MAKEUP

5 λάθη που κάνεις στην εφαρμογή του concealer

Το concealer είναι το πιο χρήσιμο προϊόν μακιγιάζ σε οποιοδήποτε νεσεσέρ. Δεδομένου ότι τα μάτια είναι αυτά που μαρτυρούν την αϋπνία και την κούραση αφού αποτελούν μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, είναι τα πρώτα που πρέπει να προσέχεις.

Από την Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Κι ενώ έχεις επενδύσει σε ένα concealer που σου υπόσχεται θαύματα, πάντα το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί. Δεν φταίει όμως το προϊόν. Πιθανότατα κάτι κάνεις λάθος στην εφαρμογή και έτσι αλλοιώνεις το αποτέλεσα που θες και εύχεσαι να είχες. Χωρίς να το καταλάβεις, έστω κι ένα από τα παρακάτω λάθη να κάνεις αυτό που θα βλέπεις στον καθρέφτη σίγουρα δεν έχει σχέση με αυτό που θα ήθελες να δεις.

Λάθος #1

Διαλέγεις λάθος απόχρωση, όταν πας να αγοράσεις concealer. Να θυμάσαι ότι το concealer πρέπει να είναι τουλάχιστον έναν τόνο πιο ανοιχτό από την απόχρωση του foundation.

Λάθος #2

Το βάζεις με λάθος σειρά. Οι περισσότερες γυναίκες ξεκινούν με το concealer και συνεχίζουν με το foundation. Αν είναι και δικιά σου συνήθεια αυτή τότε φρόντισε να αντιστρέψεις τη σειρά γιατί έτσι αλλοιώνεις το αποτέλεσμα.

Λάθος #3

Δεν επιλέγεις τη σωστή υφή. Το concealer κυκλοφορεί στην αγορά σε compact ή υγρή μορφή, σε βαζάκια ή σε sticks και όλα έχουν διαφορετική εφαρμογή. Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο της επιδερμίδα σου χρειάζεται να επιλέξεις και το προϊόν. Αν για παράδειγμα είναι πολύ ξηρή η περιοχή γύρω από τα μάτια τότε επέλεξε ένα πιο κρεμώδες και ενυδατικό concealer.

Λάθος #4

Βάζεις παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν έχεις μαύρους κύκλους και προσπαθείς απεγνωσμένα να τους καλύψεις. Δεν θέλει κόπο όμως, θέλει τρόπο. Αν το εφαρμόσεις σωστά τότε μία μικρή ποσότητα είναι αρκετή. Χρειάζεται καλό στρώσιμο, είτε χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου είτε το ειδικό πινελάκι κι όχι μεγάλη ποσότητα.

Λάθος #5

Χρησιμοποιείς περισσότερη διάφανη πούδρα απ’ όση χρειάζεται. Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι το η χρήση μίας setting powder σταθεροποιεί το μακιγιάζ. Το ίδιο συμβαίνει και με το concealer. Πρέπει να βάζεις λίγη διάφανη πούδρα από πάνω αλλά με προσοχή. Λίγη παραπάνω μπορεί να κάνει τις ανεπιθύμητες γραμμές κάτω και γύρω από τα μάτια να είναι πιο ορατές, ενώ εσύ θες να τις εξαφανίσεις.

Μια ακόμα συμβουλή: Πολλές φορές ξεχνάς ή παραμελείς την ενυδάτωση των ματιών σου. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή αυτή μπορεί να αφυδατωθεί και να είναι μία ακόμα αιτία που το concealer δεν απλώνεται σωστά.