MEGHAN MARKLE

Το νυφικό μακιγιάζ και χτένισμα της Meghan Markle ήταν όπως ακριβώς τα περιμέναμε

Jonathan Brady/pool photo via AP

Ένα παραμύθι μόλις έγινε πραγματικότητα με θεατές ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη. Ο γάμος του πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle είναι - και θα είναι- το γεγονός των ημερών και εμείς, όπως καταλαβαίνεις, δεν θα μπορούσαμε να μην σου μεταφέρουμε και φυσικά να μην σχολιάσουμε το νυφικό look της Meghan. Και αν μπορούσαμε με μία λέξη να χαρακτηρίσουμε ολόκληρο το νυφικό look της αυτή θα ήταν μίνιμαλ.

Gareth Fuller/pool photo via AP

Gareth Fuller/pool photo via AP

AP Photo/Alastair Grant, poo

AP Photo/Alastair Grant, poo

Αν και οι φήμες ήθελαν την όμορφη Meghan να επιλέγει βρετανικό οίκο για την νυφική της εμφάνιση, εκείνη έκανε την έκπληξη  και φόρεσε ένα απλό φόρεμα Givenchy, δια χειρός της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Οίκου, Clare Waight Keller, χωρίς δαντέλες και περίτεχνες λεπτομέρειες, μένοντας πιστή στο μίνιμαλ στιλ και ύφος της. Αρκεί να θυμηθείς μερικές από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της .

Brian Lawless/pool photo via AP

Brian Lawless/pool photo via AP

Στο ίδιο «προβλέψιμο» ύφος κινήθηκε και το beauty look της. Αποφεύγοντας κάθε είδους υπερβολή, η Δούκισσα του Sussex φαίνεται να βάφτηκε με τη βοήθεια του εδώ και χρόνια φίλου, makeup artist και συνεργάτη της, Daniel Martin (που σημείωσε εδώ, πως στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τη Julia Roberts, τη Julianne Moore και τη Sarah Jessica Parker), προτιμώντας ένα απλό, natural μακιγιάζ  με αγαπημένες της και safe επιλογές, όπως ελαφρύ smoky eye στα μάτια της, μαύρο μολύβι, έντονες βλεφαρίδες (χρησιμοποιήσε αδιάβροχη μάσκαρα), απαλό ρουζ στα ψηλά σημεία των ζυγωματικών της και μία διάφανη ροζ glossy απόχρωση στα χείλη της.

UK Pool/Sky News via AP

UK Pool/Sky News via AP

Το σημείο κλειδί βέβαια του μακιγιάζ της ήταν η λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα της. Και ναι, με τέτοια επιδερμίδα γιατί να χρησιμοποιήσεις ένα βαρύ foundation;

Chris Jackson/pool photo via AP

Chris Jackson/pool photo via AP

Όσο για τα μαλλιά της, η Meghan επίλεξε να τα πιάσει σε ένα χαμηλό ανάλαφρο σινιόν, κάνοντας χωρίστρα στη μέση, ιδανικό χτένισμα τόσο για τη διαμαντένια τιάρα, όσο και το μακρύ πέπλο με δαντέλα που φορούσε στα μαλλιά της. Το χτένισμά της επιμελήθηκε ο κομμωτής Serge Norman.

Gareth Fuller/pool photo via AP

Gareth Fuller/pool photo via AP

Και σε αυτό το σημείο, με αφορμή το μακιγιάζ της Meghan, καταλήγω στην πιο σημαντική συμβουλή ομορφιάς που μου έδωσαν πριν λίγο καιρό τρεις αγαπημένοι μου makeup artist σχετικά με το νυφικό μακιγιάζ.

«Το πιο σημαντικό για μία νύφη είναι να νιώθει όμορφη και να είναι ο εαυτός της, μιας και μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υποστηρίξει το μακιγιάζ της» μου είχε πει ο Δημήτρης Σταματίου, make-up expert της L’Orèal Paris με την Έλενα Χατζηνικολίδου, make up artist και creative director της Inglot να συμπληρώνει «Τουλάχιστον για εκείνη την ημέρα, μία νύφη θα πρέπει να αποφύγει το βαρύ μακιγιάζ και γενικότερα τους πειραματισμούς ή τα πιο extreme πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ξανά στο look της. Θα πρέπει να κινηθεί σε πιο safe μονομάτια, χωρίς υπερβολές, με γνώμονα πάντα την προσωπικότητά της. Για παράδειγμα, αν της αρέσει το πιο φυσικό look να μείνει πιστή σε αυτό. Άλλωστε, το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να νιώθει όμορφη και να είναι ο εαυτός της. Η επιδερμίδα της πρέπει να είναι ανάλαφρη και γενικά το μακιγιάζ της θα πρέπει να συμβαδίζει τόσο με το νυφικό look συνολικά (νυφικό, παπούτσια, χτένισμα), όσο  και με το ύφος του γάμου (πιο ρομαντικό, πιο boho, πιο rock κλπ)» και όπως καταλαβαίνεις δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη απόδειξη για όλα αυτά από το νυφικό beauty look της  Meghan, η οποία κατάφερε να μπει στα παπούτσια του νέου της ρόλου χωρίς να αλλοιώσει καθόλου το προσωπικό της στυλ. Είναι αυτή, είναι ο εαυτός της (κρίνοντας και από τις προηγούμενες εμφανίσεις της) και είναι πολύ όμορφη.

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Φυσικά, δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτό το άρθρο χωρίς το tip του Βαγγέλη Θώδου, Μake up Director της Shiseido «Ο γάμος είναι ίσως η ομορφότερη στιγμή μιας γυναίκας. Είναι το όνειρο της και το γλυκό της παραμύθι. Γι αυτό πρέπει να είναι ο εαυτός της και να αναδεικνύει την προσωπικότητά της μέσω των επιλογών που θα κάνει.»

Paul Ellis/pool photo via AP

Paul Ellis/pool photo via AP

Love you Meghan και στα δικά μας οι ελεύθερες!

Κεντρική Φωτογραφία:Jonathan Brady/pool photo via AP