BEAUTY TIPS

Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνεις πριν επιλέξεις το άρωμά σου

«Ένα άρωμα πρέπει να είναι μια τέλεια ιστορία, πολύ πριν γίνει μια όμορφη οσφρητική αρμονία. Ένας σκηνοθέτης πρώτα γράφει το σενάριο και μετά ξεκινάει την παραγωγή. Έτσι ακριβώς ανέπτυξα και εγώ την κάθε συλλογή. Επιλέγω να ονομάσω κάθε άρωμα με έναν ''τίτλο'' και έναν ''υπότιτλο'', εκφράζοντας την ιδέα ότι κάθε μυρωδιά είναι η αρχή μιας αληθινής ιστορίας, μιας ιστορίας που δεν έχει ακόμα ειπωθεί. Όλα μου τα αρώματα είναι για άνδρες και γυναίκες. Δημιουργώ αρώματα τα οποία εκφράζουν το συναίσθημα που εμπνέει ο τίτλος τους. Τίποτα δεν με ενδιαφέρει περισσότερο από το να αναπαράγω αυτήν την αλήθεια» έχει πει ο Kilian Hennessy, δημιουργός των αρωμάτων Kilian και εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

Πρόσφατα, λοιπόν, βρέθηκα στο Golden Hall και «ξεναγήθηκα» στο μαγικό κόσμο των αρωμάτων Kilian ανακαλύπτοντας τις 9 συλλογές αρωμάτων (aka πάνω από 35 αρώματα) και με τη βοήθεια της expert συγκέντρωσα τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε πριν επιλέξουμε τον καινούργιο αρωματικό σύντροφό μας.

Δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ στην επιδερμίδα σου

Και όχι, δεν αναφέρομαι στα εκατομμύρια των fans που αγόρασαν online τα αρώματα της Kim Kardashian χωρίς καν να τα μυρίσουν. Αλλά, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που διάλεξες άρωμα μόνο και μόνο επειδή α) το ίδιο φορούσε η κολλητή/ αδερφή/ ξαδέρφη σου και σου αρέσει να μυρίζεις πάνω της ή β) επειδή το ψέκασες στο ειδικό χαρτάκι και σου άρεσε. Τα κριτήρια για την επιλογή του αρώματός σου δεν θα πρέπει να σταματούν μόνο στις αρωματικές νότες που συνήθως σου αρέσουν (πχ φρουτώδη, ξυλώδη, λουλουδάτα, φρέσκα κλπ)  ή στο πιο άρωμα που σου αρέσει να μυρίζεις πάνω σε άλλους.

Τα αρώματα είναι μηνύματα, ιστορίες, συναισθήματα και αναμνήσεις, γι αυτό το λόγο η γνωριμία σου με ένα νέο άρωμα θα πρέπει να ακολουθεί το τελετουργικό του πρώτου ραντεβού. Κλείνεις τα μάτια και αφήνεις το μυαλό σου ελεύθερο να πλημμυρίσει με εικόνες που εξιτάρουν όλες τις αισθήσεις σου. Στο τέλος, αφού δοκιμάσεις στην επιδερμίδα σου τις πιο επικρατέστερες επιλογές, μπορείς να καταλήξεις σε εκείνο που αισθάνεσαι περισσότερο κοντά στην προσωπικότητά σου. Μην ξεχνάς, εξάλλου, πως κάθε επιδερμίδα έχει το δικό της pH, οπότε ένα άρωμα εκ των πραγμάτων μπορεί να μυρίζει διαφορετικά.

 

Δεν του δίνεις το χρόνο που χρειάζεται

Συνήθως μπαίνεις σε ένα κατάστημα, ψεκάζεσαι με μερικά αρώματα και αποφασίζεις μέσα σε 5 λεπτά, ποιο σου αρέσει περισσότερο. Κι όμως, καλό θα ήταν να αφήσεις να περάσουν 15-20 λεπτά από την στιγμή που ψέκασες το άρωμα στην επιδερμίδα σου προκειμένου να αποκαλυφθεί η πραγματική αρωματική του ταυτότητα, όσο περνάει η ώρα οι νότες βάσης γίνονται ένα με την επιδερμίδα σου.

Δεν πας σωστά προετοιμασμένη

Και δεν εννοώ ψυχολογικά. Για να έχει σωστή απόδοση και διάρκεια το άρωμα στην επιδερμίδα σου, θα πρέπει να φροντίσεις να είναι ενυδατωμένη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς δε θα πρέπει να ξεχνάς να απλώνεις την ενυδατική σου εκτός από το πρόσωπο και στο σώμα σου, πόσο μάλλον στα σημεία που ψεκάζεις με το άρωμά σου.

Plus: Ο Kilian, πιστεύει πως εκτός  από τις νότες κορυφής και τις νότες της καρδιάς για την επιλογή ενός αρώματος πρέπει να υπάρχει κάτι που «ικανοποιεί» την όραση: «το μπουκάλι, το υλικό, η αντλία σπρέι, αλλά και η κασετίνα, η θήκη, το «κρεβάτι» στο οποίο ξαπλώνει το μπουκάλι του αρώματος σαν μια ηχώ, μια οπτασία, μια μετάβαση στο πραγματικό.

 

Ο Kilian και οι τεχνίτες του, επέλεξαν να ρισκάρουν και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να δουλέψουν με ασήμι, χρυσό, δαντέλα και χρώμα. Να τολμήσουν να αποδώσουν αυτό που ονειρεύονται, να αποσπάσουν την ουσία, να την απαθανατίσουν. Μία ματιά στις συσκευασίες των αρωμάτων του θα σε πείσει.

 

Μέσα στα αρώματα που εγώ ξεχώρισα είναι το «Moonlight in Heaven», το «Black Phantom»,  «Playing with the Devil» «Good girl gone Bad» και «Bamboo Harmony» που διατίθενται αποκλειστικά στις BOUTIQUES KILIAN στο Attica.