ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Γιατί οι Κορεάτισσες πλένουν το πρόσωπό τους με ανθρακούχο νερό

Αν είσαι beauty ή για να το θέσω πιο συγκεκριμένα skincare junkie, σίγουρα η Κορέα και η Ιαπωνία είναι δύο από αυτούς τους προορισμούς που κάποια στιγμή θα ήθελες να σε αξιώσει ο Θεός να βρεις το απαραίτητο budget και να επισκεφτείς στη ζωή σου. Γιατί είναι οι γενέτειρες των περισσότερων trends ομορφιάς, καινοτόμων προϊόντων και τεχνικών ομορφιάς, που δεν πάει ο νους σου πως υπάρχουν. Απόδειξη; Η ΠΑΝΤΑ αλαβάστρινη, λαμπερή και απροσδιορίστου ηλικίας επιδερμίδα τους, που με κάνει πολύ απλά να πιστεύω πως κάθε πρωί πίνουν το μαγικό ξόρκι #δενεξηγείταιαλλιωςξερωεγώ. Και εκεί που νομίζεις πως είναι μόνο τα «ξόρκια» και το DNA, αποκαλύπτεται ένα ένα κομμάτι της ρουτίνας τους που σου αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Το νέο δεδομένο ακούει στο όνομα ανθρακούχο νερό. Γιατί, οι Κορεάτισσες και οι Γιαπωνέζες δεν πλένουν το πρόσωπό τους με νερό βρύσης αλλά με ανθρακούχο νερό.

 

Γιατί να πλύνεις το πρόσωπό σου με ανθρακούχο νερό; Τι σου προσφέρει;

Στην πραγματικότητα, το ανθρακούχο νερό καθαρίζει βαθύτερα την επιδερμίδα του προσώπου σε σχέση με το απλό νερό της βρύσης, με αποτέλεσμα να μειώνει την εμφάνιση των διασταλμένων πόρων, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και φωτεινή. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζουν αρκετοί δερματολόγοι, έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και το αρτηριακό άκρο των τριχοειδών, αυξάνοντας τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος. Όταν αυξάνεται η ροή του αίματος, όλο και περισσότερο οξυγόνο αλλά και θρεπτικά συστατικά μπορούν να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα, γεγονός που αναγεννά πιο γρήγορα τα κύτταρα της, εξαφανίζοντας παράλληλα ενοχλητικά σημάδια ή ατέλειες όπως τα σημάδια ακμής.

Ακόμη, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως το ανθρακούχο νερό είναι ο πιο απλός και ήπιος τρόπος να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπό σου, μιας και αφαιρεί τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα και τα ίχνη μακιγιάζ από τα ανώτερα στρώματα του δέρματος με απαλό τρόπο, πράγμα που μεταφράζεται σε: πιο σφριγηλή, λαμπερή, λεία, ομοιόμορφη επιδερμίδα. Σε αυτό συμβάλλει η πλούσια σε πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία σύστασή τους. Ακόμη, το ελαφρώς πιο όξινο pH του (γύρω στο 5,5) σε σχέση με το νερό της βρύσης, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το pH του ανθρώπινου δέρματος, καθαρίζει  χωρίς να ερεθίζει ή να αφυδατώνει το δέρμα. Αρκεί να θυμηθείς πόσες φορές αισθάνθηκες να σε «τραβάει» η επιδερμίδα του προσώπου σου αφού το έπλυνες με το νερό της βρύσης (ok σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν και τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείς).

Πώς το κάνεις στην πράξη;

Μία πρώτη λύση- που σίγουρα θα σε ξυπνήσει ιδιαίτερα αν το δοκιμάσεις πρωί πρωί πριν πας στη δουλειά- είναι να γεμίσεις ένα μεγάλο μπολ/ λεκάνη με ανθρακούχο νερό (μπορείς μάλιστα να γεμίσεις μισό μπολ με ανθρακούχο και μισό με νερό της βρύσης) και παίρνοντας μία βαθιά ανάσα να βουτήξεις σε αυτό το πρόσωπό σου για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Μπορείς να συνεχίσεις απλώνοντας το αγαπημένο προϊόν καθαρισμού στο πρόσωπό σου ως συνήθως, ξεπλένοντάς το ξανά στο ανθρακούχο νερό. Μία καλή και σίγουρα πιο οικονομική εναλλακτική είναι να εμποτίσεις μερικά cotton pads (δίσκους ντεμακιγιάζ) και να τα περάσεις στη συνέχεια σε όλη την επιδερμίδα του προσώπου σου. Μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια skincare ρουτίνα μία μερ δύο φορές την εβδομάδα αλλά γενικότερα, όσο κρατάει το μπάτζετ σου. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δεις πώς αντιδρά η επιδερμίδα σου και ανάλογα να πράξεις.

Δεν ξέρω πώς σου ακούγεται, αλλά εγώ ένα ανθρακούχο μόλις το παρήγγειλα.