ΜΑΛΛΙΑ

3 ασφαλείς τρόποι να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου

«Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, μπορείς να κάνεις λεμονάδα» όπως λέει μία ξένη παροιμία ή απλά να στίψεις τα λεμόνια στα μαλλιά σου και να πετύχεις sunkissed highlights. Το ερώτημα είναι βέβαια, πόσο ασφαλές είναι κάτι τέτοιο για τα μαλλιά σου; Πρόσφατα η Teenvogue, ρώτησε μερικούς hair experts για τους φυσικούς τρόπους που μπορούν να ανοίξουν το χρώμα των μαλλιών μας, χωρίς να τα αφυδατώσουν ή να τα ταλαιπωρήσουν  και εμείς σου μεταφέρουμε τρείς από αυτούς.

Extra info: Αν έχεις ξανθά μαλλιά θα γίνουν πιο ξανθά, αν έχεις ανοιχτά καστανά, θα αποκτήσεις πιο σκούρες ξανθιές αποχρώσεις, ενώ αν έχεις κόκκινα θα αρχίσουν να γίνονται strawberry blonde. Βέβαια, σε περίπτωση που έχεις σκούρα καστανά ή φυσικά μαύρα ίσως να χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια να ανοίξουν με DIY τρόπους.

1. Ανακάτεψε το χυμό λεμονιού με conditioner

Όπως αποκάλυψε στην Teenvogue η colorist πολλών διάσημων κυριών, Aura Friedman, ο χυμός λεμονιού είναι μία super φυσική εναλλακτική λύση για να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου, αλλά χρειάζεται προσοχή. «Ο χυμός λεμονιού ξανθαίνει τα μαλλιά, αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να τα βλάψει» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει : «Είναι τόσο όξινος, που μπορεί να κάψει τις τρίχες. Γι αυτό το λόγο, ο καλύτερος τρόπος να τον χρησιμοποιήσεις είναι να τον ανακατέψεις με το conditioner  ή ακόμη και με λάδι καρύδας, έτσι ώστε να ενυδατώσει και να επανορθώσει ακόμη και τα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά».

2.Πες ναι στο μηλόξυδο

Εκτός από τη μαγειρική, το μηλόξυδο μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου για να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις ένα φλυτζάνι μηλόξυδο με φλυτζάνια νερό και να ρίξεις το μείγμα στα μαλλιά σου. Φυσικά, θα χρειαστείς να το κάνεις αρκετές φορές μέχρι να δεις αποτελέσματα. Plus: Το μηλόξυδο βοηθά ταυτόχρονα στο καλύτερο ξεμπέρδεμα των μαλλιών αλλά και στην αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής.

3. Τη βιταμίνη  σου την πήρες;

Χάρη στην  υψηλή περιεκτικότητά της σε κιτρικό οξύ, η βιταμίνη C μπορεί να συμβάλλει με τη σειρά της αποτελεσματικά στο άνοιγμα των μαλλιών. Ένας εύκολος τρόπος είναι να λιώσεις μία βιταμίνη C και να την αραιώσεις σε ένα μπουκαλάκι βαποριζατέρ με νερό. Στη συνέχεια ψέκασε στα μαλλιά σου.

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!