ΟΣΚΑΡ

Μία διαφορετική ανάλυση για τα Όσκαρ #h ow2

Τα φετινά Όσκαρ ομολογουμένως είχαν τα πάντα. Λαμπερή παρέλαση στο κόκκινο χαλί, φανταστική έναρξη με χορό και ξεσηκωτικό Justin, πολιτικά σχόλια, αντιρατσιστικά και φιλανθρωπικά μηνύματα, αγάπη, λάθη, γκάφες, συγκινήσεις, πλούσια ντεκολτέ, στιλιζαρισμένα και ωραία μαλλιά, λίγο αιλάινερ, αρκετή μάσκαρα και άπειρες στρώσεις από κόκκινα κραγιόν.

Από την Έφη Ανέστη και τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Τα δύο μπιουτοκόριτσα αναλύουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Χριστίνα

“Ως beauty editor, θα κάνω focus στο red carpet και θα κλέψω και λίγη από τη λάμψη των αφίξεων του after party από το Vanity Fair, το οποίο ομολογουμένως στα σημεία ήταν καλύτερο. Ίσως φταίει η εποχή της λιτότητας, ίσως η απουσία του ζεύγους Brangelina, το glam που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στο οσκαρικό red carpet δεν υπήρχε. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι δεν ήταν αρκετές οι κυρίες που περπάτησαν. Απεναντίας ήταν πολύ όμορφες και οι περισσότερες ακολούθησαν τα fashion και beauty trends και τα υιοθέτησαν με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, αυτό το οσκαρικό touch που μας γέμισε με εντυπωσιακές δημιουργίες, χρώματα και edgy επιλογές μου έλειψε.

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on

Αφού ολοκληρώθηκε η σεζόν των βραβείων, έμεινα με την αίσθηση, ότι και οι celebrities κινούνται σε πιο ήπιους τόνους. Φέτος, οι metallic αποχρώσεις στα φορέματα κυριάρχησαν και με το ζόρι βρίσκεις μερικά φορέματα που ξεφεύγουν από την τάση αυτή. Το ίδιο συμβαίνει και στα beauty looks, όπου με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν υπήρχαν τολμηρά μακιγιάζ και χτενίσματα.

A post shared by Jessica Biel (@jessicabiel) on

Αν μπορούσα, θα απαριθμούσα όλες εκείνες τις όμορφες κυρίες που μου άρεσαν αλλά εδώ πρέπει να αναφέρω μία και θα διαλέξω την Jessica Biel γιατί όταν την είδα μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Κι αυτό νομίζω ότι έχει σημασία στο τέλος. Η Jessica Biel εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της Justin Timberlake και αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει είναι -κατά τη γνώμη μου- ότι έδειχνε να νιώθει πολύ άνετα. Αλλά, το γούστο είναι προσωπική υπόθεση και η απόδειξη είναι ότι το βλέμμα της Έφης στάθηκε αλλού και έχεις του λόγους της.

Η δημιουργία του Kaufmanfranco, αγκάλιαζε το σώμα της με έναν υπέροχο τρόπο, το metallic collar κολιέ έδενε άψογα και το beauty look της ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί άρτια η εμφάνιση. Ούτε ελλιπής, ούτε υπερβολική, η εμφάνιση της Jessica Biel ολοκληρώθηκε με ένα super-polished σινιόν με χωρίστρα στη μέση και sleek υφή. Στο μακιγιάζ κινήθηκε σε ήπιους τόνους με το peachy χρώμα στα χείλη να δίνει λίγο φως στο eyeliner των ματιών. Η Jessica Biel, έδωσε κατά την γνώμη μου, μία πολύ κομψή εκδοχή του σύγχρονου glam, συνδυάζοντας τα trends με την μινιμαλιστική της αισθητική. Κι όλα αυτά χωρίς να χαθεί η στιλιστική της ταυτότητα”.

Έφη

“Σ’ αυτή την τελετή των βραβείων Όσκαρ οι διάσημες κυρίες του Hollywood έβαλαν (ακόμη μια φορά) τα καλά τους και μπόλικη λακ στα μαλλιά, έβγαλαν τα ντεκολτέ τους, τόνισαν μάτια και χείλη και έκαναν ό,τι μπορούσαν ή άντεχαν για να είναι απαστράπτουσες.

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on

Ήταν μια απονομή που όντως τα είχε όλα. Ήταν σαν συνταγή από δυνατό μεξικάνικο φαγητό (που ενώ τ’ αγαπώ, όταν το απολαμβάνω αργά το βράδυ μου κάθεται κάπως βαρύ).

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on

Θα μείνω στην υπερφανταστική Viola Davis, που πήρε το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το ”Fences” κι έκανε τις καρδιές μας να χτυπούν με τα λόγια αγάπης της που αγκάλιασαν με τρυφεράδα κάθε τοξικότητα αυτού του πλανήτη. Και καθόλου γκλίτερ ή ιριδίζουσα λάμψη να μην είχε σε μάτια, ζυγωματικά και χείλη, κατά τη γνώμη μου θα έλαμπε στα αλήθεια! 
Από την άλλη, μια άγνωστη κυρία (αρχικά) έκλεψε την προσοχή λόγω ντεκολτέ και συνοδού. Η αδελφή του διάσημου (και γοητευτικού) ηθοποιού Ryan Gosling θα μείνει στην ιστορία ως “το ντεκολτέ”.

© Getty Images / Ideal Image
Στο μεταξύ, η Katy Perry ξεχώρισε στον κόσμο της ομορφιάς και έχει αναμφισβήτητα το #beautylike μου για το νέο πολύ καλό λουκ στα μαλλιά της. Ένα υπέροχο, μακρύ καρέ, σε απόλυτο ξανθό, που τη φώτιζε με την αστραφτερή της μπρονζέ τουαλέτα που έφερε την υπογραφή του (πιο αγαπημένου μου σχεδιαστή) Jean Paul Gaultier.

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on

Μεταξύ διαφόρων μικρών στιγμών, βάζω post it στον Javier Bardem, που φίλησε το χέρι της Meryl Streep (άσχετο από το beauty, αλλά πάραπολύφανταστικό για να σημειωθεί)
Τώρα, η ΑΠΟΛΥΤΗ εμφάνιση για την κατηγορία ομορφιά/φυσική λάμψη/ακαταμάχητο στυλ ήταν για μένα η 50αρα θεά Halle Berry. Δεν ξέρω, τι να πρωτοσχολιάσω. Το απόλυτο σγουρό; Τις σέξι ατίθασες μπούκλες που έπεφταν ανεπιτήδευτα σ’ όλο της το πρόσωπο (χωρίς καμία υπερβολή); Το πιο υπερτέλειο και μοντέρνο μακιγιάζ της; Την κόκκινη σκιά στην κάτω γραμμή των ματιών; Το απλούστατο γκλος, συνδυασμένο με υπερφυσικό ρουζ μόνο ψηλά στα ζυγωματικά; Λάτρεψα! Όπως λάτρεψα και το τέλειο Atelier Versace φόρεμά της, σχεδιασμένο ειδικά για εκείνη. Μετά την τελετή ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο instagram, που τη δείχνει να κατευθύνεται προς την πισίνα του σπιτιού της, βγάζοντας σιγά-σιγά την πανάκριβη τουαλέτα της)…”

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on