ΑΡΩΜΑ

Αυτά τα αρώματα μυρίζουν μεσογειακό κήπο

Ο δρόμος για τη θάλασσα περνάει μέσα από ένα μεγάλο καταπράσινο κήπο γεμάτο συκιές, πορτοκαλιές, κυπαρίσσια. Το καλοκαίρι στη Μεσόγειο είναι κάπως διαφορετικό. Είναι τα χρώματα, οι γεύσεις , οι μυρωδιές, τα τοπία που σε αιχμαλωτίζουν κάθε φορά, μεταφέροντας σε νοητά στον Κήπο της Εδέμ λουσμένο στον ήλιο με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου, χαρίζοντας ένα αίσθημα αναγέννησης και ενέργειας.

Νότες από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, μανταρίνι, κίτρο, λεμόνι, περγαμόντο κλπ), σύκο, γαρδένια, νερολί, νυχτολούλουδο, άνθη πορτοκαλιάς πρωταγωνιστούν, πυροδοτούν τις αισθήσεις δημιουργώντας μια αίσθηση φρεκάδας και δροσιάς, τόσο ξεχωριστής όσο και η αύρα της Μεσογείου. Κι αν λατρεύεις τις πιο «μεσογειακές» μυρωδιές παρακάτω ετοιμάσαμε μια λίστα με αυτά τα αρώματα που «κλείνουν» τους κήπους της Μεσογείου σε ένα μπουκάλι.

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Cipresso di Toscana Eau de Toilette

 

Έτοιμη για έναν περίπατο στους λόφους της Τοσκάνης, ανάμεσα στα κυπαρίσσια; Blu όπως η Μεσόγειος, πράσινο όπως η Τοσκάνη. Το νέο άρωμα της Acqua di Parma είναι εμπνευσμένο από τα μοναδικά τοπία της  Ιταλικής Μεσογείου, φέρνοντας στο νου ένα ζωογόνο αεράκι. Το άρωμα ανοίγει με δροσερό γλυκάνισο και έλεμι, που φωτίζονται από τις σπινθηροβόλες νότες του πορτοκαλιού και του πτι-γκρέιν (αιθέριο έλαιο φύλλων νεραντζιάς). Μια ζωηράδα, που εισάγει σε μια πράσινη αρωματική καρδιά από φασκόμηλο και λεβάντα, ενώ οι ξυλώδεις  βαλσαμικές νότες βάσης κυπαρισσιού και πεύκου ανακαλούν στη μνήμη τη σιωπή της φύσης και ένα ευχάριστο αίσθημα ευεξίας. Θα το βρεις στο atticabeauty.gr

Jo Malone Grapefruit Eau de Cologne

 

Νότες από τους καρπούς ζουμερών γκρέιπφρουτ από τις ακτές της Ισπανίας, συνδυάζονται αρμονικά με το θυμάρι,  τη μέντα και το μπαχάρι δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Ό,τι θέλεις να μυρίζεις δηλαδή φέτος το καλοκαίρι.

Tom Ford Costa Azzurra Acqua

 

«To Costa Azzurra Acqua είναι η πιο δροσερή εκδοχή του Costa Azzurra. Συνδυάζει μοναδικά το δροσερό αέρα με τα αναζωογονητικά νερά» λέει χαρακτηριστικά ο Tom Ford παρουσιάζοντας το νέο άρωμα της Signature Collection. Δροσερό, πληθωρικό, αναζωογονητικό, αιχμαλωτίζει την αίσθηση του δροσερού αέρα της παραλίας στο σώμα. Ένα άγριο συνονθύλευμα από κυπαρίσσι, κέδρο και μυρτιά. Σαν τη ζεστή ηλιαχτίδα επάνω στο βρεγμένο δέρμα, μια ανάσα από εσπεριδοειδή φωτίζει την καρδιά του αρώματος δημιουργώντας μια παιχνιδιάρικη διάθεση, όπως ακριβώς αντικατοπτρίζονται και οι δέσμες ηλιαχτίδων στο δάσος επάνω σε ένα πέπλο από κουκουνάρια και πευκοβελόνες στο έδαφος.

