FOUNDATION

Το tip για να βρεις τη σωστή υφή στο foundation σου

Έχει συμβεί και στις καλύτερες beauty addicts να αγοράσουν ένα foundation και στο τέλος - εφαρμόζοντάς το στην επιδερμίδα τους να καταλάβουν πως είναι αρκετά πιο παχύρευστο από αυτό που περίμεναν. (Φυσικά ισχύει και το αντίθετο). Ποια είναι η σωστή κίνηση για να καταλάβεις την υφή ή την κάλυψη του foundation και να επιλέξεις την ιδανικότερη για εσένα. Πριν λίγη ώρα επιστρέψαμε από ένα exclusive makeup masterclass του οίκου Giorgio Armani Beauty- που μεταξύ άλλων δοκιμάσαμε τα νέα λανσαρίσματα του οίκου- και μοιραζόμαστε μαζί σου ένα τέλειο tip που ακολουθούν οι expert του οίκου.

Τι κάνουμε οι περισσότερες;

Όπως μας εξήγησε η makeup expert, οι περισσότερες γυναίκες για να τσεκάρουμε το πόσο ελαφριά ή όχι είναι η υφή ενός προϊόντος, απλώνουμε μία ποσότητα στο χέρι μας και χρησιμοποιώντας το ένα δάχτυλο προσπαθούμε να καταλάβουμε από την αίσθηση που αφήνει στο χέρι μας. Κι όμως, αυτή η κίνηση δεν είναι η πιο σωστή για να καταλήξουμε σε σωστά συμπεράσματα για το συγκεκριμένο foundation. 

 

Τι πρέπει να κάνεις;

Επιλέγεις το foundation που θέλεις να αγοράσεις/ δοκιμάσεις και απλώνεις μία σταγόνα του στο μεσαίο σου δάχτυλο. Μετά με τη βοήθεια του αντίχειρα και του δείκτη τρίβεις τα τρία δάχτυλα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο- aka με την αφή και την αίσθηση που έχεις στα δάχτυλά σου- καταλαβαίνεις  αν η υφή του προϊόντος είναι αρκετά παχύρευστη ή πιο λεπτή, ανάλαφρη. Όσο για να εκτιμήσεις την κάλυψη που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο προϊόν στην επιδερμίδα σου,  άπλωσε με το δάχτυλό σου το foundation στο πάνω μέρος του άλλου σου χεριού.

Με αυτόν τον τρόπο, θα καταλάβεις τόσο την υφή, όσο και την κάλυψη που έχει αυτό το προϊόν στην επιδερμίδα σου.

Plus, όπως μας εξήγησε η expert του οίκου, μπορείς να δοκιμάσεις το ίδιο κόλπο και για να καταλάβεις καλύτερα την υφή των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σου.