ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε η σταρ του Hollywood, Doris Day

AP File

Μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς και τραγουδίστριες του Hollywood, Doris Day πέθανε το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 97 ετών, στο σπίτι της στο Carmel Valley στην California. Η Αμερικανίδα σταρ που γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1922 στο Cincinnati του Ohio ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας σε μπάντα το 1939, ενώ την είδε να απογειώνεται μετά τον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο στην ταινία «Το ρομάντζο των 7 θαλασσών (Romance on the High Seas)».

Έχοντας στο ενεργητικό της 39 ταινίες, πολλές από αυτές θεωρούνται κλασικά αριστουργήματα όπως οι Love Me or Leave Me, The Man Who Knew Too Much, Julie, Lover Come Back, Send Me No Flowers,  η Doris έγραψε τη δική της ιστορία στον αμερικανικό κινηματογράφο.Αποκορύφωμα ήταν η ερμηνεία της στην ταινία Pillow Talk, που της χάρισε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ανάμεσα δε, στα 31 albums που ηχογράφησε ήταν και το θρυλικό, βραβευμένο με Όσκαρ, τραγούδι «Que Sera, Sera»  (Whatever Will Be, Will Be) που πρωτοακούσαμε στην ταινία του Alfred Hitchcock, The man who knew too much.

Tα νέα του θανάτου της, ανακοίνωσε το Doris Day Animal Foundation, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είχε ιδρύσει η ίδια προστατεύοντας τα δικαιώματα των ζωών. Η Doris Day είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε αποκτήσει ένα γιο με τον μουσικό Terry Melcher.

Κεντρική φωτογραφία: AP File