ΑΡΩΜΑ

Τα 10+1 αγαπημένα μας αρώματα που μυρίζουν πούδρα και καθαριότητα

Είναι η μυρωδιά της πούδρας, της καθαριότητας μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο, των φρεσκοπλυμμένων ρούχων, της ηρεμίας, του γυμνού δέρματος κάτω από τα ολόλευκα καθαρά σεντόνια, του musk, της βανίλιας σε συνδυασμό με την ίριδα και τα αρωματικά ξύλα. Αν ήταν χρώμα αυτό θα ήταν σίγουρα το παστέλ ροζ, αν ήταν αίσθηση  θα ήταν αυτή της πούδρας κάθε φορά που ακουμπά με το πινέλο τα μάγουλά σου.

Διακριτικά, casual αλλά ταυτόχρονα πολύ chic με αρκετή δόση γοητείας, θηλυκότητας και sexiness, τα αρώματα που μυρίζουν πούδρα και καθαριότητα έχουν μία εκλεπτυσμένη μυρωδιά που διαρκεί όλη την ημέρα. Στα περισσότερα, θα βρεις στις νότες βάσης την ίριδα και το musk. Και επειδή τα πουδρέ αρώματα δεν αρέσουν μόνο σε εμάς,  ετοιμάσαμε - μετά από έρευνα- την παρακάτω λίστα με μερικές από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές.

Chanel  Les Eaux De Chanel-Venise

 

Αντλώντας έμπνευση τόσο από το μακρύ ταξίδι στo Οrient Express από τη γαλλική πρωτεύουσα προς την ιταλική πόλη, όσο και την ίδια τη Βενετία, αυτό το άρωμα συνδέει αρμονικά το χρυσό και την πολυτέλεια του Οrient με μια ζεστή, άνετη και βαμβακερή αίσθηση. Ίριδα, γεράνι Grasse, musk,νότες από νερολί σε συνδυασμό με κεχριμπαρένια ακόρντα βανίλιας και tonka beans είναι μόνο μερικές από τις νότες που ζεσταίνουν το δέρμα αφήνοντας μία αίσθηση φρεσκάδας.

Diptyque  Fleur de Peau Eau De Parfum

 

Ελαφρύ και απαλό. Απογειώνεται με την εκλεπτυσμένη και πουδρένια Ίριδα καθώς και με τους φρουτώδεις Ambrette seeds. Αναπάντεχη νότα, οι κόκκοι ροζ πιπεριού που δημιουργούν μια πάλη με τα λουλούδια και έρχονται σε σύγκρουση με το musk. Θα το βρεις στο atticabeauty.gr.

Hermès,Twilly d’Hermès Eau de Parfum

 

Τζίντζερ, διατσίντο και σανδαλόξυλο σε μια νέα εκδοχή. Συνδυασμένα διαφορετικά, δημιουργούν την αίσθηση από φρουτώδη μπαχαρικά, φανερώνουν μια ανησυχητική έλξη, μια σαρκική αποκάλυψη.

Jo Malone London Peony & Blush Suede

 

Παιώνιες, άρωμα από γιασεμί, τριαντάφυλλο και γαρύφαλλο, αναμεμειγμένο με τον αισθησιασμό από μαλακό ροζ σουέντ.

DKNY, Cashmere Mist Eau De Parfum

 

Εκλεπτυσμένο, λαμπερό, τόσο μαλακό και αισθησιακό, όσο το κασμίρι πάνω σε γυμνή επιδερμίδα, αποπλανεί τις αισθήσεις και αιχμαλωτίζει το συναίσθημα.

Korres Pure Greek Olive Eau de Cologne

 

Με διακριτικό άρωμα από άνθη Ελαιόδεντρου, εμπλουτισμένη με εκχύλισμα φύλλων Ελιάς και ενεργή αλοή, είναι αυτό που θέλεις για να τονωθείς, μυρίζοντας καθαριότητα και φρεσκάδα.

Molton Brown Suede Orris Eau de Toilette

 

Διακριτικά έντονο άρωμα που συνδυάζει αρμονικά παράδοση με τις μοντέρνες τάσεις. Οι δροσερές νότες μανταρινιού, απελευθερώνουν τις αναζωογονητικές ιδιότητες των εσπεριδοειδών, ενώ παράλληλα οι πολύτιμες νότες Ίριδας από την Τοσκάνη, τριαντάφυλλο και απόσταγμα γιασεμιού ενώνονται  με τις αισθησιακές νότες κέδρου. Η κρεμώδης μυρωδιά του αφήνει το δέρμα απαλά και κομψά αρωματισμένο χωρίς υπερβολές. Θα το βρεις στο Heaven On Earth και στο atticabeauty.gr.

Gucci The Alchemist’s Garden The Eyes of the Tiger

 

Μέρος της πολυτελούς συλλογής  “The Alchemist’s Garden” του Alessandro Michele σε συνεργασία με τον αρωματοποιό Alberto Morillas για τον οίκο Gucci, αυτό το άρωμα βασίζεται σε ζεστές νότες που αγκαλιάζουν το δέρμα, αφήνοντάς μία ξεχωριστή εσάνς. (Plus, δε γίνεται να μην ερωτευτείς με την πρώτη ματιά τη vintage συσκευασία του). Θα το βρεις στο net-a-porter.com. Εξίσου ξεχωριστό και το Tears of Iris από την ίδια σειρά.

Prada Infusion D’Iris και Olfactories Un Chant D’Amour

 

Αγνά και απαλά όπως η επιδερμίδα ενός μωρού ή όπως ένα λευκό σύννεφο. Ο οίκος Prada είναι ο αγαπημένος αρωματικός οίκων των γυναικών που λατρεύουν τις πουδρένιες μυρωδιές και αυτός είναι ο λόγος που δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στις δύο αυτές αρωματικές εσάνς. Γι αυτό βάλαμε και τις δύο. Με το πρώτο να αποτελεί σταθερή επιλογή των perfume addicts  από το 2007 και το δεύτερο μία έκρηξη από νερολί σε συνδυασμό με αποπλανητικές νότες από άνθος πορτοκαλιάς και αισθησιακό musk, δε γινόταν να λείπουν από αυτή τη λίστα.

Kiehl’s Original Musk Eau De Toilette

 

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1920, ανακαλύφθηκε ξανά στα τέλη του ’50 ως “Love Oil” και επαναλανσαρίστηκε το 1963, αποτελώντας δικαίως το signature αρωματικό blend του brand.Ανοίγει με την εκρηκτική φρεσκάδα των εσπεριδοειδών, ακολουθεί ένα απαλό μπουκέτο από τριαντάφυλλο, ylang-ylang και neroli και στο τέλος αφήνει ένα αισθησιακό, ανατολίτικο τελείωμα με tonka nut, λευκό patchouli και musk.

Narciso Rodriguez Narciso Poudrée Eau de Parfum

 

Νότες από βελούδινο jamine, αισθησιακό ξύλο, βετιβέρ, κέδρο, πορτοκαλανθό και τριαντάφυλλο Βουλγαρίας,  ενώνονται με ένα ακαταμάχητο μείγμα από μόσχο και πούδρα musk, δημιουργώντας ένα εθιστικό και κομψό άρωμα που συναρπάζει. Από τα αγαπημένα μου.