ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο Max Azria ιδρυτής του οίκου BCBGΜAXAZRIA

AP Photo/Kathy Willens

Ο Max Azria, καλλιτεχνικός διευθυντής του αμερικάνικου οίκου BCBGMAXAZRIA, απεβίωσε σε ηλικία 70 χρόνων, σε νοσοκομείο του Χιούστον. Σύμφωνα, με το WWD, ο σχεδιαστής έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό.

Ο Τυνήσιος σχεδιαστής, ο οποίος μετακόμισε στην Αμερική το 1981, αφού σχεδίαζε γυναικεία ρούχα στο Παρίσι για 11 χρόνια, ίδρυσε τον δικό του οίκο, το 1989. Το brand αποτελεί από τους πιο κλασικούς οίκους μόδας, ενώ οι παρουσιάσεις των συλλογών του στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη, θεωρούνταν must, με πολλές διάσημες γυναίκες και άνδρες να παρευρίσκονται στα shows του.

Τις all american ύφους δημιουργίες του, έχουν μάλιστα φορέσει πολλές γυναίκες της showbiz, από την Kim Kardashian, την Drew Barrymore, Selena Gomez, Miley Cyrus και Taylor Swift, μεταξύ άλλων.

Ο Azria, όλα αυτά τα χρόνια, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του BCBG κατάφερε να χτίσει μια μίνι αυτοκρατορία, ανοίγοντας 500 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ πολλές από τις δημιουργίες του υπάρχουν και μεγάλα πολυκαταστήματα παγκοσμίως.

Ο Max Azria ήταν παντρεμένος με την σχεδιάστρια Lubov Azria με την οποία απέκτησαν έξι παιδιά.

AP Photo/Richard Drew

AP Photo/Richard Drew

 

Kεντρική φωτογραφία: AP Photo/Kathy Willens