ΜΑΛΛΙΑ

3 έξυπνα tricks για να μην ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου από τα πουλόβερ

Σε μεταφέρω σε αυτή τη φάση που ντύνεσαι, βάζεις το πουλόβερ σου και βγάζεις τα μαλλιά σου απ' έξω. Είναι η στιγμή που τα μαλλιά σου ηλεκτρίζονται τόσο, που παίρνουν ακανόνιστο σχήμα στο κεφάλι σου, λες και μόλις σε χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι η ίδια στιγμή που απλά θέλεις να γελάσεις και να κλάψεις μαζί μπροστά στον καθρέφτη.

Για αρχή σου συνιστώ ηρεμία. Έπειτα, ακολούθησε τα παρακάτω πολύ απλά μα έξυπνα tips:

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Δεν είναι μόνο στην επιδερμίδα μας το Α και το Ω. Η ενυδάτωση είναι το μυστικό για ένα εξίσου λαμπερό hairlook και φυσικά αυτή που θα κρατήσει τον στατικό ηλεκτρισμό μακριά από τα μαλλιά σου. Και αυτό γιατί η αφυδάτωση είναι μία από τις βασικότερες αιτίες που τον προκαλούν. Φρόντισε λοιπόν, να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα (σαμπουάν- conditioner) που θα διατηρούν σε επιθυμητό επίπεδο τα επίπεδα υγρασίας στα μαλλιά σου, ενυδατώνοντας και θρέφοντάς τα, ενώ μία με δύο φορές την εβδομάδα βάλε στο πρόγραμμα μετά το λούσιμο να απλώνεις μία μάσκα μαλλιών.

Ο σωστός τρόπος να στεγνώσεις τα μαλλιά σου

Όπου «τρόπος» σημείωσε τη σωστή απόσταση που πρέπει να κρατάς το πιστολάκι από τα μαλλιά σου, αλλά και τη θερμοκρασία. Είκοσι με τριάντα περίπου εκατοστά μακριά από το κεφάλι σου αρκούν για να κατανέμεται σωστά ο αέρας και να μην καταστρέφονται οι θύλακες των τριχών σου. Παράλληλα, φρόντισε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου σε χαμηλή θερμοκρασία.

Το μυστικό με τη λακ

Δεν εννοώ προς Θεού να ρίξεις στα μαλλιά σου το μισό ή ολόκληρο το μπουκάλι λακ προκειμένου να στρώσουν. Απλά ψέκασε τη βούρτσα που χρησιμοποιείς (φρόντισε να επενδύσεις σε μία καλής ποιότητας λακ) πριν την περάσεις στα μαλλιά σου.