BEAUTY

Τάσεις Φθινόπωρο-Χειμώνας ’18: Τα messy buns είναι ξανά εδώ

AP Photo/Thibault Camus

Το messy bun είναι κάτι σαν το κόκκινο κραγιόν στο μακιγιάζ όλων των lazy girls. Κάνει τη ζωή μας εύκολη, μπορεί να κρύψει άνετα και να σε «σώσει» σε μία bad hair day, δεν χρειάζεται ώρες ολάκερες μπροστά στον καθρέφτη (σε κάποιες περιπτώσεις ούτε καν καθρέφτη), γίνεται μέσα σε 5 λεπτά -τις περισσότερες φορές-, ενώ μπορεί αν δώσει ένα πιο effortless, σοφιστικέ χαρακτήρα σε κάθε μας look.  Εξάλλου, η επιτυχία του κρύβεται στην ατέλειά του! Όσο πιο ατημέλητος ο κότσος, τόσο πιο φυσικό το αποτέλεσμα. 

Το πιο σημαντικό; Μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπες σε πολύ περισσότερες περιστάσεις από αυτές που φανταζόμαστε aka μόνο casual looks, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα πρόταση μεγάλων σχεδιαστικών οίκων για το φετινό Φθινόπωρο/ Χειμώνα.

Στο fashion show του οίκου Chanel είδαμε να συνδυάζεται με πιο επίσημα looks, ταγιέρ, oversized παλτό, bomber jackets αλλά και πιο έντονα χρώματα. Τα μαλλιά των μοντέλων πιάστηκαν σε ένα topknot που κρατούσε slick τις ρίζες και κατέληγε σε ένα πιο messy αποτέλσμα, συνδυασμένο ενίοτε με μερικά αξεσουάρ.

Ο Tom Ford πάλι, προσπαθώντας να πετύχει ένα πιο grunge – rock ύφος συνδύασε αρμονικά το messy bun με δερμάτινες φαρδιές κορδέλες, που κάλυπταν μεγάλο μέρος του μετώπου και του μπροστινού τμήματος του κεφαλιού.

Συνδυασμένοι με πολλά ατημέλητα twist μικρά στριφτά κοτσιδάκια και αρκετά αξεσουάρ, οι ατημέλητοι κότσοι στον οίκο Carmen Marc Valvo είχαν κάτι εντυπωσιακό.

Στην πιο τολμηρή και εκκεντρική εκδοχή τους είδαμε στο fashion show του οίκου Issey Miyake.

Κεντρική Φωτογραφία:AP Photo/Thibault Camus