VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Lip contouring ή αλλιώς τα 5 βήματα για πιο σαρκώδη χείλη

24 media

Όπως έχουμε ξαναπεί, τα μεγάλα και σαρκώδη χείλη όπως αυτά της Angelina Jolie είναι sexy και πρώτα στη λίστα με όλα όσα θα θέλαμε να μας έχει προικίσει η φύση, ΑΛΛΑ, δεν τα έχουμε. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως α) δεν τα αγαπάμε, όπως όλα τα υπόλοιπα φυσικά χαρακτηριστικά μας και β) δεν μπορούμε να τα πετύχουμε την πιο σαρκώδη- γεμάτη και sexy εκδοχή τους, με τη βοήθεια πάντα του μακιγιάζ και πιο συγκεκριμένα της τεχνικής του lip contouring. Στην ουσία πρόκειται για μια υποκατηγορία του κλασικού contouring στα ζυγωματικά που μοιράζεται όμως, την ίδια φιλοσοφία, αυτή των φωτοσκιάσεων.

24 media

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Τα καλλυντικά που χρησιμοποίησαμε μαζί με την αγαπημένη μας makeup artist Ολίβια Σαχινίδου για το lip contouring ήταν το διπλό μολύβι χειλιών της  Lasting Contour Twin Lip Pencil της Erre Due, το νέο Power Fabric Concealer του Giorgio Armani, το lip gloss, Gloss Bomb από Fenty Beauty by Rihanna και το κρεμώδες πολυ ενυδατικό Lustre Lipstick στην απόχρωση ”Syrup” της MAC.

24 media

Αρχικά, απλώνουμε το concealer γύρω και πάνω από τα χείλη ώστε να σβήσουμε ελαφρώς το φυσικό περίγραμμα των χειλιών.

24 media

Στη συνέχεια με την πιο σκούρα απόχρωση του μολυβιού χειλιών δημιουργούμε ένα περίγραμμα πάνω από το φυσικό μας, τονίζοντας λίγο περισσότερο τις γωνίες και δυο κάθετες γραμμές στο κέντρο των χειλιών. Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο, κάνουμε το contouring.

24 media

Με την πιο ανοιχτή απόχρωση του μολυβιού δημιουργούμε ένα περίγραμμα πιο πάνω από το σκούρο και φωτίζουμε αν θέλουμε μέσα στα χείλη.

24 media

Απλώνουμε το κραγιόν και κάνουμε πολύ καλό blending με το πινελάκι, ντεγκραντάροντας στην ουσία προς τα μέσα.

24 media

Για extra όγκο, στο κέντρο των χειλιών απλώνουμε ένα juicy gloss.

24 media

Έτοιμη!