CELEBRITIES

Βίκυ Καγιά: Το “κράξιμο” για την αποχώρηση της παίκτριας που έπαθε κρίση πανικού και η απάντησή της

Η αποχώρηση της Σοφίας Αργυριάδου από το Greece's Next Top Model σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, που εξωτερικεύτηκαν στον λογαριασμό της Βίκυς Καγιά στο Instagram. Η κριτής του reality μόδας του Star ήταν εκείνη που μίλησε στην παίκτρια και της ζήτησε να αποχωρήσει καθώς κατά την άποψή της δεν προσπάθησε αρκετά για να φωτογραφηθεί όπως τα υπόλοιπα κορίτσια μέσα σε μία πισίνα. Η αιτία πίσω από την «αποτυχία» της Σοφίας να βουτήξει το κεφάλι της στο νερό κρύβεται στην παιδική της ηλικία και στο γεγονός ότι κάποτε κινδύνευσε να πεθάνει από πνιγμό.

Η υποψήφια βίωσε κρίση πανικού, όπως παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου η Βίκυ Καγιά, ωστόσο μετά η κριτική επιτροπή αποφάσισε ότι απλά δεν προσπάθησε αρκετά και η Σοφία αποχώρησε από το παιχνίδι.    «Δεν ήθελες να κάνεις την υπέρβαση» της είπε η Βίκυ Καγιά, και εκείνη απάντησε: «Δεν μπορούσα όχι δεν ήθελα. Λόγω του ότι έχω τόσο κακή σχέση με το νερό». «Εγώ πιστεύω ότι μπορούσες, γιατί και η Ξανθή έχει κακή σχέση με το νερό και το έκανε», ήρθε η απάντηση της Βίκυς Καγιά στην οποία η Σοφία αποκρίθηκε εύλογα: «Είναι άλλο να μην ξέρεις να κολυμπάς και άλλο το να έχεις περάσει αυτό που έχεις περάσει, είναι διαφορετικό». Μάταια όμως.

 

Όπως καταλαβαίνεις η αποχώρηση της και η αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού και των ψυχικών τραυμάτων της οποιασδήποτε υποψήφιας από την κριτική επιτροπή ως κάτι που απλά μπορεί να ξεπεραστεί χάριν μίας δοκιμασίας μέσα σε λίγες ώρες, ήταν που προκάλεσε τις αντιδράσεις του κοινού. Πεδίο έκφρασης; Το boomerang που είχε ανεβάσει η παρουσιάστρια και μοντέλο στο Instagram με την ίδια και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου σχολιάζοντας: «Η υπερδύναμή μας είναι ότι μπορούμε να χορεύουμε με τακούνια».

 

«Απαράδεκτο να διώχνετε μια κοπέλα η οποία έτρεμε ολόκληρη και κοβόταν η ανασα της επειδή παλαιότερα έχει περάσει μια τέτοια άσχημη εμπειρία και πήγε να πνιγεί. Λίγη ανθρωπιά!» έγραψε μία χρήστης του Instagram, ενώ μία ακόμα σχολίασε: «Πόσο λυπάμαι που αποχώρησε η κοπέλα η οποία από ότι ΦΆΝΗΚΕ είχε σοβαρό πρόβλημα με το νερό!!!!! Και ΔΕΝ ήταν σαν τις άλλες οι οποίες απλά δεν ήξεραν να κολυμπούν… Λυπάμαι πολύ κυρία Βίκυ επειδή από εσάς περίμενα κάτι πιο επαγγελματικό… Το να πείτε σε μια κοπέλα (κούκλα με χαρακτήρα, θέληση και προσπάθεια) ότι έπρεπε να το ξεπεράσει, ενώ αφού το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό ο νους ΔΕΝ σκέφτεται λογικά… Και μισό μέτρο να ήταν η πισίνα εφόσον έχει πρόβλημα πάνω σε αυτό η κοπέλα…. Λυπάμαι πάρα πολύ…».

«Κυρία Καγιά καλό θα ήταν να μιλήσετε με έναν ειδικό να εξηγήσει τι σημαίνει κρίση πανικού και τι ψυχολογικό τραύμα. Και φυσικά σας εύχομαι να μην πάθετε ποτέ κάτι παρόμοιο και να αναγκαστείτε να το κατανοήσετε με αυτόν τον τρόπο. Λίγη ανθρωπιά και μια πιο σωστή αντιμετώπιση έλειψε από τα νούμερα σας σήμερα. Κρίμα» έλεγε ένα ακόμη σχόλιο ενώ σε άλλο αναφερόταν και πάλι το θέμα των κρίσεων πανικού. «Με αυτή την αντιμετώπιση απέναντι σε τέτοιες κατάστασης ψυχικής υγείας το μόνο που κάνετε είναι να κάνετε το πρόβλημα μεγαλύτερο. Αυτοί οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές κρύβουν το γεγονός ότι πάσχουν από κρίσεις πανικού η οποιαδήποτε αγχώδης διαταραχή γιατί ακόμη και τώρα, σε έναν σύγχρονο και πολιτισμένο τόπο έχουν αυτή την αντιμετώπιση… Από τη δουλειά τους, τους φίλου του, το σύντροφό τους… Παντού! Είναι κρίμα εσείς που θέλετε να δείχνετε τη προσωπικότητα όπως λέτε εκτός από την ομορφιά σ’ αυτά τα θέματα να είστε τόσο πίσω. Πραγματικά απορώ. Μιας που έχετε μάθει πλέον πως να κάνετε μια σωστή πόζα καλό θα ήταν να βελτιώσετε και τις υπόλοιπες γνώσεις σας που έχουν να κάνουν με την εσωτερική σας ομορφιά».

