CELEBRITIES

H πρωταγωνίστρια του “The Crown” αμείβεται με λιγότερα χρήματα από τον συμπρωταγωνιστή της

Η Claire Foy και ο Matt Smith πρωταγωνιστούν στη σειρά του Netflix, "The Crown", η οποία αφηγείται τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ. Είναι δηλαδή μια παραγωγή βασισμένη στο μεγαλύτερο ποσοστό της στον γυναικείο χαρακτήρα της σειράς.

Παρά το γεγονός αυτό, η Claire Foy, που έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δήλωσε σε συνέντευξή της πόσο παράξενο της φαίνεται ότι ο συμπρωταγωνιστής της πληρώνεται περισσότερα χρήματα από την ίδια, για τη συμμετοχή του στη σειρά.

«Ξέρω ότι και ο Matt νιώθει όπως κι εγώ. Απλά ξαφνικά είναι περίεργο να βρίσκεσαι στο επίκεντρο μιας ιστορίας για την οποία δεν ευθύνεσαι κιόλας», είπε η Claire.

Οι παραγωγοί της σειράς απολογήθηκαν με επίσημη ανακοίνωση και στους δύο πρωταγωνιστές για το μισθολογικό χάσμα ανάμεσά τους, για τις δύο πρώτες σεζόν του “The Crown”, και μόλις ήρθαν στο φως αυτές οι πληροφορίες, αμέσως ξεκίνησε δημόσια έκκληση από τον Matt, προκειμένου να δωρίσει τα επιπλέον χρήματα που έχει πάρει σε σχέση με την Claire, στην καμπάνια “MeToo”. Οι παραγωγοί, βέβαια, υποστήριξαν ότι εκείνοι κάνουν τον διαμοιρασμό του budget και οι ηθοποιοί δεν γνωρίζουν τίποτα σε σχέση με τους μισθούς.

Όπως και να ‘χει, η γνωστοποίηση τέτοιων περιστατικών μισθολογικής ανισότητας σε μεγάλες και δημοφιλείς παραγωγές, όπως το “The Crown”, δεν μπορεί παρά να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

 

Κεντρική φωτογραφία: Netflix