WOMEN TODAY

Alison Teal: Ο θηλυκός Indiana Jones ταξιδεύει για να σώσει τους ωκεανούς

Η Alison Teal, ευρύτερα γνωστή ως Female Indiana Jones, ταξιδεύει ανά τον κόσμο με έναν και μοναδικό σκοπό: Να καθαρίζει τους ωκεανούς και τις ακτές από τα σκουπίδια.

Η Alison φτάνει στα Γκαλαμπάγκος για να μαζέψει όσα περισσότερα πλαστικά σκουπίδια μολύνουν τις ακτές και απειλούν το θαλάσσιο ζωικό βασίλειο. Και καταφέρνει να διαδώσει το μήνυμα. Τα νησιά Γκαλαμπάγκος είναι το δικό της success story. «Το μυστικό είναι πως οι κάτοικοι εδώ αγαπούν τον τόπο τους και τον έχουν στην καρδιά τους. Τα παιδιά πια μαθαίνουν στο σχολείο πως δεν πρέπει να πετούν τα πλαστικά στη θάλασσα και μάλιστα μαθαίνουν τους ενήλικες και τους τουρίστες να κάνουν το ίδιο» δήλωσε η Alison.

Διάβασε ακόμα: Ποια είναι η 16χρονη Greta Thunberg που προτάθηκε για το φετινό Νobel Ειρήνης

«Η οικογένεια είναι η βάση για τη φροντίδα της διατήρησης. Οι κάτοικοι είναι υπερήφανοι για το νησί τους και τα παιδιά μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουν τα πλαστικά μακριά από τις θάλασσες. Ήμουν μαζί τους σε αυτή την προσπάθεια και είδα από πρώτο χέρι την αληθινή αφοσίωση των τοπικών κοινοτήτων στο διατηρήσουν τον τόπο τους καθαρό. Εάν έχουμε μια παγκόσμια μετατόπιση της συνείδησης, ολόκληρος ο πλανήτης μας μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο» αναφέρει.

 

H Alison ανεβάζει ένα σοκαριστικό βίντεο στο Instagram από το τελευταίο της ταξίδι στο Tulum του Mexico. Περπατά πάνω σε μία μάζα σκουπιδιών που έχουν καλύψει μία ολόκληρη περιοχή. Οι δράσεις της συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των μέσων. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι την ακολουθούν και οι τοπικές κοινωνίες δηλώνουν πρόθυμες να συμβάλλουν στο έργο της. «Νιώθω πολύ χαρούμενη που το βίντεό μου ήταν η αφορμή για να συναντηθούν τοπικοί φορείς, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες ώστε να συζητήσουν πολύ σοβαρά και να βρουν λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης.»

Διάβασε ακόμα: Η 24χρονη πρωταθλήτρια του πατινάζ, Zahra Lari, είναι η πρώτη γυναίκα που αγωνίζεται με χιτζάμπ

 

Η Alison μεγάλωσε ταξιδεύοντας. Όταν ήταν δύο ετών ταξίδεψε στο Περού για αναρρίχηση με τους γονείς της. Όπως λέει η ίδια στην προσωπική της ιστοσελίδα, το σχολείο της ήταν ο κόσμος και οι άνθρωποι που γνώριζε οι δάσκαλοί της.

 

Εκπαιδευόταν μέσω των ταξιδιών που έκανε και οι ιστορίες των ανθρώπων που συναντούσε τις έδιναν μαθήματα ζωής. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά παιχνίδια επιβίωσης και για την ίδια σκοπός ζωής είναι να ευαισθητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί σχετικά με τη μόλυνση των ωκεανών.

 

Οι περιπέτειες της Alison εμπνέουν όσους την παρακολουθούν να πάρουν ρίσκα, να πάψουν να φοβούνται τις αλλαγές και να συνειδητοποιήσουν πως κάθε όνειο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Κάθε ταξίδι της και μία νέα εμπειρία να γνωρίσει νέους κόσμους.