BEAUTY

Έχεις λεμόνια στο ψυγείο; Δοκίμασε αυτές τις 4 beauty χρήσεις τους

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια... εσύ το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι πώς θα τα αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός λοιπόν, από τη μαγειρική, ήξερες πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεμόνια και στη beauty ρουτίνα σου; Πώς; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 4 πολύ πρακτικές beauty χρήσεις τους.

Στα νύχια ως σκληρυντικό αλλά και για να απομακρύνεις τα κίτρινα σημάδια:

Αν βλέπεις πως στην  επιφάνεια των νυχιών σου έχουν δημιουργηθεί μικρά κίτρινα σημάδια και κηλίδες ή απλά τα αισθάνεσαι πολύ λεπτά και εύθραυστα, τότε δεν έχεις παρά να δοικιμάσεις την παρακάτω συνταγή. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε λίγη ποσότητα ελαιόλαδου και χυμό λεμονιού και βύθισέ τα για μερικά λεπτά καθημερινά.

Στα μαλλιά για sunkissed ανταύγειες:

Μπορεί το καλοκαίρι να πέρασε και μαζί με αυτό και οι χρυσαφένιες ανταύγειες στα μαλλιά μας. Ο πιο εύκολος τρόπος να τις αποκτήσουμε ξανά χωρίς βαφή; Τα λεμόνια, φυσικά. Όπως σου έχουμε ξαναπει μέσα από αυτή τη στήλη, ο χυμός λεμονιού είναι μία super φυσική εναλλακτική λύση για να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου, αλλά χρειάζεται προσοχή, γιατί είίναι τόσο όξινος, που μπορεί να κάψει τις τρίχες. Γι αυτό το λόγο, ο καλύτερος τρόπος να τον χρησιμοποιήσεις είναι να τον ανακατέψεις με το conditioner  ή ακόμη και με λάδι καρύδας, έτσι ώστε να ενυδατώσει και να επανορθώσει ακόμη και τα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Στα σκληρά σημεία της επιδερμίδας σου για να τα κάνεις πιο απαλά και λευκά:

Όπου σκληρά σημεία σημείωσε κυρίως τα γόνατα και τους αγκώνες, όπου η επιδερμίδα τείνει να είναι αρκετά τραχιά και να δείχνει πιο σκούρα (ενίοτε και βρώμικη) σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Τα πράγματα είναι απλά: Κόψε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψε με απαλές, κυκλικές κινήσεις τις περιοχές αυτές. Αμέσως θα δεις τη διαφορά.

Στα χείλη για να τους κάνεις απολέπιση:

Βάλε λίγο χυμό λεμονιού στα χείλη σου πριν κοιμηθείς και ξέπλυνε το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται φυσικά τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας των χειλιών σου. Βέβαια, εάν έχεις πολύ αφυδατωμένα χείλη ή τα έχεις χτυπήσεις, μην το δοκιμάσεις.