CELEBRITIES

Σκάνδαλο Weinstein: Και η Lupita Nyong’o καταγγέλλει τον παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση

H Lupita Nyong'o είναι ακόμα μία ηθοποιός, η οποία με την επιστολή της στους New York Times, αναλύει τις συναντήσεις της με τον Harvey Weinstein και πώς ο παραγωγός την παρενόχλησε σεξουαλικά περισσότερες από μία φορές.

Η λίστα με τις γυναίκες που έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά ο Weinstein όσο πάει και μεγαλώνει. H Lupita συγκεκριμένα είπε πως την έπιανε το στομάχι της όταν σκεφτόταν πόσες γυναίκες αποκάλυψαν τις επιθέσεις και τις παρενοχλήσεις του Weinstein, αποδεικνύοντας έτσι τη “διαβολική συμπεριφορά του”.

Σε ένα από τα περιστατικά, την είχε καλέσει σε μια προβολή με την οικογένειά του. Μετά από λίγη ώρα στο σπίτι του, ο Weinstein προσφέρθηκε να κάνει ένα μασάζ στη Lupita. “Για πρώτη φορά από τη μέρα που τον γνώρισα, ένιωσα ανασφάλεια“, γράφει η ηθοποιός. Αρνήθηκε και προσπάθησε να του προσφέρει εκείνη ένα μασάζ “ώστε να ξέρει πάντα πού θα βρίσκονται τα χέρια του“. Ο Weinstein είπε πως θέλει να βγάλει το παντελόνι του, εκείνη έκανε πως δεν ένιωθε καλά και έφυγε.

Σε ένα άλλο δείπνο ο Weinstein της είπε “Ας μην χρονοτριβούμε. Έχω ένα δικό μου δωμάτιο πάνω όπου μπορούμε να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας“. “Τον κοίταζα καλά καλά. Μου είπε να μην είμαι τόσο αφελής. Αν ήθελα να γίνω ηθοποιός έπρεπε να θέλω να κάνω τέτοιου είδους πράγματα. Αρνηθηκα, ζήτησα να φύγω και τον ρώτησα αν είναι όλα εντάξει μεταξύ μας. Εκείνος απάντησε “Δεν ξέρω για την καριέρα σου, αλλά εσύ θα είσαι εντάξει”. Ακούστηκε σαν απειλή και καθησυχασμός ταυτόχρονα. Δεν μπορούσα να είμαι σίγουρη για το τι ακριβώς ήταν“, γράφει η Nyong’o.

Είχα βάλει τις εμπειρίες μου με τον Harvey στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού μου, συμμετέχοντας σε μια συνωμοσία σιωπής που επέτρεπε σε αυτό το αρπακτικό να διαφεύγει τόσα χρόνια. Ένιωθα πολύ μόνη όταν συνέβαιναν αυτά τα πράγματα, και κατηγορούσα τον εαυτό μου για πολλά από αυτά, όπως και πολλές από τις γυναίκες που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους[…] Δεν ήξερα ότι υπήρχε κάποιος που ήθελε να αλλάξουν τα πράγματα. Το σχέδιο επιβίωσής μου ήταν να αποφεύγω τον Harvey και άντρες σαν εκείνον με κάθε τίμημα και δεν γνώριζα πως είχα συμμάχους σε αυτό“.

Για την ιστορία, ο Harvey συνέχισε να προσεγγίζει την Lupita και αφότου κέρδισε το Όσκαρ για τη συμμετοχή της στην ταινία “12 χρόνια σκλάβος”.

 

Κεντρική φωτογραφία: (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)