H εκτενής απάντηση της Βίκυς Καγιά

Instagram/vickykaya

 

«Παρόλο που δεν συνηθίζω ποτέ ν’απαντώ σε σχόλια, νιώθω πως αυτήν την φορά το θέμα είναι λεπτό και πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια σημεία που πιθανόν δεν έχετε λάβει υπόψιν σας δεδομένου οτι σ’ένα μονταρισμένο επεισόδιο με πολλή πληροφορία πρέπει να υπάρχει σχετικά μοιρασμένος χρόνος για όλα τα κορίτσια στο παιχνίδι. Η Σοφία είναι ένα όμορφο και γλυκό κορίτσι στο οποίο πιστεύω πολύ και έχω υποστηρίξει. Αν πραγματικά γνωρίζετε όπως πολλοί λέτε, πως λειτουργούν οι κρίσεις πανικού, κάτι τρομερά δύσκολο που χρειάζεστε ειδική φροντίδα επιτόπου και για αρκετό χρονικό διάστημα, τότε θα δείτε ότι αυτό που έπαθε η Σοφία δεν ήταν αυτό! Η Σοφία κρύωνε πολύ γιατί έμεινε αρκετή ώρα στο νερό και φοβόταν. Δεν έπαθε ΠΟΤΕ καμία κρίση πανικού. Είχε απλά κλειδώσει και αποφασίσει ότι δεν μπορεί να κάνει έστω και μία μικρή προσπάθεια για να μείνει στο παιχνίδι εφόσον γνώριζε τους κανόνες πριν ακόμη μπει σε αυτό!

Ήξερε επίσης από την αρχή οτι θα υπάρχει δοκιμασία με νερό. Όλα τα κορίτσια υπογράφουν τους κανόνες του παιχνιδιού και γνωρίζουν από πριν οτι θ’ακολουθήσουν δύσκολες δοκιμασίες, δεν έφερε ποτέ αντίρρηση και ο ψυχολόγος που εξέτασε όλα τα κορίτσια πριν μπουν στο σπίτι, μας μίλησε για ένα κορίτσι χωρίς θέματα ψυχολογικά και υγιές! Στα γυρίσματα υπάρχουν πάντοτε ειδικοί γιατροί και νοσηλευτές όπως και ναυαγοσώστες για την ασφάλεια των κοριτσιών ειδικά όταν είναι μέσα στο νερό. Ήθελα πολύ να με ακούσει και να βάλει έστω και μόνο το στόμα της στο νερό αν οχι όλο το πρόσωπο για να μην χρειαστεί ν’αποχωρήσει. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλες και δεν τους φτιάχνω εγώ αλλά οι Αμερικανοί οι οποίοι έτυχε να είναι εκεί σ’αυτό το γύρισμα και ειναι και αυστηροί με αυτούς.

Αν δεν υπάρχει προσπάθεια και φωτογραφία δυστυχώς θεωρείται άδικο για τ’άλλα κορίτσια και πρέπει να φύγει. Δεν μας επιτρέπετε λοιπόν κανένας διαχωρισμός! Σε κανονικές συνθήκες δουλειάς φυσικά και μπορείς ν’αρνηθείς κάτι που σε φοβίζει, αλλά στο παιχνίδι όλες καλούνται να κάνουν τος ίδιες προσπάθειες για να μπορούμε να είμαστε δίκαιοι και σωστοί. Καλή συνέχεια και καλημέρα σε όλους!» έγραψε αναλυτικά η Βίκυ Καγιά αλλά οι απαντήσεις δεν μαλάκωσαν.

Η απάντηση αντί να κατευνάσει τα πνεύματα έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά με τα τρία τουλάχιστον «φάουλ» που περιείχε. Η Σοφία δεν έπαθε ποτέ κρίση πανικού, απλά κρύωνε και φοβόταν (μα σοβαρά;), είχε εξεταστεί από ψυχολόγο και είχε κριθεί υγιής (όπως καταλαβαίνεις όσοι έχουν βιώσει κρίσεις πανικού είναι ασθενείς) και η αλήθεια είναι ότι απλά δεν προσπάθησε αρκετά (ενώ μιλούσε ξεκάθαρα για συμπτώματα πανικού που βίωνε).

Η αλήθεια παραμένει ότι σίγουρα οι κανόνες δεν φτιάχνονται από τους κριτές, αλλά αυτό που έγινε αντιληπτό (ελπίζουμε και από τη Βίκυ Καγιά) είναι πώς το κοινό από ανθρώπους που ψάχνουν την προσωπικότητα και προασπίζονται την αξία της διαφορετικότητας, δεν δέχεται όχι την εμμονή τους στους κανόνες, αλλά τη σκληρότητα στον τρόπο που διαλέγουν να απευθύνονται στις υποψήφιες.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/gntmgr