ΣΩΜΑ

Μικρές συμβουλές για να περιποιείσαι το σώμα σου πιο γρήγορα

Στο έχω ξαναπεί πολλές φορές, δεν θέλει μόνο χρόνο ή κόπο αλλά και τρόπο η σωστή περιποίηση του σώματός μας. Το θέμα βέβαια, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι να βιαζόμαστε αλλά να ξέρουμε (και να εφαρμόζουμε) tips -όπως αυτά που θα βρεις παρακάτω- που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρόνο dt.

Δες ακόμη: Οι ενυδατικές κρέμες σώματος που θα βρεις στο φαρμακείο και θα λατρέψεις

-Άπλωσε την ενυδατική κρέμα/λοσιόν/ butter ή το λαδι σώματος σε όλο το σώμα σου ενώ η επιδερμίδα σου είναι ακόμη νωπή μετά το ντους. Με αυτόν τον τρόπο «κλειδώνεις» την υγρασία στο δέρμα και η κρέμα απορροφάται στο μισό χρόνο. Αν θέλεις, μάλιστα, μπορείς να τη ζεστάνεις πρώτα στα χέρια σου και μετά να την απλώσεις  στην επιδερμίδα σου κάνοντας ανοδικές και κυκλικές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η κρέμα διεισδύει βαθύτερα στο δέρµα σου και απορροφώνται όλα τα ενεργά συστατικά.

– Σου τελείωσε η κρέμα ξυρίσματος; Κανένα πρόβλημα! Χρησιμοποίησε το conditioner για τα μαλλιά σου. Εξοικονόμησε χρόνο φορώντας το εκτός από το κεφάλι και στα πόδια σου και ξεκίνα αμέσως ξύρισμα. Η επιδερμίδα των ποδιών σου θα είναι super απαλή.

– Αντί για την κλασική μέθοδο απολέπισης με scrub, κάνε dry brushing για μερικά λεπτά, πριν μπεις για μπάνιο προκειμένου να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου και φράζουν τους πόρους. Με το dry brushing aka βούρτσισμα σε στεγνή επιδερμίδα, διεγείρεται το λεμφικό σύστημα και μεταφέρεται οξυγόνο στα κύτταρα με αποτέλεσμα, να αποτοξινώνεται πιο γρήγορα. Plus: Το dry brushing βοηθάει πολύ και στη μείωση της όψης της  κυτταρίτιδας.

– Ειδικά, τώρα που η θερμοκρασία πέφτεί, αν θέλεις να κάνεις την επιδερμίδα στα χέρια και τα πόδια σου λιγότερο τραχιά, άπλωσε μία ενυδατική λοσιόν και φόρεσε αμέσως κάλτσες. Κάνε τις δουλειές σου και μετά από μισή ώρα, βγάλε τες. Αποτέλεσμα; Πιο απαλή και μαλακή επιδερμίδα.

– Φρόντισε πάντα να πλένεις το πρόσωπο και το σώμα σου αφού πρώτα έχεις ξεπλύνει με άφθονο νερό τα μαλλιά σου, ώστε να σιγουρευτείς πως δεν εέχουν μείνει υπολείμματα προϊόντων στο δέρμα σου. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς.