CELEBRITIES

Η Ιωάννα Παππά μας δείχνει τη φουσκωμένη της κοιλιά, λίγο πριν γίνει για πρώτη φορά μαμά

NDP Photo Agency

Η Ιωάννα Παππά σε λίγο καιρό θα υποδεχθεί το πρώτο της παιδί στον κόσμο. Η ηθοποιός που περιμένει αγοράκι με τον σύντροφό της Κωνσταντίνο Πάντο, διανύει μια πολύ διαφορετική περίοδο στη ζωή της για την οποία όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της νιώθει μεγάλο ενθουσιασμό.

Διάβασε κι αυτό: Ιωάννα Παππά: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την είδηση της εγκυμοσύνης της

«Πολλές γυναίκες έχουμε ακούσει “Πότε θα κάνεις παιδί;” ή “Πότε θα παντρευτείς;”. Είναι κάτι που έχει περάσει μέσα στις ελληνικές παραδόσεις, ακόμη και σε οικογένειες που θεωρούνται πιο προχωρημένες υπάρχει σαν ένα είδος πίεσης. Σε καμία περίπτωση μια γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει ότι επιβάλλεται να κάνει παιδί για να ευχαριστήσει τους γονείς της, τον άντρα της ή για να “ταιριάξει” με την υπόλοιπη παρέα της. Οφείλεις εσύ η ίδια να κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου πρώτα απ’ όλα, για να αναπτύξεις αντιστάσεις απέναντι σε αυτούς που θα σε ρωτήσουν “Εσύ, πότε θα γίνεις μάνα;”. Να αναπτύξεις άμυνες για να μην είσαι έρμαιο της κάθε κρίσης. Προσωπικά, δεν με αφορά καθόλου το τι θέλουν οι άλλοι για μένα. Και αυτό με έχει προστατέψει από στραβοπατήματα και λάθος επιλογές. Στην περίπτωσή μου, η ανάγκη ενός παιδιού ήρθε τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν κάτι που είχα ξανανιώσει στο παρελθόν», είχε πει στην πρόσφατη συνέντευξή της στο People η Ιώαννα Παππα, στέλνοντας το μήνυμα ότι μία γυναίκα μετά τα 40 μπορεί άνετα να γίνει μητέρα. Η ίδια απολαμβάνει τον δρόμο προς την απόκτηση του παιδιού που αυτό φαίνεται από τις τελευταίες φωτογραφίες που μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Instagram. Πρωταγωνίστρια δεν είναι η ίδια, και θαρρώ θα συμφωνήσεις, αλλά η κοιλιά της και το θαύμα της ζωής που φιλοξενεί.

 

 

Η Ιωάννα Παππά μοιράστηκε δύο φωτογραφίες της με φόντο τη θάλασσα στο Σούνιο, τα χέρια της προστατευτικά στην κοιλιά της, τα πλούσια μαλλιά της ριγμένα στους ώμους και το βλέμμα γεμάτο γαλήνη και γλυκύτητα. «Το βλέπω σαν κάτι που εμπεριέχει την έννοια της δημιουργίας. Γιατί εν μέρει, φέρνοντας στον κόσμο ένα παιδί, έχεις την ιδιότητα ενός μικρού Θεού. Υπάρχει μια δημιουργία άλλου τύπου από αυτήν που έχεις συνηθίσει, στο θέατρο, για παράδειγμα. Μια δημιουργία ζωτικής σημασίας. Βιώνοντας μια εγκυμοσύνη αρχίζει να λειτουργεί το ίδιο το μυαλό σου διαφορετικά. Έχεις άλλες αγωνίες, νιώθεις να σου παρουσιάζονται άλλες ανάγκες σε σχέση με τον εαυτό σου και τους γύρω σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεσαι πιο δύστροπος. Το αντίθετο. Πιστεύω ότι η γυναίκα που κυοφορεί έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει έναν ολοκληρωτικά νέο κόσμο που μόνο χαρά μπορεί της δώσει», είχε πει για την εμπειρία της μητρότητας στην ίδια συνέντευξη.

Όσο για το μετά, η Ιωάννα Παππά σκοπεύει να συνδυάσει τη μητρότητα με τη δουλειά σχεδόν από την αρχή, ξεκινώντας στις αρχές της θεατρικής σεζόν από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και την παράσταση Ο Χορός της Φωτιάς, με τον Χρήστο Λούλη, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, και έπειτα παίζοντας Έντα Γκάμπλερ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, στο θέατρο Άλμα.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency