MAKEUP

Τα “σωτήρια” makeup tips για τις νύφες που παντρεύονται δίπλα στη θάλασσα

Κεφάλαιο γάμος το καλοκαίρι και δη, δίπλα στη θάλασσα, με εσένα να μην είσαι μία απλή καλεσμένη, αλλά η πρωταγωνίστρια (aka η νύφη). Στα pros (πλεονεκτήματα) το ονειρικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα με τις βαρκούλες και τον ήλιο να δύει ενώ εσύ βρίσκεσαι με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Στα cons (μειονεκτήματα) η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία. Και ναι, η υγρασία και η ζέστη δεν είναι απλά μειονεκτήματα αλλά εχθροί, ιδιαίτερα στο μακιγιάζ σου! Γι αυτό το λόγο, αυτή τη φορά, δεν θα σου μιλήσω εγώ- εδώ Βιβή- αλλά δύο από τους πιο αγαπημένους μου και κορυφαίους στο είδος τους, makeup experts, η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου  και ο  Βαγγέλης Θώδος προκειμένου να σου δώσουν μέσα από την πολύχρονη εμπειρία τους τα σωτήρια makeup tips για εσένα που παντρεύεσαι δίπλα στο κύμα.

 

Για την Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, Global Senior Artist της MAC Cosmetics, το ιδανικό μακιγιάζ για τις νύφες που παντρεύονται το καλοκαίρι είναι το bronzing look, που «ζεσταίνει» τα χαρακτηριστικά και δίνει την αίσθηση ότι έχουμε πάρει φυσικά χρωμα από τον ήλιο. «Το ηλιοκαμένο look μπορεί να είναι τελείως ματ ή να δημιουργεί ένα παιχνίδι με τις υφές, ενώ η  αποχρωση του bronzer που θα φορέσει η νύφη θα πρέπει να είναι μόνο ένα με δυο τόνους πιο σκούρα από την επιδερμίδα της, προκειμένου να δείχνει πιο φυσικό το μακιγιάζ. Ακόμη, πολύ σημαντικός είναι και ο τρόπος που φοριέται το bronzer.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δίνεται η αίσθηση ότι αυτό, το sunkissed εφέ, βγαίνει μέσα από το δέρμα και το χρωμα να μην δείχνει κίτρινο η πορτοκαλί.

Γι αυτό το λόγο, ιδανικές για το φως της ημέρας είναι οι κρεμώδεις, σατινέ και ματ υφές ανάλογα, βέβαια πάντα, με τον τύπο δέρματος. Υπαρχουν κρέμες με χρωμα και λάμψη όπως και διαφορά έλαια, (βλέπε για παράδειγμα τα Mac essential oils), που μπορούν να τοποθετηθούν στα πιο ψηλά σημεία του προσώπου (aka ζυγωματικά) δίνοντας ένα πιο σατινέ τελείωμα και  αναδείκνύοντας τη δομή του προσώπου της.

 

Ωστόσο, για να έχει διάρκεια ένα μακιγιάζ  είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί ένα serum αντί για κρέμα και το foundation να είναι ματ ώστε να λειτουργήσει ρυθμιστικά για την λιπαρότητα και την υγρασία, όπως το MAC prolongwear nourishing foundation. Όσο για τις αποχρώσεις που εγώ προτείνω σε ένα καλοκαιρινό νυφικό μακιγιάζ, είναι σίγουρα οι πιο ζεστές, γήινες (απαλό καφέ, μόκα κλπ) και παστέλ (μπρονζέ, κοράλι, ροζ, σέπια, στο χρώμα της καραμέλας) που δείχνουν τέλεια και πιο φυσικά στο φως της ημέρας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα.

 

Για τον Βαγγέλη Θώδο, Μake up Director της Shiseido, προτεραιότητα για μία γυναίκα που παντρεύεται το καλοκαίρι είναι «η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας της. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να την φροντίζει και να την προστατεύει σε πρώτη φάση από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου όπως οι δυσχρωμίες, η αφυδάτωση και η γήρανση, εφαρμόζοντας καθημερινά αντιλιακά προϊόντα. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνά να πίνει πολύ νερό και να ακουλουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τη ρουτίνα φροντίδας κι ενυδάτωσης του δέρματός της» λέει χαρακτηριστικά.

Μια βδομάδα πριν, καλό είναι να χρησιμοποιεί μάσκες ενυδάτωσης σε καθημερινή βάση για μεγαλύτερη λάμψη στο δέρμα, ενώ θα πρέπει να κοιμάται επαρκώς. Κανένα μακιγιάζ δεν είναι ικανό να κάνει το δέρμα της τόσο λαμπερό, όσο η σωστή ποιότητα στον ύπνο.

Παράλληλα, το makeup look της θα πρέπει να γίνεται  πάντα σε συνάρτηση με το φως. Ο σκληρός ήλιος τις καλοκαιρινές μέρες, είτε παντρεύεται κάποια γυναίκα στην πόλη, είτε σε νησί, απαιτεί ένα πιο διακριτικό σε εντάσεις μακιγιάζ, γι αυτό το λόγο, αποχρώσεις του μπεζ, καφέ, χρυσού, και μπρονζέ είναι ιδανικές για εκείνη τη μέρα.

 

Εγώ θα συμβούλευα να τονίσει καλύτερα τα μάτια της με κρεμώδεις, αδιάβροχες σκιές για μεγαλύτερη διάρκεια και διαφάνεια στο χρώμα, επιλέγοντας για τα χείλη πιο απαλές αποχρώσεις που θα δώσουν μια πιο φρέσκια και νεανική όψη. Το δικό μου makeup tip σε τέτοιες περιπτώσεις; Να ανακατέψει λίγο serum με το foundation της για πιο λαμπερό αποτέλεσμα. Φυσικά, αν έχει θέμα λιπαρότητας, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ματ foundation. Στην ίδια λογική, θα πρέπει να αποφύγει τα σολάριουμ ή την υπερβολική έκθεση στον ήλιο γιατί το μαύρισμα θα κάνει το δέρμα της να φαίνεται σκληρό στις φωτογραφίες και το βίντεο. Αν θέλει να πετύχει ένα πιο  ηλιοκαμμένο αποτέλεσμα, μπορεί πολύ απλά, να χρησιμοποιήσει μια μπρονζέ πούδρα.

Όσο για τη μικρή υπερβολή που αγαπώ στις νύφες είναι ένα ζευγάρι φυσικές βλεφαρίδες που θα δώσει μια όμορφη ένταση στο βλέμμα. Τέλος, δυο βασικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνούν όλες οι #wannabe νύφες είναι πως όσο λιγότερα προϊόντα βάζουν κι όσο περισσότερο blending κάνουν, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει το μακιγιάζ τους. Ας αποφύγουν, λοιπόν, το υπερβολικό contouring και highlighting.

Εξάλλου, δεν χρειάζεται να μοιάζουν σαν όλες τις άλλες, παρά μόνο στο εαυτό τους, αναδεικνύοντας την προσωπικότητά τους.

Πρέπει να θυμούνται ότι η ομορφιά είναι μέσα τους. Αυτές «πρέπει» να φαίνονται όμορφες κι όχι το μακιγιάζ τους» λέει χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης.

 

Η δική μου συμβουλή κλείνοντας αυτό το θέμα; Μην ξεχνάς πως πίσω από το νυφικό μακιγιάζ σου- όπως και κάθε μακιγιάζ που επιλέγεις να κάνεις-  «κρύβεσαι» εσύ. Η δική σου προσωπικότητα, οι επιλογές, οι κανόνες, τα δικά σου «θέλω».

Η μέρα δική σου, το ίδιο και το μακιγιάζ σου.

Η ώρα η καλή!