BEAUTY

Skip-Care: Το τελευταίο trend στην περιποίηση της επιδερμίδας μας

Υπάρχουν πρωινά που βαριέσαι απλά να σηκωθείς από το κρεβάτι και να ντυθείς, πόσο μάλλον- όσο skincare junkie και να είσαι- να ακολουθήσεις πιστά τα 10- σύμφωνα με άλλους 12- βήματα της περιποίησης της επιδερμίδας σου, όπως προστάζει η κορεάτικη φιλοσοφία ομορφιάς. Και όπου 10 βήματα, βλέπε ντεμακιγιάζ, καθαρισμό, απολέπιση, essence, toner, serum, κρέμα ματιών, κρέμα ημέρας, αντηλιακό και μάσκες. Ναι, είναι αρκετά αν το καλοσκεφτείς, πολύ χρονοβόρα και δεν στο κρύβουμε πως πολλές φορές βαριόμαστε να τα ακολουθήσουμε όλα και περιοριζόμαστε στα βασικά έχοντας βέβαια κάποιες τύψεις παραπάνω.

Τύψεις τέλος, όμως! Το τελευταίο κορεάτικο trend στην περιποίηση της επιδερμίδας μας,  έρχεται να δικαιώσει όλες τις τεμπέλες πλην τίμιες skincare junkies αυτής της γης, μέσα σε αυτές και εμάς, κάνοντας τη ζωή μας λιγότερο περίπλοκη. Ονομάζεται “Skip-Care” και στην ουσία μας αποτρέπει να χρησιμοποιούμε πολλά διαφορετικά προϊόντα, αλλά λίγα μα πολυχρηστικά- κοινώς, multitasking, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

 

Με αυτόν τον τρόπο, τα βήματα της ρουτίνας μας μειώνονται σε 5 και έχουμε χρόνο να πιούμε μία δεύτερη γουλιά καφέ πριν φύγουμε από το σπίτι. Βασικός στόχος σε κάθε περίπτωση είναι να κάνουμε τη ρουτίνα μας μικρότερη μα πιο αποτελεσματική, εστιάζοντας σε όσα πραγματικά χρειαζόμαστε.

 

Έτσι, focus γίνεται πλέον στα συστατικά και την πολυλειτουργικότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε, μιας και η επιδερμίδα ανταποκρίνεται καλύτερα στον κανόνα του “less is more”. Και όπου πολυλειτουργικότητα, βλέπε για παράδειγμα ένα προϊόν που εκτός από καθαρισμό έχει και ήπια απολεπιστική δράση ή ένα balm που μπορεί να λειτουργήσει και ως μάσκα.

Με δύο λόγια, το Skip-Care έρχεται να κάνει τα πράγματα απλά, να μας χαρίσει μερικά λεπτά ύπνου ακόμη  και να μας κάνει να αξιολογήσουμε εκ νέου αν όλα αυτά που κάνουμε για την επιδερμίδα μας πραγματικά λειτουργούν.