν τα «αδελφάκια» τους τα ρεβύθια, ένα όσπριο με 8,9 γραμ. πρωτεΐνης ανά 100 γραμ. Ένα ακόμα πλεονέκτημα; σε χορταίνουν για περισσότερη ώρα.

Τυρί Cottage

Είναι το ιδανικό σνακ αν τρελαίνεσαι για τυρί αλλά δεν θες να φορτώνεσαι με πολύ αλάτι ή λιπαρά. Το cottage στο μισό φλιτζάνι δίνει 12 γραμμάρια πρωτεΐνη. Αν δεν είσαι «φίλος», τότε υπάρχει και η παρμεζάνα. Δεν είναι τόσο πλούσια πηγή πρωτεΐνης, αλλά και τα 8 γραμ. στην αντίστοιχη ποσότητα, είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμο.

Πασατέμπος

Οι αποξηραμένοι σπόροι της κολοκύθας, που εσύ λες πασατέμπο και κάνεις «κρούτσου κρούτσου», δεν είναι μόνο για να περνάει η ώρα. Είναι πηγή «καλών» λιπαρών, σιδήρου, μαγνησίου αλλά και πρωτεΐνης. 1/4 της κούπας περιέχει τουλάχιστον 10 γραμμάρια.