FOUNDATION

Τα βήματα για άψογο δέρμα

Μπορεί να σου αρέσουν οι γυαλάδες ή να ψάχνεις να βρεις τα πιο εύκολα βήματα για το contouring αλλά πάντα θα καταλήγεις ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα πρόσωπο που φαίνεται φυσικά όμορφο και λαμπερό.

Είμαι σίγουρη ότι προσπαθείς μανιωδώς να βρεις τα κατάλληλα beauty products που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα flawless skin. Λάμψη και υγεία που φαίνονται σαν τα έχεις φυσικά είναι πλέον το ζητούμενο και αποτελεί την πιο hot τάση στο μακιγιάζ αυτού του καλοκαιριού.

Όσο αβίαστο όμως φαίνεται το αποτέλεσμα ενός natural makeup look τόσο πιο προσεκτική πρέπει να είσαι κατά την εφαρμογή σου. Εδώ θα βρεις τα βασικά βήματα και μικρά μυστικά tips για να τα καταφέρεις.

Ενυδάτωση

Το Α και το Ω για μία υγιή επιδερμίδα είναι η βαθιά ενυδάτωση. Ένα πρόσωπο χωρίς ξηρότητα και αφυδατωμένα σημεία είναι πάντα η καλύτερη βάση για όποιο προϊόν κι αν επιλέξεις για να ξεκινήσεις το μακιγιάζ.

Primer

Εσύ που χρησιμοποιείς primer ως βάση για το foundation είμαι σίγουρη ότι το απλώνεις σε όλο το πρόσωπο. Ίσως να φαίνεται λογικό αλλά μάθε ότι το primer έχεις συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης κι όταν εσύ το βάζεις παντού ενώ δεν χρειάζεται τότε το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι αυτό που θες. Το βασικό λάθος που κάνεις είναι ότι θεωρείς την επιδερμίδα σου λιπαρή ενώ ουσιαστικά είναι μικτή. Επομένως, μάθε περισσότερα για την επιδερμίδα σου και βάλε primer εκεί που χρειάζεται.

Concealer

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που έχουμε κάνει όλες κατά την εφαρμογή του concealer είναι ότι το βάζουμε μετά το foundation. Ξέχασε αυτή σου τη συνήθεια και ξεκίνα να καλύψεις τους μαύρους κύκλους με ένα λεπτόρευστο concealer κι συνέχισε με το foundation. Έτσι μπορείς να ελέγξεις καλύτερα την ποσότητα που χρειάζεσαι και να μην είναι υπερβο9λικό το αποτέλεσμα.

Εφαρμογή foundation

Για απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα όσον αφορά στο foundation ρόλο παίζει η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις. Όχι λιγότερο κι φυσικά όχι παραπάνω. Δοκίμασε να βάλεις μερικές σταγόνες απ το foundation στο μέτωπο, τα ζυγωματικά, τη μύτη και το πηγούνι και να το απλώσεις προσεκτικά και απαλά με ένα sponge. Έτσι θα έχεις πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα και θα αποφύγεις τη συσσώρευση του προϊόντος σε σημεία στο πρόσωπο.

Επιλογή foundation

Να είσαι πολύ προσεκτική στην επιλογή του foundation. Προτίμησε ένα μέτριας κάλυψης που δεν θα αφήνει ένα επιπλέον στρώμα δέρματος στο πρόσωπό σου. Επίσης απέφυγε τα matte foundations. Δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για ένα natural skin. Αντίθετα μπορεί να κάνει το δέρμα σου να δείχνει πιο ξηρό από ότι είναι στην πραγματικότητα και εσύ μόνο αυτό δεν θες.

Setting Powder

Είναι το τελευταίο αλλά και απαραίτητο στάδιο για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μία διάφανη πούδρα είναι απαραίτητη για να ολοκληρώσει τη δουλειά που έχεις κάνει αφού θα λειτουργήσει ρυθμιστικά και θα καλύψει τις τυχόν ατέλειες που άφησαν τα προηγούμενα στάδια.

Beauty bonus: Δοκίμασε να βάλεις ένα κρεμώδες ρουζ πριν το foundation. Αυτό θα βοηθήσει το πρόσωπό σου να έχει πιο φυσικό χρώμα στα ζυγωματικό που θα του δώσουν τη φρεσκάδα που επιβάλει το flawless skin.