TRANSGENDER

H Geena Rocero είναι το πρώτο transgender μοντέλο από την Ασία σε εξώφυλλο του Playboy και ο κόσμος πάει μπροστά

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

To 35χρονο μοντέλο από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε με ένα post στο λογαριασμό της στο Instagram ότι η φωτογράφηση για το Playboy είναι γεγονός και ότι είναι το πρώτο transgender μοντέλο, με καταγωγή από την Ασία, που μπαίνει στο πάνθεον των κοριτσιών του θρυλικού περιοδικού.  Η ίδια συνόδευσε τη φωτογραφία της με ένα μακροσκελές μήνυμα στο οποίο εξέφρασε την υπερηφάνειά της.

 

«Είμαι αφάνταστα υπερήφανη που μοιράζομαι αυτά τα νέα μαζί σας ως η Πρώτη Trans Ασιάτισσα Playmate φωτογραφίζεται για το Playboy. Έχοντας μεγαλώσει σε μία πολύ συντηρητική, Καθολική πατριαρχία, ένιωθα ντροπή για τη σχέση μου με το σώμα μου. Μου πήρε πολλά χρόνια να ξεφορτωθώ αυτές τις πεποιθήσεις της ντροπής για το φύλο και τη σεξουαλικότητά μου. Όταν μετακόμισα στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσω μία καριέρα στο modelling, μου παρουσιάστηκε ένα πολύ πιο δύσκολο πολιτιστικό πλαίσιο. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε κάποιο μοντέλο που να αυτοπροσδιορίζεται ως trans και έτσι πήρα την απόφαση να κρύψω το προσωπικό μου ταξίδι, προκειμένου να επιβιώσω. Έπειτα από χρόνια επιτυχημένης καριέρας, η κατάθλιψη περιόρισε την έκφραση του αληθινού εαυτού, των ιδεών και των ονείρων μου. Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την ιστορία μου στο Ted Conference, ώστε να ελευθερωθώ», ανέφερε η Geena.

Δες κι αυτό: Captain Marvel: Η υπερδύναμη της Brie Larson βγάζει νοκ άουτ το μισογυνισμό

 

«Αυτή η τιμή από το Playboy είναι άλλη μία στιγμή που δε θα ξεχάσω ποτέ. Πάντα θα ξέρω ότι όταν εκφράζω την αγάπη (χωρίς να απολογούμαι) για τον εαυτό μου, το σώμα μου, το πόσο ευάλωτη νιώθω, το ταξίδι και τα όνειρά μου, αυτό είναι η μεγαλύτερη δύναμή μου. Θυμάμαι όταν είχα δει την Caroline Cossey (σ.σ. ήταν η πρώτη trans γυναίκα που πόζαρε για το Playboy το 1991. Το outing ήρθε για εκείνη μετά την πόζα της. Η πρώτη ανοιχτά trans γυναίκα που φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού ήταν η Ines Rau το 2017) στο εξώφυλλο του Playboy και είχα πει στον εαυτό μου ότι θέλω να γίνω σαν εκείνη μία μέρα. Τώρα που έγινα μέλος αυτή της “οικογένειας”, τσιμπάω τον εαυτό μου να δω αν είναι αλήθεια και σκέφτομαι το μικρό trans κορίτσι από τις Φιλιππίνες που έπαιζε στους δρόμους της Μανίλα. Ευχαριστώ όλα τα trans μοντέλα που “έστρωσαν” το δρόμο για εμένα. Συνεχίστε να ονειρεύεστε και να αγαπάτε», κατέληγε το μήνυμά της.

 

Σε συνέντευξη που έδωσε για το τεύχος Ιουνίου του Playboy είπε ότι το Ted Talk 2014 που έγινε viral και την έκανε γνωστή, ήταν αυτό που την ώθησε στο να μιλήσει για τα δικαιώματα των trans ως εκπρόσωπός τους και την οδήγησε στο να ξεκινήσει τη δική της εταιρία παραγωγής. «Έγινα μία “transgender Tyra Banks” επειδή πιστεύω ότι οι ιστορίες που λέγονται μέσα από την κοινότητα των trans «ακούγονται» πιο δυνατά από τις στατιστικές», σημείωσε.

Διάβασε κι αυτό: Η Tyra Banks φωτογραφίζεται χωρίς φόβο, με πάθος και 11 κιλά επιπλέον για το Sports Illustrated

Κεντρική φωτογραφία: AP images