ΠΡΟΣΩΠΟ

Ρυτίδες στο μέτωπο: 6 skincare tips για να τις αντιμετωπίσεις

Pexels

Μαγικά ραβδιά που εξαφανίζουν τις ρυτίδες από τη στιγμή που θα κάνουν την εμφάνισή τους στην επιδερμίδα μας δεν υπάρχουν.

 

Υπάρχουν όμως, αρκετές θεραπείες με ενέσιμα που προτείνουν οι δερματολόγοι και σχεδόν τις εξαφανίζουν, αλλά και πιο απλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να μειώσει την όψη τους και να αποτρέψει την εμφάνιση βαθύτερων ή περισσότερων ρυτίδων. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 6 πρακτικά skincare tips που μπορεί να βοηθήσουν:

6 πρακτικά skincare tips για να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες

Ενυδάτωση και Αντιγήρανση

Πέρα από τη χρήση μιας απλής ενυδατικής κρέμας που προσφέρει ένα ενυδατωμένο και plump αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, μπορεί κανείς επίσης, να ξεκινήσει χρησιμοποιεί μία ενυδατική κρέμα ενισχυμένη με αντιγηραντικά συστατικά που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει στην πρόληψη, αλλά και αντιμετώπιση των ρυτίδων. Μία τέτοια κρέμα «γεμίζει» τις μικροσκοπικές γραμμές και πτυχές που σχηματίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο σφριγηλή, λεία, ενυδατωμένη και με λιγότερες ρυτίδες. Αν και δεν χρειάζεται κανείς απαραίτητα μια κρέμα κατά των ρυτίδων στο μέτωπο, μια αντιρυτιδική κρέμα γενικά δεν είναι κακή ιδέα. Plus: Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς/ αργά για να ξεκινήσει κανείς να ακολουθεί μια ολοκληρωμένη αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Βάλε στη ρουτίνα σου το Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ακόμη συστατικό- σύμμαχος κατά της αφυδάτωσης, των ρυτίδων, αλλά και της απώλειας όγκου, που καλό είναι να αναζητάς στα προϊόντα της skincare ρουτίνας σου. Βοηθά στην ενυδάτωση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος, βελτιώνοντας έτσι την εμφάνισή του. Παράλληλα, επαναφέρει τον όγκο και τη σφριγηλότητα, ενώ μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο σφριγηλή και νεανική, μ’ ένα plumping αποτέλεσμα.

Ένας ορός βιταμίνης C μπορεί να κάνει τη διαφορά

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα πιο γνωστά συστατικά για τις αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές, αλλά και λευκαντικές ιδιότητες: Μειώνει λεπτές γραμμές, ρυτίδες, αλλά και τον ανομοιόμορφο τόνο, όπως δυσχρωμίες και κηλίδες, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές επιθέσεις (όπως η ηλιακή ακτινοβολία ή η ρύπανση), αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, επανορθώνει τυχόν βλάβες, και επαναφέρει άμεσα την ελαστικότητα και τη χαμένη λάμψη.

Μην υποτιμάς τη ρετινόλη 

Η βασική δράση της ρετινόλης είναι η αναγέννηση των κυττάρων, κατά συνέπεια έχει κυρίως αντιγηραντικές ιδιότητες. Συμβάλλει στη σφριγηλότητα της επιδερμίδας διότι ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, ινοβλαστών και ελαστίνης, στη μείωση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών, βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, απολεπίζει ήπια και τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου μετά από μόλις λίγες εβδομάδες χρήσης.

SPF, SPF, SPF

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις από αυτή εδώ τη στήλη πως το αντηλιακό είναι το #1 αντιγηραντικό προϊόν. Κι αυτό γιατί, η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, σε πρόωρη γήρανση του δέρματος (ρυτίδες, λεπτές γραμμές κλπ). Οι δερματολόγοι, λοιπόν, συνιστούν την καθημερινή χρήση αντηλιακού με SPF τουλάχιστον 30, εκτός από τη λήψη άλλων μέτρων αντηλιακής προστασίας (καπέλο, γυαλιά ηλίου, αποφυγή έκθεσης στον ήλιο κλπ).

Πες «ναι» στη Face Yoga

Ενώ οι εκφράσεις του προσώπου μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση ρυτίδων, η Face Yoga  που στην ουσία «γυμνάζει» διαφορετικούς μύες του προσώπου, συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα μέσα σ’ αυτά και οι οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο. Πατώντας play στο παρακάτω video θα δεις την άσκηση Face Yoga για τις λεπτές οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο που δοκιμάσαμε με την Αρετή Καφαντάρη πριν λίγο καιρό.