CELEBRITIES

Ο Χρήστος Ζαμπούνης από παρουσιαστής έγινε ξεναγός

NDP Photo Agency

Τον Χρήστο Ζαμπούνη τον ταυτίσαμε στην Ελλάδα με το Savoir Vivre, την καλή ζωή και το lifestyle που άνθιζε την εποχή του 1990. Ήταν ο άνθρωπος που ήξερε πώς θα πρέπει να κάθεσαι στο τραπέζι, με ποιο πιρούνι τρως τι και πώς υποκλίνεσαι αν τύχει να συναντήσεις την βασίλισσα Ελισάβετ. Ο άλλοτε παρουσιαστής της εκπομπής Prive, και διευθυντής του περιοδικού Life & Style επί σειρά ετών παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Στην Φωλιά των Κου Κου» και τον Γιάννη Πουλόπουλο, στον οποίο παραδέχθηκε ότι πλέον εργάζεται και ως ξεναγός.

«Είναι αλήθεια ότι εργάζομαι ως ξεναγός. Ξενάγησα χθες στο μουσείο της Ακρόπολης και στην Ακρόπολη και ήταν αναβάπτιση. Είμαι εκδότης βιβλίων, είμαι συγγραφέας, είμαι δημοσιογράφος και ξεναγός. Μάθε τέχνη κι άσ’ την και αν πεινάσεις πιάσ’ την. Στον τομέα τον εκδοτικό χτυπηθήκαμε πάρα πολύ από τις χρεοκοπίες αλυσίδων βιβλιοπωλείων, αλλά και μικρών. Βεβαίως έχω δει 0 στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Χάρη στην καλοσύνη των φίλων, πουλώντας ακίνητα για να πληρώσω την εφορία, είμαι ακόμα ζωντανός», ανέφερε για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της ενασχόλησής του με τις χτυπημένες από την κρίση εκδόσεις.

 

Για την εποχή του Prive ο Χρήστος Ζαμπούνης είπε: «Εκανα μια εκπομπή στην τηλεόραση πριν από 20 χρόνια και έκτοτε δεν ξανάκανα. Μέχρι προσφάτως δεν είχα καν συσκευή. Με μάλωνε η Έλενα Κατρίτση τότε γιατί δεν έβλεπα ούτε καν την εκπομπή που παρουσίαζα». Και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην ερωτηθεί ως ειδικός επί της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας για τη Meghan Markle για την οποία είπε: «Έχει δημιουργήσει ήδη πρόβλημα στο παλάτι, απολύονται διάφοροι που δουλεύουν γι’ αυτή ή φεύγουν τρέχοντας. Ήμουν πολύ διστακτικός γι’ αυτό τον γάμο» είπε ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Και φυσικά δεν μπορούσε παρά να μοιραστεί και έναν κανόνα καλής συμπεριφοράς. «Ένας κύριος πριν ασπαστεί μία κυρία, την αρραβωνιάζεται. Δεν μπορεί να την ασπαστεί αν δεν έχει προτείνει αρραβώνα» σημείωσε και διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θυμάται πόσους αρραβώνες έχει κάνει. Κύριος μεν, αλλά με ασθενή μνήμη.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency