Η εξομολόγηση της Σοφίας Καρβέλα για τον αλκοολισμό και τις αμβλώσεις που έκανε όταν ήταν 20 ετών

Η Σοφία Καρβέλα αντέδρασε στη νομοθεσία που απαγορεύει τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ κοινοποιώντας την προσωπική ιστορία της.

Πριν από λίγες ημέρες η πολιτεία της Αλαμπάμα σόκαρε τον πλανήτη απαγορεύοντας τις εκτρώσεις ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας. Περισσότερο από όλους σόκαρε τις γυναίκες που ζουν στις ΗΠΑ και βλέπουν την ελευθερία τους πάνω στο σώμα τους και τις σημαντικές αποφάσεις τους γι' αυτό να καταστρατηγείται. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που επικυρώθηκε η απαγόρευση ένα κύμα διαμαρτυρίας στα social media. Σε αυτό το πλαίσιο η Σοφία Καρβέλα, κάτοικος εδώ και αρκετά χρόνια Αμερικής, πραγματοποίησε ένα εξομολογητικό post ποζάροντας αγκαλιά με τον μεγαλύτερο γιο της, Νίκο.

Διάβασε ακόμα: Οι αμβλώσεις απαγορεύονται στην Αλαμπάμα. Καλώς όρισες Μεσαίωνα

«Ω ναι, στροφογυρνούσαμε στο νέο μου κατάστημα χθες και νιώθαμε υπέροχα. Σήμερα ξύπνησα και διάβασα το post μιας φίλης μου στο οποίο μοιραζόταν τη δική της αλήθεια και τώρα αισθάνομαι υποχρεωμένη να το κάνω κι εγώ», ξεκίνησε να γράφει η Σοφία Καρβέλα και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι είχε κάνει αμβλώσεις στο παρελθόν όσο αντιμετώπιζε πρόβλημα αλκοολισμού.

View this post on Instagram

Oh yes, twirling in my new store yesterday feeling good. Woke up this morning to my friend’s post sharing her truth and now i absolutely feel obliged to do so myself! I had two abortions.Early early 20’s and in the depths of my alcoholism, i got pregnant twice by the same boyfriend.He was someone i loved. Problem was i didn’t love myself at all. I could not take care of myself and was abusing my body and mind with a vengeance. Being forced and having to go through with those pregnancies during that time in my life is absolutely the cruelest and most sadistic thing anyone could have done to me and to those babies.Raising children is no walk in the park- I ended up having 2 amazing boys at the time i was ready to give an endless amount of love to them and somewhat open to receive it... Trust US, Women to know what is absolutely right for US and our bodies. Share your story. #keepabortionlegal #mybodymychoice #womensrights #mine #notthegovernments

A post shared by Redeemed (@thesofiakarvela) on

 

«Έχω κάνει δύο αμβλώσεις. Πολύ νωρίς στα 20 κάτι μου και στα πιο βαθιά στάδια του αλκοολισμού μου, έμεινα έγκυος δύο φορές από τον ίδιο σύντροφο. Ήταν κάποιος που αγαπούσα. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν αγαπούσα καθόλου τον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να με φροντίσω και κακοποιούσα το σώμα μου και το μυαλό μου εκδικητικά. Το να είχα αναγκαστεί να ολοκληρώσω αυτές τις εγκυμοσύνες εκείνη την περίοδο της ζωής μου θα ήταν το πιο σκληρό και σαδιστικό πράγμα που κάποιος θα μπορούσε να κάνει σε εμένα και σε αυτά τα μωρά. Το να μεγαλώνεις παιδιά δεν είναι εύκολο. Εγώ κατέληξα να αποκτήσω δύο υπέροχα αγόρια στον χρόνο που ήμουν έτοιμη να δώσω μία ατέλειωτη ποσότητα αγάπης σε αυτά και ήμουν και αρκετά ανοιχτή ώστε να δεχτώ αυτή την αγάπη. Εμπιστευτείτε εμάς, τις γυναίκες, που ξέρουμε τι είναι απολύτως σωστό για εμάς και τα σώματά μας. Μοιραστείτε την ιστορία σας» έγραψε η Σοφία Καρβέλα και το Instagram υποκλίθηκε. Μαζί κι εμείς, μαζί και (σχεδόν) όλη η ομάδα του Πρωινού που σχολίασε το θέμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψε διαφωνία για το αν πρέπει κάποιος να μοιράζεται τη δική του ιστορία για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του. Ο Νίκος Παρτσώλης το θεωρούσε μόδα και κάπως αχρείαστο και (ευτυχώς) όλοι οι υπόλοιποι όχι. Το να μη μοιράζεσαι, το να μη δώσεις δικαιώματα, το να μην εκτεθείς, είναι όλο αυτό που συνθέτει το «νόμο της σιωπής» για όλα όσα η κοινωνία μας προσπαθεί να μη βλέπει. Για τις αμβλώσεις, για τη σεξουαλική παρενόχληση, για την ενδοοικογενειακή βία, για τις εξαρτήσεις, για όλα όσα μπορεί να ξέρουμε πως συμβαίνουν γύρω μας αλλά δεν είναι «πρέπον» να τα συζητάμε.

Κεντρική φωτογραφία:Instagram/thesofiakarvela

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