BEAUTY

Οι 3 μεγαλύτεροι καθημερινοί εχθροί της επιδερμίδας σου

Είτε είσαι 28, είτε 38 είτε έχεις ξεπεράσει τα πρώτα -ήντα, το κεφάλαιο «Λαμπερή και Αψεγάδιαστη Επιδερμίδα» είναι κάτι που απασχολεί όλες τις γυναίκες. Αναζητώντας βέβαια, πολλές φορές τους τέλειους συμμάχους, καταλήγουμε στο να αμελούμε τους καθημερινούς εχθρούς που επιβαρύνουν την υγεία της  επιδερμίδας μας. Παρακάτω θα βρεις τους top3 αλλά και τους τρόπους για να τους αντιμετωπίσεις.

 

#1. Το κινητό σου και γενικότερα ο εθισμός στην τεχνολογία

 

Κάποτε ήταν απλά το κινητό μας. Πλέον, έχει εξελιχθεί σε προέκταση του χεριού μας και οι ώρες που περνάμε μπροστά στην οθόνη του είναι πολύ παραπάνω από αυτές που τελικά πιστεύουμε. Και δεν είναι μόνο η κούραση από τη συνεχή έκθεση στο μπλε φως που εκπέμπουν οι ψηφιακές οθόνες, είναι η γήρανση της επιδερμίδας μας η οποία επιταχύνεται, οι μαύροι κύκλοι που γίνονται ολοένα και πιο έντονοι, αλλά και η θαμπάδα – έλλειψη λάμψης- που τελικά αποκτά η επιδερμίδα μας. Η λύση; Αρχικά ένα break από το κινητό σου ή την οθόνη του υπολογιστή σου (όταν δεν είναι ανάγκη) και έπειτα η τακτική- καθημερινή χρήση της κρέμας ματιών. Στη Lierac θα βρεις όχι ένα αλλά 8 προϊόντα στη σειρά DIOPTI για κάθε ανάγκη- ανησυχία των ματιών σου.

 

#2: Το ντεμακιγιάζ που ΞΕΧΝΑΣ να κάνεις

 

Είτε βάφεσαι έντονα, είτε καθόλου, ο κανόνας του ντεμακιγιάζ είναι αυτός που επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση και αυτός που επιτρέπει στην επιδερμίδα σου να αναπνεύσει και να παραμείνει λαμπερή. Όσο κουρασμένη και εάν είσαι, λοιπόν, ποτέ να μην παραλείπεις να καθαρίζεις το πρόσωπό σου από το μακιγιάζ και τους ρύπους λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Μερικά από τα αγαπημένα της Lierac: Το balm για τις ξηρές επιδερμίδες, το γαλάκτωμα ή ο κρεμώδης αφρός για τις ξηρές/μικτές και μικτές/λιπαρές επιδερμίδες.

 

#3: Η αφυδάτωση

 

Δεν είναι ανάγκη να δεις τις γραμμές της αφυδάτωσης να σχηματίζονται στο πρόσωπό σου ή την επιδερμίδα σου να χάνει τη λάμψη της για να καταλάβεις πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για ενυδάτωση.  Εκτός από το νερό, τη διατροφή και γενικότερα τον τρόπο ζωής σου που μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση, μην ξεχνάς καθημερινά να απλώνεις την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο αλλά και το λαιμό και το ντεκολτέ σου.