Διάβασε ακόμα: Τα 10+1 αγαπημένα μας αρώματα που μυρίζουν πούδρα και καθαριότητα

Molton Brown Geranium Nefertum Eau de Toilette

 

Ανοίγοντας με νότες κορυφής από καταπράσινα φύλλα συκής, γίνεται πιο απαλό στην καρδιά με τη ζωντάνια του συνδυασμού μέντας και γερανιού, ο οποίος εξισορροπείται από το θερμό λάβδανο στη βάση. Ο οίκος Molton Brown του Λονδίνου, με υψηλή εξειδίκευση στα αρώματα, αυτή τη φορά δημιούργησε μια ασυμβίβαστη αλλά και εξεζητημένη εκδοχή της κατηγορίας “green chypre”. H εγγενής ανδρόγυνη φύση του αποτελεί μία οσφρητική επίδειξη της πολυπλοκότητας των φύλων, ενώ η λυρική ονομασία του αποτελεί μνεία στον Nefertum, τον αρχαίο θεό των αρωμάτων.

Diptyque Philosykos Eau De Parfum

 

Αν αγαπάς τη μυρωδιά που αποπνέει η φρεσκάδα των φύλλων συκής, τότε αυτό το άρωμα δικαιωματικά πρέπει να μπει πρώτο στη λίστα με όλα όσα θα δοκιμάσεις την επόμενη φορά που θα βγεις για ψώνια. Μια ωδή στο δέντρο της συκιάς, από τον κορμό που τον ζεσταίνει ο ήλιος, μέχρι τα δροσερά φύλλα και το γαλακτώδες φρούτο. Αντικειμενική δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρα η Μίνα, μιας και είναι το αγαπημένο της καλοκαιρινό άρωμα. Θα το βρεις στο atticabeauty.gr

Roger & Gallet Extraits de Cologne Néroli Facétie

 

Ένα άρωμα με την υπογραφή του γάλλου αρωματοποιού Fabrice Pellegrin, με απόσταγμα νερολί, απόλυτο αιθέριο έλαιο ανθούς πορτοκαλιάς, απόλυτο αιθέριο έλαιο ελίχρυσου και αποσταγμένα πολύτιμα αιθέρια ελαία ξύλου κέδρου, petitgrain, σπόρων αγγελικής & vetiver. Χαλαρωτικό  και άκρως  απολαυστικό, όπως το καλοκαίρι άλλωστε.

Hermès Un Jardin en Méditerranée Eau de Toilette

Ένα άρωμα που αφηγείται το πνεύμα ενός μεσογειακού κήπου γεμάτου με δέντρα και λουλούδια, και δημιουργεί ένα ψηφιδωτό μοναδικών ευωδιών σε έναν ιδιωτικό κήπο στην Τυνησία. Σαν ταξιδιωτικό ημερολόγιο, το άρωμα αυτό θυμίζει αυτό τον παραδεισένιο κόσμο της σκιάς, του νερού και του φωτός, με κεντρικό στοιχείο μια συκιά που διανθίζεται από φλούδες μεσογειακών εσπεριδοειδών.

Prada Olfactories Nue Au Soleil Eau de Parfum

 

Το άρωμα μίας ανθισμένης πορτοκαλιάς γεμάτη από ελκυστικούς, αλλά απαγορευμένους καρπούς, στον κήπο της Εδέμ. Το άρωμα στην κορυφή του έχει νότες από νερολί, ο αισθησιακός πυρήνας του έχει νότες από άνθη πορτοκαλιάς και στη βάση ενισχύεται με πατσουλί και musk θα αγκαλιάσουν τις αισθήσεις σου.