ΜΑΛΛΙΑ

Ταλαιπωρημένα μαλλιά μετά το καλοκαίρι; Τα καλύτερα προϊόντα για να τους χαρίσεις τη χαμένη τους λάμψη

Imaxtree

Μη μου μιλάς για καλοκαίρια, για ακρογιαλιές και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Γιατί αν σε δύο beauty πράγματα μας «στοιχίζει» το καλοκαίρι- λέμε τώρα- αυτά θα ήταν σίγουρα η αφυδατωμένη επιδερμίδα και τα  μαλλιά μας. Ο ήλιος, ο αέρας, η υγρασία, το αλάτι της θάλασσας τα ταλαιπωρούν με αποτέλεσμα, γυρνώντας από τις διακοπές η χαίτη μας να θυμίζει περισσότερο άχυρα παρά μαλλιά. Και δεν είναι μόνο το χρώμα, που αν έχεις βαμμένα μαλλιά θα έχεις παρατηρήσει πως δείχνει πιο θαμπό και ξεθωριασμένο, είναι η υφή τους και φυσικά η αφυδατωμένη εικόνα τους. Το ζητούμενο είναι σε κάθε περίπτωση είναι αρχικά να ασχοληθείς μαζί τους, να τα ενυδατώσεις, δίνοντάς τους το απαραίτητο boost με τα κατάλληλα προϊόντα και φυσικά, σε δεύτερη φάση, να κλείσεις ένα ραντεβού στο κομμωτήριο, αν η κατάσταση στις άκρες των μαλλιών σου έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Διάβασε ακόμη: 4 πανεύκολοι τρόποι να αλλάξεις hairlook χωρίς να κόψεις ούτε ένα εκατοστό από τα μαλλιά σου
 

Ένα σαμπουάν που θα ενυδατώσει και θα αναδομήσει τα μαλλιά σου

 

Kérastase Bain Thérapiste Résistance: Eδικά σχεδιασμένο για τη φροντίδα των πολύ ταλαιπωρημένων μαλλιών που έχουν υποστεί σημαντική φθορά, αυτό το σαμπουάν είναι ιδανικό για την αναδόμηση των μαλλιών σου. Περιβάλλει την τρίχα κατά το λούσιμο και την αναζωογονεί, χαρίζοντας λάμψη και απαλότητα.

 

Αν είσαι ξανθιά δοκίμασε το Bain Lumiere από τη σειρά Blond Absolu της Kérastase: Λειαίνει την τρίχα, για ανάλαφρη αίσθηση στα μαλλιά. Χάρη στο υαλουρονικό οξύ, βελτιώνει & φωτίζει τη φυσική λάμψη των μαλλιών. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ενυδατικούς παράγοντες ενυδατώνει την τρίχα σε βάθος & για μακρά διάρκεια. Εμπλουτισμένο με έναν συνδυασμό Υαλουρονικού οξέος και άνθους Εντελβάις, προστατεύει από τις ίνες της τρίχας. Το Υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει σε βάθος τα ξανθά μαλλιά, χαρίζοντας ένα ομοιόμορφο άγγιγμα από τη ρίζα ως την άκρη. 

Το επόμενο βήμα aka το σωστό conditioner

 

Pantene Pro-V Αναδόμηση & Προστασία Conditioner: Προσφέρει στα μαλλιά τη χαμένη τους ενυδάτωση, διατηρώντας τα επίπεδά της σταθερά. Κι αυτό χάρη στην προηγμένη σύνθεση Pro-V με σύστημα προστασίας της Κερατίνης. Οι αντιοξειδωτικοί παράγοντες εισχωρούν στον πυρήνα της τρίχας και αιχμαλωτίζουν τα μεταλλικά στοιχεία του νερού προστατεύοντας τα μαλλιά σας από την αφυδάτωση και τη φθορά.

 

Le Petit Marseillais™, Conditioner για Προστασία & Αναδόμηση για φθαρμένα και αδύναμα μαλλιά: Με εκχύλισμα ελαιόδεντρου και γάλα ακακίας θρέφει και αναδομεί τα μαλλιά, αφήνοντάς τα  ομορφότερα, απαλότερα και πιο λαμπερά.

