ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό που πρέπει να πίνεις πριν το πρωινό αν θες να αδυνατίσεις πιο εύκολα

Πήρες κάτι κιλάκια και δεν κλείνει το κουμπί του παντελονιού με ευκολία; Πλακώθηκες στα τηγανητά και τα πιτάκια τις τελευταίες μέρες, έκοψες και την αερόβια στο γυμναστήριο γιατί πού να προλάβεις η γυναίκα και γενικώς έχεις τα νεύρα σου με όλα αυτά;

Ε, πιες ξίδι. Βασικά, μηλόξυδο.

Πώς ωφελεί το μηλόξυδο στην απώλεια βάρους; Αυτό που κάνει είναι να επιβραδύνει την πέψη του αμύλου και άρα να μην πεινάς γρήγορα, αφού έχεις την αίσθηση του κορεσμού. Παράλληλα, βάζει τον οργανισμό σου σε διαδικασία να καίει το λίπος, ως ενέργεια, αντί να το αποθηκεύει, χάρη στο οξικό οξύ του.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Το μηλόξυδο μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, το οποίο σημαίνει ότι προστατεύει και την καρδιά σου από “κακοτοπιές”, ενώ βοηθάει και στην πέψη. Τέλος, ρυθμίζει και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ώστε να μην σε πιάνουν ακατανίκητες λιγούρες.

Η κατανάλωση 2-3 κ.τ.σ. μηλόξυδου για 3 μήνες πριν το πρώτο γεύμα της ημέρας συμβάλλει στη μείωση του σωματικού βάρους και ειδικά του λίπους, αναφέρεται στην Επιθεώρηση Βιοεπιστήμης, Βιοτεχνολογίας και Βιοχημείας. Απαραίτητη προϋπόθεση- προφανώς- είναι να ακολουθείς ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Όταν λέμε ότι είναι “θαυματουργό” δεν το εννοούμε κι εντελώς, ωραία θα ‘ταν. Αν δεν μπορείς να το πίνεις σκέτο, σου έχω κι εναλλακτική: ένα ρόφημα που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι με ζεστό νερό, μηλόξυδο, λεμόνι, πιπέρι καγιέν και κανέλα. Πρωί- βράδυ, μειώνει το φούσκωμα αποτελεσματικά.