ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Ξύρισμα: Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις αποτέλεσμα με διάρκεια

Η πιο δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης είναι το ξύρισμα και όσο εύκολη διαδικασία κι αν είναι, για πολλές γυναίκες είναι μπελάς. Κι αυτό ισχύει γιατί για να έχεις απαλά και χωρίς τρίχες πόδια, πρέπει να επαναλαμβάνεις το ξύρισμα αρκετά συχνά μέσα στην εβδομάδα, επομένως οι ερεθισμοί και οι κοκκινίλες είναι αναπόφευκτα.

Νομίζω ότι αν η μέθοδος που αποτριχώνεις τα πόδια σου είναι το ξύρισμα, μπορείς να καταλάβεις ακριβώς την κατάσταση. Ειδικά, τώρα που είναι καλοκαίρι, το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, γι’ αυτό πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτική με το ξύρισμα και να ακολουθήσεις πιστά τα παρακάτω tips. Έτσι θα έχεις πιο απαλά πόδια, χωρίς σημάδια με μεγαλύτερη διάρκεια.

Tip #1

Άλλαζε το ξυραφάκι σου συχνά για να είσαι σίγουρη ότι έχει καλή απόδοση και ότι είναι καθαρό. Ως γνωστό, τα μικρόβια και οι μύκητες που ευνοούνται από την υγρασία του μπάνιου είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται πάνω στις λεπίδες από το ξυραφάκι σου, γι’ αυτό μην αμελείς τη σωστή αποθήκευσή του σε στεγνό και προστατευμένο μέρος.

 

Tip #2

Πριν το ξύρισμα φρόντισε να έχει κάνει απολέπιση. Έτσι το ξυραφάκι θα γλιστράει πιο εύκολα στην επιδερμίδα σου και θα αποφύγεις τους ερεθισμούς και τα κοψίματα. Επιπλέον, το ντους πριν το ξύρισμα είναι πολύ βοηθητικό, αφού οι πόροι σου θα έχουν ανοίξει, γεγονός που διευκολύνει τη διαδικασία.

Tip #3

Μην ξυρίζεσαι ποτέ χωρίς να έχεις πριν απλώσει έναν αφρό ξυρίσματος, ο οποίος όχι μόνο θα κάνει το ξυραφάκι να γλιστράει στο δέρμα, αλλά θα βοηθήσει για ένα καλύτερο και με διάρκεια αποτέλεσμα.

Tip #4

Ξυρίσου με την αντίθετη φορά από αυτή της τρίχας και όταν τελειώσεις επανέλαβε από την άλλη για να σιγουρευτείς ότι τις έχεις εξαφανίσει όλες. Άσε για το τέλος τα δύσκολα σημεία, όπως γόνατα, αστράγαλοι και τα σημεία γύρω από το μπικίνι.

Tip #5

Αφού τελειώσεις, ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό νερό και σκούπισε τα πόδια σου ταμποναριστά με μία πετσέτα. Μην ξεχάσεις να ενυδατώσεις πολύ καλά τα πόδια σου με μία κρέμα ή με ένα λαδάκι σώματος.

Αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα, τότε το ξύρισμα θα πάψει να σε απασχολεί τόσο συχνά και θα απολαμβάνεις για περισσότερο καιρό απαλά, αποτριχωμένα πόδια.