 

Αν έχεις βαμμένα μαλλιά και χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από ένα κλασικό conditioner. Το Elvive Rapid Reviver Color Vive Super Conditioner είναι αυτό που ζητάς.  Εμπλουτισμένη με προστατευτικό serum που εμπεριέχει Αμινοξύ & Βιταμίνη Ε, προσφέρει άμεση προστασία που δε βαραίνει τα μαλλιά.

Η leave in μάσκα για lazy girls

 

Rene Furterer Absolue Keratine Leave-In Cream: Στην ουσία πρόκειται για μία καθημερινή κρέμα leave-in aka που δε χρειάζεται ξέπλυμα, ιδανική για πολύ ταλαιπωρημένα, εύθραυστα μαλλιά. Με 100% δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης επανορθώσει τα μακριά μαλλιά και τις πολύ κατεστραμμένες άκρες μέρα με τη μέρα.

Διάβασε ακόμη: 6 μάσκες μαλλιών που πρέπει να κάνεις μετά τις διακοπές σου

Ο βασικότερος σύμμαχός σου: Μία μάσκα αναδόμησης

 

Moroccanoil Restorative Hair Mask: Στην ουσία- όπως σου έχουμε ξαναπεί- πρόκειται για μία μάσκα- θεραπεία βαθιάς αναδόμησης, ιδανική για κατεστραμμένα και βαμμένα μαλλιά. Εμπλουτισμένη με έλαιο Argan, αναδομεί και θωρακίζει την τρίχα, χαρίζοντάς της έντονη λάμψη. Η πλούσια σε έλαιο argan και πρωτεΐνες φόρμουλά της προστατεύει και αναδομεί τα μαλλιά.

 

Garnier Fructis Repairing Papaya Hair Food (Μάσκα επανορθώσης 3 σε 1 με papaya): Με 98% φυσική προέλευση, εμπλουτισμένη με papaya επανορθώνει τα φθαρμένα μαλλιά, ενώ η πλούσια υφή της απορροφάται άμεσα. Το καλύτερο; Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με 3 διαφορετικούς τρόπους – σαν conditioner, μάσκα ή χωρίς ξέβγαλμα σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά – έχοντας ένα και  μόνο αποτέλεσμα: super επανόρθωση.

Το λαδάκι που θα τα αφήσει πιο απαλά από ποτέ

 

Apivita, λάδι θρέψης και επανόρθωσης για τα μαλλιά με Αργκάν & Ελιά: Μία δραστική φυσική φόρμουλα από εκλεκτά έλαια για να αποκαταστήσετε τη χαμένη ζωντάνια και στιλπνότητα των μαλλιών. Μία πολύτιμη θεραπεία επανόρθωσης και αναδόμησης των μαλλιών. Θρέφει σε βάθος και επανορθώνει τις φθορές χάρη στα φυτικά έλαια αργκάν, ελιάς, αμυγδάλου, ηλίανθου και βρώμης, χαρίζοντας λάμψη και επαναφέροντας τη ζωντάνια.

 

Wella SP Luxe Oil: Ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών και με πολυ ελαφριά σύνθεση, ενυδατώνει σε βάθος, αναδομεί και λειαίνει τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά. Η υφή των μαλλιών γίνεται έως 10 φορές πιο λεία με μία μόνο εφαρμογή.

Saryna Key Damage Repair Pure African Shea Oil: Με σύνθεση πλούσια σε shea butter, μια φυσική πηγή κερατίνης που χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση των μαλλιών, αφήνει απαλά, λαμπερά και σωστά ενυδατωμένα τα μαλλιά. Οι βιταμίνες και τα αμινοξέα χρησιμοποιούνται για να διεισδύουν στο στέλεχος της τρίχας και να την επανορθώνουν από τη ρίζα ως την άκρη. Έχει ελαφριά σύνθεση που απορροφάται αμέσως.

Ένα serum ειδικά για τις άκρες των μαλλιών σου

 

L’Oréal Professionnel Serié Expert Absolut Repair Serum Wheat Oil: Ιδανικό για τα αφυδατωμένα, ταλαιπωρημένα μαλλιά αυτό το serum αναδόμησης και λάμψης κάνει focus στις ευαίσθητες άκρες των μαλλιών, προετοιμάζοντας παράλληλα τα μαλλιά για το στέγνωμα. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται το φορμάρισμά τους, ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σαν τελευταία πινελιά τελειοποίησης του χτενίσματος.

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree