CELEBRITIES

Τατιάνα Μπλάτνικ: Το δημόσιο μήνυμα στήριξης σε φίλη της που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Instagram/tatianablatnik

Την συγκινητική ιστορία της φίλης της Assia Grazioli Venier που στα 35 της χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, μοιράστηκε η Τατιάνα Μπλάτνικ στο Instagram. Αφορμή στάθηκε το άρθρο της φίλης της στο Harper's Bazaar για την περιπέτεια υγείας που άλλαξε συνολικά τη ζωή της.

«Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε δύο χρόνια πριν. Ποιος να ήξερε ότι λίγους μήνες μετά η ατρόμητη, όμορφη φίλη μου θα λάμβανε διάγνωση για καρκίνο του μαστού. Πετώντας πάντα ψηλά πάνω από τα εμπόδια, αντί να το αφήσει να την καταστρέψει, μετέτρεψε την πρόκληση σε δράση μεταμορφώνοντας και την καριέρα και την προσωπική της ζωή. Διαβάστε την ιστορία της, είναι ειλικρινής και σε κάποια σημεία θα σας κάνει και να γελάσετε! Μοιραστείτε την και σας παρακαλώ εξεταστείτε», έγραψε η Τατιάνα Μπλάτνικ δημοσιεύοντας τη φωτογραφία τους.

 

Η Assia Grazioli Venier που υποβλήθηκε επιτυχώς σε διπλή μαστεκτομή και ακολούθως αποκατάσταση στήθους, έγραψε μεταξύ άλλων στο ειλικρινές άρθρο της, το οποίο δημοσιεύτηκε διόλου τυχαία τον μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού: «Ενώ ήξερα ότι ο καρκίνος θα αλλάξει το σώμα μου, δεν περίμενα ότι θα ανάγκαζε άλλα κομμάτια της ζωής μου να εξελιχθούν. Ο καρκίνος έχει τον τρόπο του να το κάνει αυτό. Θα ευγνωμονώ για πάντα τον άνδρα που με φρόντισε όταν ήμουν άρρωστη. Αλλά ο καρκίνος τέλειωσε αυτή τη σχέση μόνο και μόνο επειδή ξεσκέπασε προβλήματα που θα καταδίκαζαν την ένωσή μας σε βάθος χρόνου. Ήταν ένας αποχαιρετισμός που μου έδωσε τη δυνατότητα να βρω την αγάπη της ζωής μου -έναν άνδρα με τις δικές του πληγές, που γνωρίζει τις δικές μου και ξέρει ότι εξαιτίας τους είμαστε και οι δύο πιο δυνατοί. Ο καρκίνος επίσης βοήθησε την δουλειά μου να εξελιχθεί. Όσο ήμουν άρρωστη και προσπαθούσα να γίνω καλά αποφασίσαμε με τον συνεταίρο μου ότι οι κουβέντες μας δεν θα αφορούσαν τον καρκίνο αλλά το να φανταζόμαστε τη ζωή που θέλαμε να ζήσουμε. Θα με αποσπούσε από τον ανυπόφορο πόνο και τα σωληνάκια που έβγαιναν από το στήθος μου και θα με έβαζε να σκέφτομαι δημιουργικά και να μιλάω για δουλειά».

«Ακριβώς δύο χρόνια μετά από την ημέρα που έκανα μαστεκτομή κοιτάζω τον άνθρωπο μου, τον David, το σπίτι μας και τη δουλειά των ονείρων μου. Θα είχα αυτή τη ζωή χωρίς τον καρκίνο; Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ακόμα και σε εκείνες τις σκοτεινές ημέρες υπήρχαν χαραμάδες φωτός που ήμουν αρκετά τυχερή να διακρίνω, και τώρα ευλογημένη που τις θυμάμαι» σημείωσε σε άλλο σημείο η μαχήτρια φίλη της Τατιάνας Μπλάτνικ.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/ Tatianablatnik