ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ

Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις με το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων

Είναι από τα μαγικά ψαλίδια της beauty ρουτίνας μας. Κι αυτό γιατί μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες μας πιο γυριστές και καμπυλωτές με μία κίνηση, χωρίς καμία στρώση μάσκαρας. Πάραυτα φίλη μου, τα λάθη που κάνουμε κρατώντας το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων ανά χείρας δεν είναι λίγα. Εμείς, καταλήξαμε στα 5 πιο συχνά και τα επισημαίνουμε προς γνώση και συμμόρφωση.

Δε θυμάσαι από πότε έχεις να το καθαρίσεις

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, όπως έχουμε ξαναπεί και μετά το νοικοκυριό, η beauty ρουτίνα μας είναι- και πρέπει να είναι- η απόδειξη. Όπως όλα τα υπόλοιπα εργαλεία στο μακιγιάζ μας, έτσι και ένα βρώμικο ψαλιδάκι βλεφαρίδων μεταφέρει εκτός από υπολείμματα μάσκαρα, βακτήρια προκαλώντας ακόμη και φλεγμονή στα μάτια.

Δεν έχεις τη σωστή τεχνική

Πέρασε το ψαλιδάκι ανάμεσα στις βλεφαρίδες σου και αρχικά πίεσε περίπου 4 φορές κοντά στις ρίζες και συνέχισε ασκώντας πιέσεις στη μέση του μήκους τους αλλά και στις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με αρκετούς makeup artists δημιουργείς μία τέλεια, ομοιόμορφη καμπύλη στις βλεφαρίδες σου, σε αντίθεση με το να πιέζεις μόνο σε ένα σημείο τους.

Δεν το ζεσταίνεις πριν το χρησιμοποιήσεις

 Ζεσταίνοντας ελαφρώς, το τονίζω ξανά, ελαφρώς και για μερικά δευτερόλεπτα, το ψαλιδάκι βλεφαρίδων πριν τη χρήση του βοηθάς στο να γίνουν οι βλεφαρίδες σου ακόμη πιο καμπυλωτές.

Βάζεις αρκετή δύναμη όταν πιέζεις τις βλεφαρίδες σου

Αργά και σταθερά είναι τα δύο μυστικά για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να τραυματίσεις τις βλεφαρίδες σου. Φυσικά, αν έχεις ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων καλής ποιότητας δεν χρειάζεται να βάλεις αρκετή δύναμη  γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ούτως ή άλλως το ίδιο.

Το χρησιμοποιείς μετά τη μάσκαρα

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που επισημαίνουν αρκετοί makeup artists είναι η σωστή σειρά χρήσης του στο μακιγιάζ μας. Φρόντισε, λοιπόν να εφαρμόζεις πρώτα το ψαλιδάκι στις βλεφαρίδες σου και έπειτα να απλώνεις τη μάσκαρα. Και αυτό γιατί, η μάσκαρα κάνει πιο άκαμπτες και αρκετά σκληρές τις βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο εύκολα.