CELEBRITIES

Γιάννης Μπέζος: “Έχω πάρει 10.000 ευρώ το επεισόδιο, όχι σε μία σειρά, σε πολλές”

Λίγο πριν επιστρέψει για μία ακόμα σεζόν στη σκηνή του θεάτρου με την παράσταση «Ράφτης Κυριών» (θα παρουσιάζεται από τις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Προσκήνιο), ο Γιάννης Μπέζος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day στην οποία μίλησε για το θέατρο, τη νέα γενιά ηθοποιών, την τηλεόραση, την επιστροφή παλαιότερων σειρών σε αυτή και τις «χρυσές αμειβές» της.

Διάβασε επίσης: Η Ειρήνη Καζαριάν θα παίξει Ίψεν και όλοι αντιδρούν, εκτός από τον Γιάννη Μπέζο

Ο ηθοποιός μιλώντας για την παράσταση την οποία ανεβάζει, που ανήκει στο είδος της φάρσας σημείωσε: «Το είδος της φάρσας απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία. Οι σημερινοί ηθοποιοί είναι καλύτεροι από τους παλιούς. Όλα αυτά τα μυθεύματα και η παλαιολαγνεία εμένα με αφήνουν αδιάφορο. Γιατί εγώ τα έχω ζήσει και τα παλιά και μπορώ να σας πω ότι είναι καλύτεροι». Και νομίζω ότι με την παραπάνω απάντηση ο Γιάννης Μπέζος μπορεί να αποκτήσει εκτός από τη φήμη του «δύσκολου» και «απαιτητικού» συνεργάτη και αυτή του εξαιρετικά γενναιόδωρου με τους νέους ανθρώπους.

Επιπλέον ας του «προσάψουμε» και την «φήμη» του ανθρώπου που δεν καταδικάζει όσους θέλουν να δοκιμαστούν στο θέατρο προερχόμενοι από διαφορετικό επαγγελματικό χώρο. «Εξαρτάται πώς αντιμετωπίζει κανείς τα πράγματα. Το θέμα δεν είναι από πού προέρχεται, αλλά εάν έχει αποφασίσει να θυσιαστεί γι’ αυτό. Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι που δεν το παίρνουμε ποτέ υπόψιν μας. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μεταπηδήσουν, θέλουν πραγματικά να βγουν γιατί θέλουν να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, γιατί περί αυτού πρόκειται στο θέατρο, και όχι για να κάνουν ένα ντόρο πρόσκαιρο ή για λόγους αυτοπροβολής. Και από την άλλη υπάρχουν και οι “επαγγελματίες”, οι οποίοι συμπεριφέρονται ερασιτεχνικά», σημείωσε ο ίδιος σχετικά.

Η συζήτηση πέρασε και στις αμοιβές των ηθοποιών και ο Γιάννης Μπέζος με τη γνωστή του ευθύτητα παραδέχτηκε ότι πολλές φορές έχει αμειφθεί με το ποσό των 10.000 ανά επεισόδιο. «10.000 ευρώ το επεισόδιο έχω πάρει όχι σε μία σειρά, σε πολλές σειρές. Αλλά σε πληρώνει γιατί σου ζητάει κάτι παραπάνω. Δε σε πληρώνει για να καθυστερείς στο γύρισμα, τα έχω ζήσει αυτά και ξέρω. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι: “Σου δίνω κάποια χρήματα και πρέπει να είσαι πρώτος σε όλα”. Στις δουλειές που κάνω εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να αργήσει κάποιος, ούτε μία στο δισεκατομμύριο, φεύγουνε. Εγώ είμαι υπόλογος στους τηλεθεατές, θα είναι όλα στην ώρα τους» τόνισε ο Γιάννης Μπέζος και κατάλαβες τώρα αυτό το «απαιτητικός» που ανέφερα πιο πάνω.

Διάβασε κι αυτό: Οι “Απαράδεκτοι” αναβιώνουν. Όλα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή “Happy Day”

Σε ό,τι αφορά την αναβίωση των Απαράδεκτων στο θέατρο, για την οποία σου έχουμε ήδη γράψει, ο Γιάννης Μπέζος είπε: «Δεν έγινε καμία πρόταση για τους Απαράδεκτους και όλα αυτά, εγώ δεν έχω ιδέα. Ενδεχομένως η Δήμητρα γράφει κάτι, αλλά όχι τους Απαράδεκτους. Οι επιστροφές των σειρών είναι σαν μνημόσυνα. Είναι πράγματα που εγώ δεν μπορώ. Είναι σαν τα παλιά ρούχα στη ντουλάπα που δεν τα φοράμε πια». Κι αν μετά την παραπάνω δήλωση συνεχίζεις να κοιτάς πίσω με νοσταλγία, στρέψε το βλέμμα σου μπροστά. Τσάμπα κοιτάς, ο Γιάννης Μπέζος μάλλον δεν πρόκειται να επαναλάβει κανέναν από τους ρόλους του παρελθόντος του. Μπορείς όμως να τον απολαύσεις στο παρόν, στον «Ράφτη Κυριών» και το «Πέτα την Φριτέζα» του ΑΝΤ1. Θα το εκτιμήσει.