BEAUTY

Korean Beauty: 3 μύθοι για την κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς

Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα beauty trends παγκοσμίως. Η Κ-beauty aka η κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς ήρθε για να μείνει, αλλάζοντας την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο. Ο πήχης των Κορεατισσών για τέλεια, αψεγάδιαστη επιδερμίδα έχει μπει ψηλά και λάθη- πόσο μάλλον μύθοι δεν χωρούν. Παρακάτω καταρρίπτουμε τους τρεις πιο συνηθισμένους.

Διάβασε ακόμη: Ο λόγος που οι Κορεάτισσες δε σκουπίζουν το πρόσωπό τους με πετσέτα

Μύθος # 1: Τα Κορεάτικα προϊόντα ομορφιάς ”λειτουργούν” τέλεια μόνο στις επιδερμίδες τους

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους ομορφιάς όσο αφορά την K-beauty (aka Κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς). Κι όσο κι αν δεν μπορείς να το πιστέψεις- εξαιτίας κυρίως της φήμης πως οι επιδερμίδες των γυναικών στην Κορέα είναι αψεγάδιαστες- αρκετές Ασιάτισες αντιμετωπίζουν στην πραγματική ζωή τα ίδια προβλήματα με το δέρμα τους, όπως εμείς (aka ακμή, λιπαρότητα, ξηροδερμίδα, ευαισθησία κλπ). Επομένως, τα  Κορεάτικα προϊόντα ομορφιάς «απευθύνονται» σε όλα τα δέρματα, σε όλες τις γυναίκες της Γης. Αρκεί να επιλέξεις τα κατάλληλα για τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Δες ακόμη: Γιατί οι Κορεάτισσες πλένουν το πρόσωπό τους με ανθρακούχο νερό

Μύθος #2: Πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς Κορεάτικα προϊόντα ομορφιάς με αντιγηραντική δράση μόνο όταν αρχίζεις να γερνάς.

Δυστυχώς, τα σημάδια γήρανσης ηλικία δεν κοιτούν aka μπορεί να εμφανιστούν πολύ νωρίτερα από ό, τι νόμιζες. Κατά γενική ομολογία, όπως τονίζουν οι δερματολόγοι, αυτό μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, στον τρόπο ζωής αλλά και στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Γι αυτό το λόγο δεν υπάρχει ένα πολύ αυστηρό χρονικό πλαίσιο που να υποδεικνύει το πότε πρέπει μία γυναίκα να αρχίσει να χρησιμοποιεί Κορεάτικα προϊόντα ομορφιάς με αντιγηραντική δράση. Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να φοράς καθημερινά το αντηλιακό σου και να ενσωματώνεις προϊόντα στη ρουτίνα ομορφιάς σου που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδας σου κάθε φορά, λαμβάνοντας υπόψη σου τους παραπάνω παράγοντες (aka DNA, lifestyle κλπ).

Μύθος #3: Πρέπει να κάνεις ντεμακιγιάζ και να καθαρίζεις το πρόσωπό σου μόνο πριν πας να κοιμηθείς

Το αναλύσαμε πρόσφατα. Οι Κορεάτισσες είναι φύσει αδύνατο να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο από μία πεντακάθαρη επιδερμίδα. Σχεδόν κάθε τελετουργικό περιποίησης της επιδερμίδας τους, ξεκινά με διπλό καθαρισμό (aka double cleansing)- σημείωσε-  ΠΡΩΙ και ΒΡΑΔΥ. Έτσι, στην αρχή, χρησιμοποιούν στην επιδερμίδα τους ένα προϊόν καθαρισμού με ελαιώδη βάση προκειμένου να αφαιρέσουν το μακιγιάζ, το αντηλιακό, τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα  και έπειτα συνεχίζουν με τον αφρό ή το σαπούνι (και γενικότερα προϊόντα με βάση το νερό), που απομακρύνουν περιβαλλοντικούς ρύπους, τη σκόνη και τα βακτήρια τα οποία, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας.  Κι αυτό γιατί, ακόμη κι αν έχεις κάνει πολύ καλό καθαρισμό ή ντεμακιγιάζ το βράδυ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξαιτίας της φυσικής αποβολής τοξίνων, ανοίγουν οι σμηγματογόνοι αδένες, με αποτέλεσμα να διαστέλλονται οι πόροι της επιδερμίδας και να απελευθερώνεται παράλληλα  μία ποσότητα σμήγματος. Αυτός είναι και ο λόγος που καθαρίζουν ξανά το πρωί σχολαστικά το πρόσωπό τους  προκειμένου η επιδερμίδα τους να είναι καθαρή και έτοιμη να απορροφήσει βαθιά τα ενεργά συστατικά των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Διπλός καθαρισμός πρωί- βράδυ.

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree