NATALIE PORTMAN

H Natalie Portman θα είναι ο νέος Thor. Συμπέρασμα: μπορούμε να σωθούμε και μόνες μας

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Μεγάλη μέρα ξημέρωσε για όλες εμάς που περιμέναμε πώς και τι να δούμε μία γυναίκα να σώζει την ημέρα και να μην είναι απλά το crush του super hero ή ο βοηθητικός ρόλος που δίνει τη λύση, όταν ο ήρωας είναι απασχολημένος με το να δίνει μπουνιές. Το επερχόμενο sequel Thor: Love and Thunder ανακοίνωσε την επιστροφή του ρόλου της Dr Jane Foster, από την Natalie Portman (στον οποίο την είδαμε το 2011) και οι fans απόρησαν με αυτή την «αλλαγή βάρδιας».

 

Ο σκηνοθέτης Taika Waititi ανέφερε ότι η ταινία θα βασίζεται σε ήδη υπάρχον comic του 2014, σύμφωνα με το οποίο ο Thor χάνει τις δυνάμεις του και η Jane Foster παίρνει τις δυνάμεις του και το μαγικό σφυρί Mjolnir. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την ταινία, ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι το επίσημο όνομα της πρωταγωνίστριας θα είναι Mighty Thor.

Δεν είναι μόνο η ανακοίνωση που δείχνει πώς τα πράγματα αλλάζουν στον κινηματογράφο, αλλά όλη η ιστορία πίσω από τον νέο Thor. Αν δεν το ξέρεις ήδη, το storyline του 2014 με τίτλο “Original Sin” περιγράφει τον έρωτα του Thor για μία αστροφυσικό από τη Γη που αρχικά εργαζόταν ως νοσοκόμα και μετά ως γιατρός. Εκείνη την περίοδο, δε, έπασχε από καρκίνο και είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Μιλάμε όντως για ηρωίδα δηλαδή!

Δες κι αυτό: Η Gloria Vanderbilt είναι ο λόγος που φοράμε τζιν παντελόνια

Και δεν είναι ότι της δόθηκε έτσι απλά το μαγικό σφυρί του Thor. Δεν είναι ότι του παράπεσε κάπου και δε βρέθηκε κάποιος άλλος να το πάρει. Υπάρχει ένα σημαντικό μήνυμα πίσω από αυτή την «παράδοση». Ο Thor παύει να θεωρείται άξιος να κρατήσει το σφυρί, και μπορεί να το κρατήσει όποιος το αξίζει, όπως αναγράφεται στο αντικείμενο. Ο εκδότης της Marvel είχε δηλώσει τότε ότι έφτασε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε ενώ ο συγγραφέας, Jason Aaron, ήταν ξεκάθαρος. «Είναι ο Thor και όχι η κυρία Thor ή η Thorita. Είναι απλώς κάτι καινούριο που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα.»

Δεν μπορώ να μη σταθώ στο ότι πίσω από αυτήν την ιστορία και την υλοποίησή της, βρίσκονται άντρες. Αυτό ως γεγονός είναι τόσο ενθαρρυντικό που σε κάνει να σκέφτεσαι πως για κάθε Harvey Weinstein εκεί έξω, υπάρχει ένας δημιουργός comic που θέλει να δει μία γυναίκα να σώζει την ημέρα και να θεωρείται άξια να κάνει ό,τι και ένας άντρας super hero. Κι αυτό εξάλλου είναι το νόημα του φεμινισμού. Να έχουμε τις ίδιες δυνάμεις και τις ίδιες ευκαιρίες.

Διάβασε κι αυτό: Η Geena Rocero είναι το πρώτο transgender μοντέλο από την Ασία σε εξώφυλλο του Playboy και ο κόσμος πάει μπροστά

Το ότι το ρόλο θα έχει η Natalie Portman, που είναι petite, το κάνει ακόμα πιο cool και θα ενθουσιάσει όλες τις κοντές εκεί έξω που τις έχουν πει γλυκούλες και «πού πας μωρέ; Είσαι μια μπουκιά». Η Portman υποσχέθηκε ότι θα γίνει πιο μυώδης για το ρόλο και φυσικά δεν παρέλειψε να πει πόσο πολύ ενθουσιασμένη είναι για το project που θα δούμε στις αίθουσες το Νοέμβριο του 2021. Εννοείται ότι ο Thor θα είναι ο Chris Hemsworth που είπε «Στενοχωριέμαι λίγο. Νομίζω ότι θα γυρίσω στο Netflix». Περιμένουμε πώς και πώς να τον απολαύσουμε και να τον σώσουμε.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP