KORRES

#StopSunAgeing: Το challenge που έγινε συνείδηση

Είναι το Καλοκαίρι μας. Η απρόσμενη χαρά μας το Χειμώνα. Το χάδι του στο πρόσωπό μας την Άνοιξη. Η νοσταλγία του Καλοκαιριού, το Φθινόπωρο. Κι όμως, ήξερες πως το 80% της ορατής γήρανσης του δέρματος οφείλεται στη UV ακτινοβολία;  Πως το 23% των βλαβών από τον ήλιο πραγματοποιείται έως την ηλικία των 18 ετών, προσθέτοντας +10% για κάθε δεκαετία ζωής που ακολουθεί; Πως το 75% της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλείται όταν δεν βρισκόμαστε στην παραλία αλλά όταν οδηγούμε ή όταν περπατάμε; Πως το 80% της UVA ακτινοβολίας φθάνει στο δέρμα ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά, διαπερνώντας τα σύννεφα, αλλά και επιφάνειες, όπως το τζάμι του αυτοκινήτου; Με δύο λόγια- όσο και αν δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε- ο ήλιος είναι χειρότερος εχθρός της νεανικής επιδερμίδας ακόμη κι από τον χρόνο, γεγονός που μεταφράζεται σε ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ κάθε μέρα!

Τα τελευταία τρία χρόνια, λοιπόν, 1η Μαρτίου, η Κορρές δημιούργησε μία καμπάνια- που πλέον έχει γίνει viral- βασισμένη στο hashtag-μήνυμα #stopsunageing, τονίζοντας ότι ο ήλιος επιδρά αρνητικά στο δέρμα κάθε εποχή, κάθε ημέρα, υπενθυμίζοντάς μας παράλληλα την ανάγκη προστασίας από τα σημάδια γήρανσης που προκαλεί, κάθε στιγμή!  Το παραδοσιακό βραχιολάκι του Μάρτη μαζί με το March Ribbon συνοδεύουν το μήνυμα #stopsunageing, για να «προστατεύσουν» τους all-season-outdoors-fans, ξεκινώντας από σήμερα και για τις επόμενες 364 ημέρες, θυμίζοντας πως ο αριθμός των ρυτίδων στο πρόσωπό μας είναι και συνάρτηση των συνολικών ωρών έκθεσης στον ήλιο. Φθορά, που προκαλείται κυρίως μακριά από τις καλοκαιρινές ακτές – σε outdoor δραστηριότητες ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της οδήγησης, σε ημέρες ηλιόλουστες ή γεμάτες σύννεφα.

 

Challenge Accepted. #StopSunAgeing = 365 μέρες το χρόνο αντηλιακό και αν με ρωτάς προσωπικά, είναι από τα πράγματα που τα τελευταία χρόνια πλέον, εκτός από συνήθεια στη ζωή μου, έγιναν συνείδηση. Γιατί αγαπώ τον ήλιο, αλλά έχω εμμονή με την επιδερμίδα μου.

 

Κι αν μας ακολουθείς στα social media, θα είδες πως πριν λίγες μέρες μοιραστήκαμε μεταξύ άλλων, δύο super beauty νέα-αφίξεις  στο κεφάλαιο αντηλιακής προστασίας της Κορρές.

Την ολοκαίνουργια αντηλιακή σειρά Κίτρο Sport, ιδανική για αθλητές και ειδικότερα όσους όσους ασχολούνται καθημερινά με outdoor αθλητικές δραστηριότητες στην πόλη και στη θάλασσα (όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση, το περπάτημα, το τένις κλπ), που είναι προσαρμοσμένη στις ειδικές ανάγκες του δέρματος κατά την άθληση (όταν οι πόροι ανοίγουν, ο ιδρώτας και τοξίνες αποβάλλονται, η θερμοκρασία του δέρματος αλλάζει). Η σειρά δεν περιέχει σιλικόνες, δεν φράζει τους πόρους, είναι κλινικά αποδεδειγμένα μη-φαγεσωρογόνος, είναι ανθεκτική στον ιδρώτα και στο νερό, ενώ ενυδατώνει, τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα. Κι αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία (aka των sports lover) τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το νέο αντηλιακό γαλάκτωμα για το πρόσωπο και το σώμα με SPF50 και πολύ ελαφριά, καθόλου λιπαρή υφή, που είναι εμπλουτισμένο με αλόη, ηλίανθο, βούτυρο karitè και βιταμίνες Ε & Β5 και βελτιώνει τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας ενάντια σε εξωτερικούς παράγοντες (ήλιος/ ξηρότητα), ενώ παράλληλα διατηρεί την ενυδάτωση και ελαστικότητά της, για απαλό δέρμα με υγιή όψη. Plus:Το κίτρο, φυσική πηγή σε αντιοξειδωτική βιταμίνη C, τονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

 

Αν πάλι, είσαι πιστή fan εδώ και χρόνια της best-selling αντηλιακή σειρά της ΚΟΡΡΕΣ, Κόκκινο Σταφύλι, τότε θα είδες πως πλέον στην οικογένεια προστέθηκε η αντηλιακή κρέμα προσώπου ματ με χρώμα με SPF30 και SPF50. Καθόλου λιπαρή, απορροφάται εύκολα, χαρίζοντας ματ όψη στην επιδερμίδα και κάλυψη. Παράλληλα, είναι εμπλουτισμένη με ένα μοναδικό συνδυασμό αντηλιακών φίλτρων και δραστικών από κόκκινο σταφύλι, εκχύλισμα κάρδαμου, σόγια και φυσικούς πολυσακχαρίτες, που προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση, βοηθάει στη μείωση των πανάδων και απαλύνει την εμφάνιση ρυτίδων, χαρίζοντας λάμψη, ομοιόμορφο τόνο και νεανική όψη. Χωρίς σιλικόνες, με dry touch, ανάλαφρη υφή που απορροφάται εύκολα και δεν κολλάει.