ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα βήματα και τα προϊόντα για να πετύχεις το natural μακιγιάζ από τον οίκο Dior

Το σκηνικό που στήθηκε έξω από το ιστορικό ''El Badi Palace'' στο Μαρακές για την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2020 του οίκου Dior, άκρως εντυπωσιακό. Ήταν το «καυτό» runway που περικυκλώνονταν από φωτιές- για την ακρίβεια χρησιμοποιήθηκαν περίπου 3000 κεριά, η συλλογή εμπνευσμένη από την πολιστιστική κληρονομιά των αφρικάνικων και αραβικών κρατών, πιστή, δε, στην αισθητική του οίκου, που έδινε μια φρέσκια ματιά ακόμη και το θρυλικό "New Look" σύνολο του Dior, τα μοντέλα που περπατούσαν υπό τους επιβλητικούς ήχους των τυμπάνων και φυσικά το natural sunkissed beauty look δια χειρός του Δημιουργικού Διευθυντή και Διευθυντή Εικόνας του μακιγιάζ  Dior, Peter Philips, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το μακιγιάζ για την επίδειξη της συλλογής του γαλλικού οίκου.

90 

Τα ημιδιάφανα, μίντι, fit & flare φορέματα που υπάρχουν σε όλες τις συλλογές της Maria Grazia Chiuri ήταν και πάλι παρόντα, έχοντας όμως αυτή τη φορά το flare και τη γοητεία των αφρικάνικων prints και της χρωματικής τους παλέτας. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι η σχεδιάστρια συνεργάστηκε με ανθρωπολόγους που ειδικεύονται στην κατασκευή των αφρικάνικων υφασμάτων και της μόδας, ερμηνεύοντας τα κλασικά σχέδια του οίκου με καινούργιο τρόπο. Κι όπως καταλαβαίνεις, δε γινόταν να μην κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά στο μακιγιάζ της συλλογής.

 

«Η μεγάλη ποικιλία τόνων δέρματος σημαίνει ότι θα μπορούσα να δουλέψω ένα φυσικό, προσαρμοσμένο μακιγιάζ. Είναι ένα καθαρό και φωτεινό look που αποκαλύπτει τη φυσική ομορφιά του καθένα» είπε χαρακτηριστικά ο Peter Philips και εμείς δε γινόταν να μη μοιραστούμε μαζί σου όλες τις λεπτομέρειες των εντυπωσιακών μακιιγιάζ- προκειμένου να μάθεις και γιατί όχι να πετύχεις κάτι αντίστοιχο μόνη σου.

 

Η δημιουργία μίας τέλειας, φυσικής επιδερμίδας:

 

«Αρχικά, εφάρμοσα το νέο Dior Backstage Face & Body Primer, το οποίο προσθέτει φωτεινότητα και χαρίζει διάρκεια στο μακιγιάζ. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα ολόκληρη την γκάμα Dior Backstage Face and Body Foundation που περιλαμβάνει 40 διαφορετικές αποχρώσεις, προκειμένου να βρω την ιδανική απόχρωση για κάθε επιδερμίδα. Η ελαφριά και αδιάβροχη υφή του γίνεται ένα με το δέρμα και χαρίζει τέλειο αποτέλεσμα διατηρώντας ταυτόχρονα τη φρεσκάδα και τη διαφάνεια. Μετά άπλωσα μια πολύ ελαφριά στρώση από τη Dior Backstage Glow Face Palette 001 Universal στις περιοχές που αιχμαλωτίζουν το φως. Για φρεσκάρισμα, χρησιμοποίησα το Flash Luminizer και ταμποναριστά λίγο concealer».

 

Τα βήματα για να πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα στα μάτια:

«Τα μάτια παρουσίαζαν ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα γι αυτό, ξεκίνησα δουλέυοντας τα φρύδια με το Diorshow Brow Styler προκειμένου να ανασχηματίσω τη γραμμή και να πετύχω ένα ομοιόμορφο και τέλειο look. Επίσης, επέλεξα την απόχρωση Dior Backstage Eye Palette 003 Amber Neutrals που ταιριάζει με τον τόνο κάθε δέρματος και την άπλωσα στη γραμμή των βλεφαρίδων για να χαρίσει φωτεινό αποτέλεσμα στο βλέμμα. Στο τέλος, για να δημιουργήσω καμπύλη στις βλεφαρίδες εφάρμοσα μια στρώση της εμβληματικής Overcurl 090 Black».

 

Οι λεπτομέρειες στα χείλη και το μανικιούρ:

Όσο για τα χείλη, «είχαν φυσικό αποτέλεσμα, ενισχυμένο με μια πινελιά λάμψης με το Dior Lip Maximizer, την οποία ακολούθησε ένα άγγιγμα ουδέτερων αποχρώσεων της Dior Backstage Lip Palette 001 Universal Neutrals».

 

Τα νύχια έδειχναν φυσικά και ήταν προετοιμασμένα με το Creme Abricot Fortifying Nail Care και στη συνέχεια με μία διάφανη στρώση με το Top Coat Abricot.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Vincent Lappartient για λογαριασμό της εταιρίας Parfums Christian Dior