ΜΑΛΛΙΑ

Ευαίσθητα μαλλιά: 4 κινήσεις ματ στην περιποίηση τους

Κάθε τύπος μαλλιών έχει τις δικές του ανάγκες. Και αν έχεις ευαίσθητα μαλλιά σίγουρα θα ξέρεις από πρώτο χέρι πως κάποιες κινήσεις είναι απαγορευτικές στην περιποίησή τους (πχ το να χρησιμοποιείς κάθε μέρα εργαλεία hairstyling χωρίς να προστατεύεις τα μαλλιά σου με κάποιο spray). Αυτή τη φορά βέβαια, δεν θα μιλήσουμε για λάθη αλλά για κινήσεις ματ που οφείλουμε να κάνουμε αν θέλουμε να τα φροντίζουμε σωστά και να τα διατηρούμε λαμπερά και υγιή.

Keep reading…

– Πρώτο και βασικότερο: Άκουσε τις πραγματικές ανάγκες των μαλλιών σου και επίλεξε τα σωστά προϊόντα για την περιποίηση τους

Όπως η επιδερμίδα μας, έτσι και τα μαλλιά μας δεν έχουν πάντοτε τις ίδιες ανάγκες. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν για κανονικά μαλλιά, αν μόλις τα έβαψες ή ένα σαμπουάν για ξηρά μαλλιά αν έχεις έντονη λιπαρότητα. Οι ανάγκες των μαλλιών μας αλλάζουν και εμείς, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα κάθε φορά. Κι αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που έχουν ευαίσθητα, ξηρά μαλλιά, όπως εγώ ή τα ταλαιπωρείς από τεχνικές εργασίες ( πχ κερατίνη, βαφές, ξανοίγματα, καθημερινό ίσιωμα), τότε η ανάγκη για μία εξειδικευμένη περιποίηση είναι ε-πι-τα-κτι-κή. Πώς μεταφράζεται όλο αυτό στη δική μου hair ρουτίνα; Στο νέο Elvive Extraordinary Oil Low Shampoo, το νέο super-hero προϊόν της L’Oréal Paris που χαρίζει στα μαλλιά τη χαμένη τους λάμψη. Για αρχή θα σου πω πως το δοκίμασα στα δικά μου ευαίσθητα μαλλιά και οτι δεν πρόκειται για ένα απλό σαμπουάν, αλλά για ένα «όπλο» αποκλειστικά στα χέρια όσων ανήκουμε στην παραπάνω κατηγορία. (Αν ισιώνεις καθημερινά τα μαλλιά σου, θα με θυμηθείς).

 Φωτογραφίες: Δημήτρης Δημόπουλος

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η 3 σε 1 φόρμουλά του μιας και συνδυάζει σαμπουάν-conditioner-περιποίηση με μία μόλις κίνηση. Θρέφει την τρίχα εντατικά, χωρίς να λαδώνει ή να βαραίνει τα μαλλιά, αφήνοντάς τα απαλά και με ελαστικότητα. Παράλληλα, χάρη στα 6 πολύτιμα έλαια λουλουδιών που περιέχει, «ντύνει» τα μαλλιά με ένα φανταστικό άρωμα.

 

Το καλύτερο; Η 3 σε 1 σύνθεσή του βολεύει για το γυμναστήριο, μιας και δεν χρειάζεται να κουβαλάω 3 διαφορετικά προϊόντα μαζί.

(Αν βέβαια, έχεις βαμμένα μαλλιά, το Elvive Color-Vive Low Shampoo, είνα αυτό που εξειδικεύεται στις δικές σου ανάγκες. Εκτός της 3 σε 1 σύνθεσής του, είναι εμπλουτισμένο με ελιξήριο λιναρόσπορου που προστατεύει και σφραγίζει το χρώμα, αντηλιακά φίλτρα UVA/UVB και συμπύκνωμα θρέψης. Αποτέλεσμα; Το χρώμα παραμένει όμορφο, φωτεινό και όπως τις πρώτες μέρες της βαφής).

-Φρόντισε να καθαρίζεις τις βούρτσες των μαλλιών σου

 

Αν βάζαμε τις βούρτσες/ χτένες  που χρησιμοποιούμε καθημερινά στα μαλλιά μας κάτω από ένα μικροσκόπιο, τότε δεν θα ξεχνούσαμε ποτέ- μα ΠΟΤΕ- ποια ήταν η τελευταία φορά που τις καθαρίσαμε. Το ίδιο ισχύει βέβαια και με όσα εργαλεία hairstyling έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα μαλλιά μας. Κατάλοιπα προϊόντων hairstyling, λιπαρότητα, ιδρώτας, σκόνη, ρύποι είναι μόνο μερικά από όλα αυτά που θα βλέπαμε να υπάρχουν πάνω τους και μεταφέρουμε στην κόμη μας με ένα μόλις άγγιγμα. Μία φορά την εβδομάδα λοιπόν, βάλε στο πρόγραμμα τον καθαρισμό τους. (Και για να μην ξεχνιόμαστε, το ίδιο ισχύει και για τα πινέλα του μακιγιάζ μας).

– Άλλαξε συνήθειες

 

 

 

Στο μυαλό των περισσότερων από εμάς ισχύει η εξίσωση: Αφρός= Καθαριότητα. Κι όμως,  χρησιμοποιώντας το νέο σαμπουάν Elvive Extraordinary Oil Low Shampoo της L’Oréal Paris που δεν διαθέτει sulfates και δεν αφρίζει, αλλά απλώνεται σαν κρέμα στα μαλλιά, θα αλλάξεις ακόμη μία συνήθειά σου, να επιλέγεις προϊόντα που κάνουν πλούσιο αφρό. Η κρεμώδης υφή του μεταμορφώνει τα μαλλιά από το ξέβγαλμα, ενώ τα μαλλιά είναι λιγότερο εύθραυστά & περισσότερο πειθαρχημένα. Ταυτόχρονα, εκτός από την τρίχα, η σύνθεση χωρίς αφρό απομακρύνει απαλά τους ρύπους και από το τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να το ερεθίζει.

 

– Μη δένεις πολύ σφιχτά τα μαλλιά σου

Ήμουν αυτό το κορίτσι που έχει μακριά μαλλιά και δεν μπορούσε να διανοηθεί να τα αφήνει λυτά στους ώμους για παραπάνω από 10 λεπτά συνολικά μέσα στην ημέρα. Ήμουν αυτό το κορίτσι (πάλι) που αντιλαμβανόταν πόσο σφιχτά έδενε τα μαλλιά του μόνο όταν τα έλυνε λίγο πριν κοιμηθεί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ήταν και το γεγονός πως σχεδόν ασυναίσθητα έπιανα τα μαλλιά μου στο ίδιο σημείο, ταλαιπωρώντας παραπάνω τις ρίζες τους. Δεν θα μακρυγορήσω. Εδώ και κάμποσο καιρό ξεκίνησα να χρησιμοποιώ scrunchies (λαστιχάκια ντυμένα με ύφασμα) και πραγματικά έχω δει διαφορά! Ok, σε συνδυασμό, βέβαια, με όλα τα παραπάνω!