MEGHAN MARKLE

Η μόνη απαίτηση της Meghan Markle για το εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue

AP Photo/Ben Curtis, File

Πριν λίγες μέρες, διάβαζες την είδηση πως η Meghan Markle μετά από πρόταση του Edward Enninful, διευθυντή της βρετανικής Vogue, ανέλαβε χρέη guest editor της βρετανικής Vogue, για το τεύχος του Σεπτεμβρίου, επιλέγοντας 15 γυναίκες που θαυμάζει περισσότερο και των οποίων οι πράξεις και έργο τους έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Με το όνομα του  project "Forces for Change",  γυναίκες όπως η τρανσέξουαλ ηθοποιός Laverne Cox, το μοντέλο και ακτιβίστρια Adwoa Aboah, η 16χρονη ακτιβίστρια Greta Thunberg μέχρι και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacida Adern, πόζαραν στον φακό του θρυλικού φωτογράφου  Peter Lindbergh για το εξώφυλλο, με απότερο σκοπό, οι αναγνώστες του περιοδικού να εμπνευστούν από το έργο τους, όσο έχει εμπνευστεί και η ίδια απ' αυτές.

Δες ακόμη: H Meghan Markle τιμά 15 γυναίκες, γράφει ιστορία, εμπνέει και παρ’ όλα αυτά την “κράζουν”. Welcome to our world

«Αυτοί οι τελευταίοι επτά μήνες ήταν μια επιβράβευση για εμένα γιατί δουλεύοντας σε συνεργασία με τον Edward Enninful, τον Editor-in-chief της βρετανικής Vogue, μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω για το πιο πολυδιαβασμένο τεύχος του περιοδικού και να επικεντρωθώ σε αξίες, σκοπούς και ανθρώπους που έχουν αντίκτυπο στον κόσμο τη σημερινή εποχή… Μέσα από τον φακό του Peter Lindbergh, ελπίζω να νιώσετε τη δύναμη των διαφορετικών αυτών γυναικών που επιλέχθηκαν για το εξώφυλλο αλλά και τη συνεργασία και υποστήριξη της ομάδας που με βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα. Εύχομαι οι αναγνώστες να εμπνευστούν όσο κι εγώ. Τη «Δύναμη για Αλλαγή» (=Forces for Change), θα βρουν μέσα στις σελίδες του περιοδικού»δήλωσε η ίδια η Δούκισσα.

Παρόλα αυτά, οι κακές κριτικές και η γκρίνια για το εξώφυλλο του τεύχους- που ακόμη δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει- δεν έλειψε, όπως επίσης μαθεύτηκε και η απαίτηση της Meghan πριν ξεκινήσει η φωτογράφιση για το επίμαχο εξώφυλλο. Το τηλέφωνο του Peter Lindbergh χτύπησε και η Δούκισσα του Sussex ήταν στην άλλη γραμμή.

Δες ακόμη: Σάλος με το εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue. Κατηγορούν τη Meghan Markle για αντιγραφή

 

«Οι οδηγίες που είχα από τη Δούκισσα ήταν σαφείς: «Θέλω να βλέπω τις φακίδες στα πρόσωπα των γυναικών» μου είπε χαρακτηριστικά στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε το πρωινό της φωτογράφισης στη Νέα Υόρκη. Ήταν πραγματικά κάτι που με χαροποίησε πολύ γιατί λατρεύω τις φακίδες» είπε χαρακτηριστικά ο Peter.

Το εξώφυλλο του περιοδικού ήταν χωρισμένο σε 16 κουτάκια, με τα 15 να καταλαμβάνονται από τις φωτογραφίες των «δυναμικών γυναικών» της Meghan Markle, ενώ το 16ο παρέμεινε κενό, παροτρύνοντας τους  αναγνώστες να γίνουν μέρος αυτού του project, βλέποντας τον εαυτό τους μέσα σε αυτό το κουτάκι, ως κινητήριο δύναμη αλλαγής.

Για την ιστορία, η επιλογή του Peter, ως φωτογράφου αυτού του project, δεν έγινε τυχαία, μιας και ο ίδιος είχε φωτογραφίσει τη Meghan τρία περίπου χρόνια πριν, το 2016, για το εξώφυλλο Vanity Fair, όταν η Δούκισσα μίλησε δημόσια, πρώτη φορά, για τη σχέση της με τον Πρίγκιπα Harry. Και ρίχνοντας μια ματιά στο τότε εξώφυλλο, θα δικαιολογήσεις απόλυτα τόσο την επιλογή, όσο και τη συγκεκριμένη απαίτηση της Δούκισσας.

 

Εξάλλου, η ίδια κατά καιρούς, σε παλαιότερες συνεντεύξεις της δε δίσταζε να δηλώσει την αγάπη της για τις φακίδες στο πρόσωπό της και να ενθαρρύνει όσα πρόσωπα έχουν να τις αγαπήσουν. Γιατί,  όπως έλεγε και ο μπαμπάς της , «πρόσωπο χωρίς φακίδες, νύχτα χωρίς αστέρια»

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Ben Curtis, File